Bıçak Sanatı - Forum

Bicaklar ve Miknatis

berkozatay

• 70
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: Eskişehir
Bicaklar ve Miknatis
« : 22 Mayıs 2016, 19:31:31 »
Abilerim ustalarim benim uzun zamandir merak ettigim bir konu hakkinda bazi sorularim var. Forumda bazi konularda yorumlarda miknatislarin celige zarar verdigini okudum. Bu nedenle kabzada veya bicakta miknatis kullaniminin onerilmedigini okudum. Peki miknatis kullaniminin ne gibi zararlari var , ne kadar bir sure sonunda bu etkiler ortaya cikar ve bilimsel bir aciklamasi var midir? Cevaplar benim icin cok degerli. Zaman ayirip beni aydinlatirsaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Bicaklar ve Miknatis
« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2016, 19:47:50 »
Bıçağın namlusunda mıknastıslanma oluşuyor bu seferde tozu kiri çekiyor bunlarda bıçağın namlusunu vs. çiziyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 22 Mayıs 2016, 19:52:00 »
mıknatıslanma,

* demir tozlarını bıçak üstünde istemeyeceğinizden,
* bıçağınızı bir şeylerin sağa sola çekmesini istemeyeceğinizden
dolayı dezavantaj olur.

Magnetizasyon, çeliğin grenlerinin boyutlarında değişime neden olur ancak ortalama gren boyu büyür anlamında değil, hatırladığım kadarıyla uygun yönde kutuplanmış olan grenlerin boylarının ters olanların aleyhine büyümesi gibi bir şeydi diye hatırlıyorum. Tabi bu lise dönem ödevimden aklımda kalanlar. Şaşırıyor da olabilirim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

berkozatay

• 70
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2016, 09:42:47 »
Cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #4 : 23 Mayıs 2016, 17:55:50 »
Eylem ustam bu manyetiklesmeyi gidermenin yolu nedir valla benim  egelerin bir kismi miknatis gibi tutuyor onlardan bicaga geciyor surtunmeden dolayi galiba?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 23 Mayıs 2016, 22:31:17 »
Yolu demagnetizasyon.

Bkz.: http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3763.msg28967#msg28967

Pratik uygulama:

İşlem degauss ise, tabanca tipi elektronik havyası kullanılabilir. Biz ucuz CRT ekranlarda öyle yapardık ;D. Tetiğe basınca coşar namussuz...
Televizyonun görüntüsü manyetikleşme yüzünden köşelere doğru çekilmeye başladıysa havya ile degauss yapılarak görüntü normal yerine çekilebilir.

Kastınız bıçağın manyetik alanını kaldırmakta kullanılabilir mi ise, televizyon değil havya lazım; degauss işlemi havyayla yapılabilir.
Temas yok, havyayı yanı bıçağa bakacak şekilde tetiğine basılı tutup bıçağın üzerinde daireler çizin, bıçaktan yavaşça uzaklaşacak şekilde.

Bıçaktan kötü ruh çıkarma tarifi gibi oldu :(.
...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #6 : 23 Mayıs 2016, 23:02:02 »
Eylem ustam tesekkurler ederim o konuyu okumustum ama havya olayini gozumden kacirmisim...