Bıçak Sanatı - Forum

çakı arıyorum

murat zorlu

• *
  • 8
  • Yer: istanbul
çakı arıyorum
« : 17 Mayıs 2016, 22:10:20 »
Arkadaşla 150-200 lira arası kaliteli bir çakı arıyorum.Yalnız pek markalarla ilgilenmiyorum.Bugün birisi kendine özel olarak yatağan çakı yaptırmış sana 200 liraya vereyim dedi.Almadım.Ben damascus şam çeliği istiyorum.

Tavsiyesi olan varmı?

berkozatay

• 70
  • Meslek: Diş Hekimi
  • Yer: Eskişehir
Ynt: çakı arıyorum
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2016, 20:16:20 »
Merhaba öncelikle belirttiginiz butceye gore damascus bicak bulabilirsiniz ancak damascus caki bulmaniz biraz zor. İllaha damascus olmasina gerek yok patinali (asit veya diger maddeler kullanilarak islemle desen verilmis)olsa da olur derseniz forumda cok guzel caki yapan ustalarimiz var. Caki konusunda secenek cok. Tavsiyem forumda Fırından Yeni Çıktı basligi altindaki Katlanır Namlu kategorisindeki cakilara goz atmaniz. Eminim ilginizi cekenler olur. Olursa ustasina mesaj yoluyla ulasip bicak dizaynlari , celik secimi ve fiyatlandirma konusunda bilgi alabilirsiniz. Istediginiz cakiyi bulabilmeniz dilegiyle...

murat zorlu

• *
  • 8
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2016, 21:37:41 »
Bir ustamızla konuşuyoruz sağolun

MrVortex

• *
  • 1
  • Meslek: Ekip lideri
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 04 Haziran 2016, 20:52:13 »
Bende aldim ama ustanin dedigi gibi obfiyat araligina biraz zor ben 610 tl ye bora nin damascus çeliginden sapi ise geyik boynuzundan koleksiyonum icin güzel bi parça.

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2016, 23:52:41 »
Mehmetmarangoz.com bi bakin derim orada damaskus caki vardi ama fiyatlari
bilmiyorum. Umarim aradigini bulursun kolay gelsin

ömer mazık

• *
  • 59
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Sanliurfa
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2016, 00:28:40 »
En güzeli mehmet marangoz olduğunu düşünüyor ve forum daki ustalar da yapabilirler acele etmeyin bulursunuz kafanıza göre birşeyler

murat zorlu

• *
  • 8
« Yanıtla #6 : 28 Haziran 2016, 16:36:46 »
Çok teşekkür ederim arkadaşlar ama buldum kafama göre birşeyler saolun :)

bicakcisolingen

• *
  • 9
  • Meslek: bicakci
  • Yer: almanya solingen
« Yanıtla #7 : 30 Kasım 2016, 03:06:56 »
Bende çok çakı var ve çok degerli solingen yapımı elyapımı kalite ve uygun fiyat almanyada yaşıyorum meslegim bıçakcılık koleksiyon alım satım ve tamir bakım ismim bünyamin erdogan benimle kontaga geçe bilirsin yardımcı olurum.

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #8 : 02 Aralık 2016, 22:43:07 »
 Damascus biraz kolesksiyona hitap ediyor. Yoğun bir kullanım varsa damascus tan daha randımanlı çelikler var diye düşünüyorum.