Son anda araya işler girdi o yüzden tam da tüm mesajı detaylı kontrol edemeden gönderiyorum. Hatam varsa affola.
Elinize sağlık. Görünürde her şey tamam; sadece bir kaç basit önerim olabilir.
Öncelikle ahşabın yaş halkalarının o kadar aralıklı olmasına ve tipine bakarak bunun çok sağlam olmayan bir çam ağacının ahşapı olduğu tahminini yapayım. Gerçekten böyle ise bu kırılganlığından dolayı sorun yaratabilecek bir ahşaptır. Gerçi bu ovengkol gibi de duruyor. Emin olamadım şimdi.
Sapın aşağıdaki resimdeki sol ahşabının ucunda kırık var gibi. Sizin ahşap muhtemelen su yolu doğrultusunda kırılmaya fazlaca meyillidir. Fazlaca damarlı olan ahşapta dar uzantılara, ahşabı çivi, perçin vs. ile zorlamamaya daha fazla dikkat etmek gerekir.
Eğer işler zaten kötü gidip olan olmuşsa, ufak tefek çatlaklar, kırılmalar meydana gelmişse bunları yapıştırarak durumu kurtarabilirsiniz.

/ilk-paylasimim/?action=dlattach;attach=7676;image)
Yine işaret parmağının oyuğunda biraz yapılacak iş kalmış gibi. Şerit zımpara yapımında da kullanılan bez sırtlı zımparalardan fazla geniş olmayan şeritler yırtıp bunu iki elle tutarak mengeneye bağlı olan bıçağınızın sapını zımparalayabilirsiniz.
Onun dışında bıçağın tipi boyu, perçinlerin dizilişi tastamam ge güzel olmuş. İpin geçeceği kısmın tasarımını çok beğendim.
---- 0 ----
Kuşgözü paslanabilir, siyah yada sair boyalı/kaplı demirden yada pirinçten olabiliyor. Dışarda bakır nikel alaşımı olan alman gümüşünden (nickel silver) olanlarını da bulmak mümkündü galiba...
Metal olanlarının bilmemkaç bin
(1500 müydü 6000 miydi neydi?) adetlik paketini Mercan'daki Uzun Çarşı Caddesinde 10 liraya bulmuştum. Paslanma işkili ile almamıştım. Aynı adetlik pirinç olanları galiba 60 lira falandı. Galiba onlar da yine aynı muhitteki tığcılar sokaktaydı.