Bıçak Sanatı - Forum

hangi kömür

Biker

• 6
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Kocaeli
hangi kömür
« : 03 Haziran 2016, 18:50:31 »
1060 karbon çeliği ile biçak yapıcam ve ilk bıçağım olucak ama ısıl işlem için bütçem ve ekipmanlarım kısıtlı acaba bu kömürlerle ısıl işlem olurmu
 Birde 1060 karbon çeliğinin menevşleme süresi ve ısısı ne olmalı cevaplarınızı bekliyorum herkese selamlar

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: hangi kömür
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2016, 20:12:42 »
Kömürün hangisi olacağından ziyade, ne kadar hava ile desteklediginiz önemli sanırım. Hava ile desteklemezseniz boşa uğraşırsınız. Basit bir saç kurutma makinesi is görecektir. Çeliklerle ilgili bilgiler için metalurji bölümünü okuyun.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2016, 20:29:49 »
Kutsal bey , kömür onemlidir. Kalorisi yüksek olmasi avantaj. Taş kömürü  cok yüksek kalori verir. %70 karbondur ve nem orani dusuktur sanayi tipidir fakat bizim bulmamiz neredeyse imkansiz. Linyit nispeten kalorisi daha düşüktür.  Bildigimiz soba komuru linyittir. Icerdigi kukurt celik icin iyi degildir. En iyisi odun komurudur
 Fakat linyit kullnacaksaniz findik komur alin siyah duman bitene kadar yakin sonra bicagi koyun . Kukurt nispeten yanmis olur

Ali kaya

• *
  • 17
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2016, 21:58:48 »
biker  şahsen ben hangi kömürü kullanacağını bilmiyorum ama geçen bi bıçakçıya sorduğumda o normal kömür demişti birde bende 1060 da çalışmayı düşünüyorum  bıçağı yaptıktan sonra bütün ayrıntıları ile bizi aydınlatırsan sevinirim ;D

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2016, 23:09:49 »
Kutsal bey , kömür onemlidir. Kalorisi yüksek olmasi avantaj. Taş kömürü  cok yüksek kalori verir. %70 karbondur ve nem orani dusuktur sanayi tipidir fakat bizim bulmamiz neredeyse imkansiz. Linyit nispeten kalorisi daha düşüktür.  Bildigimiz soba komuru linyittir. Icerdigi kukurt celik icin iyi degildir. En iyisi odun komurudur
 Fakat linyit kullnacaksaniz findik komur alin siyah duman bitene kadar yakin sonra bicagi koyun . Kukurt nispeten yanmis olur
Eksik ifade etmişim; arkadaşın eklediği resimdeki mangal kömürleri arasında çok büyük bir fark olmayacağını anlatmaya çalışmıştım. Arkadaş imkanlarının kısıtlı olduğunu dile getirdiği için diğer alternatifleri düşünmedim bile.
Tabii ki taş kömürü vs. özellikleri tartışılamaz.
Ben bu tip paketler yerine açık olarak satılan odun kömürlerinden almanızı tavsiye ederim.
Ne aldığınızdan emin olursunuz.
Ama tekrar hatırlatayım, havayla beslemezseniz yeterli sıcaklığı yakalayamazsınız.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Biker

• 6
« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2016, 00:01:11 »
Eksik ifade etmişim; arkadaşın eklediği resimdeki mangal kömürleri arasında çok büyük bir fark olmayacağını anlatmaya çalışmıştım. Arkadaş imkanlarının kısıtlı olduğunu dile getirdiği için diğer alternatifleri düşünmedim bile.
Ben bu tip paketler yerine açık olarak satılan odun kömürlerinden almanızı tavsiye ederim.
Ama tekrar hatırlatayım, havayla beslemezseniz yeterli sıcaklığı yakalayamazsınız.

Karbon çeliginin isil islemi 750 -850 derece arasi ısil islem oluyo diye biliyorum basit bi sac kurutma makinesi kullanarak yapilabilir mi bilmiyorum .Yüksek kalorili komurleri kullansam dahi olacagini düșünüyorum.Birde karbon celiginin menevsleme suresi ve sicaklik derecesi nedir bilen abilerin cevaplarini bekliyorum
Sizin cevaplarinizi bekliyorum

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2016, 00:10:14 »
Karbon celigine mangalda yelpaze ile dahi yeterli isiya cikabilirsin

« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2016, 01:52:52 »

Karbon çeliginin isil islemi 750 -850 derece arasi ısil islem oluyo diye biliyorum basit bi sac kurutma makinesi kullanarak yapilabilir mi bilmiyorum .Yüksek kalorili komurleri kullansam dahi olacagini düșünüyorum.Birde karbon celiginin menevsleme suresi ve sicaklik derecesi nedir bilen abilerin cevaplarini bekliyorum
Sizin cevaplarinizi bekliyorum

Üzeri koyu renkli sorunuzu okuyunca "metalurji" başlığını hiç okumadığınız anlaşılıyor. Bence o başlıkta biraz zaman geçirin, sorduğunuz soruların hepsine ve daha fazlasına yanıt bulacağınızı sanıyorum. Mangal kömürünün hangisi olduğu çok önemli değil, mahalle bakkalından alıp kullanın işinizi görecektir.

Biker

• 6
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2016, 10:26:16 »
Cevaplar için teşekkürler abilerim inş yakında başlıyorum ilk bıçağımı yapmaya  :2up :2up
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2016, 10:28:31 Gönderen: Biker »