Bıçak Sanatı - Forum

Anket

çeliklerin özelliklerini tam olarak kavrayamadım hangi çelik nerde daha iyi kullanışlıdır anlayamadım ama bana paslanmaz çeliğin arazi açısından daha yararlı oldugunu düşünüyorum aslına bakarsanız ne aradığımı da bilmiyorum desem

ev ortamında yapabileceğim ne tür çelik tercih etmeliyim?
1 (50%)
çeliği nasıl tedarik edebilirim?
1 (50%)

Toplam Oy Verenler: 2

çelik lama ve tedariği hakkında

Volkan YILMAZ

• *
  • 43
  • Meslek: ikm
  • Yer: bandırma
çelik lama ve tedariği hakkında
« : 06 Mayıs 2016, 23:47:14 »
çeliklerin özelliklerini tam olarak kavrayamadım hangi çelik nerde daha iyi kullanışlıdır anlayamadım ama bana paslanmaz çeliğin arazi açısından daha yararlı oldugunu düşünüyorum aslına bakarsanız ne aradığımı da bilmiyorum desem yeridir asıl olarak yeni başlayacağım için ve elimde yeterli alet edevat bulunmamakla birlikte elimde eğe birde zımparalarım var ısıl işlemi ateş yakarak mangal ateşinde yapabilirim ancak bunun için ne tür çelik kullanmamı tavsiye edersiniz değerli ustalarım ve tedarik edebileceğim bir internet sitesine rastlamadım ne yapabilirim ?
taklidin bittiği yerde başlar sanat

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: çelik lama ve tedariği hakkında
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2016, 23:59:50 »
Mangal ateşinde ısıl işlem yapacaksanız paslanmaz çelikleri listeden çıkartın.Mangal ateşinde karbon çeliklere rahatlıkla su verebilirsiniz. Tedarik işine gelirsek sanayide 6mm kalınlığında lamalar halinde o2 çeliği satılıyor yine irili ufaklı parçalar halinde ck 67- ck 75 bulabilirsiniz.
forum içi ilanlardada en son o1 çeliği vardı oda işinizi rahatlıkla görür.
Hurda olarak büyük daire testereler, eğeler
Dövme ortamı olursa kamyon makası, rulman vs kullanılabilir.
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2016, 00:03:22 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

bulaycı

• 358
  • bülent bulaycı
  • Meslek: emekli
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2016, 00:01:09 »
kardeş sorduğun sorulara birkaç satırla cevap vermek mümkün değil verilecek birkaç satırlık cevaplar yeni soruları beraberinde getiriyor, bu sorulara cevaplar .... yani kısacası forum bu cevapları aramak için var yeter ki siz kısa yolu bırakın forumu yeterince okur takip ederseniz size ait ve içinize sinen cevaplara zaten sahip olursunuz.

Volkan YILMAZ

• *
  • 43
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2016, 04:59:15 »
osman bey yorumunuz faydalı olacak eminim teşekkürü bi borç bilirim sağolun varolun bülent ustam sizde haklısıız forum da aktif olmaya çalısıyorum lakin biraz karışık geldi zorlanıyorum  ama öğreniyorum da yavaş yavaş daha araştırmacı olmam gerek teşekkürler hocam

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2016, 08:21:36 »
Volkan bey benimde tavsiyem arkadaşlarında dediği gibi öncelikle formu iyi bir araştırıp okumanız sorulması gereken sorular sorulmuş ve

cevapları da verilmiş bir sürü konu mevcut... ama bende acemiliğimi testere çeliğinde bir çok deneme yanılma ile ögrendim

bir kaç bıçak kırdığım oldu yılmadım yenisini yaptım bu seferde son agız açma ve bileme sorunlarım oldu ama her seferinde formdan bilgi

buldum ve sonunda istediğim gibi bıçak yaptım.. şimdi de D2 ile çalışmak istiyorum  insan deneyerek isteyerek yapamayacağı hiç bir şey

yok tabi sizi bu sevda dan vazgeçirmek isteyen insanlarda olmuyor değil deli yerine koyan bile oluyo  :2up ama benim savunmam hazır

tabi.. öğrendikçe güzel işler çıkarmanız dileği ile kolay gelsin...

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2016, 09:19:27 »
Kardesim hic bulasma :) yol yakinken kac git . Kafanda hayalini kurdugun en uc noktada hangi bicak varsa 5 bin tl dahi fiyati olsa al rahatla :)))

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2016, 09:30:39 »
Kardesim hic bulasma :) yol yakinken kac git . Kafanda hayalini kurdugun en uc noktada hangi bicak varsa 5 bin tl dahi fiyati olsa al rahatla :)))

+1000  :D

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2016, 13:20:27 »

Vallaha bencede hakli bark river bravo 2 ararken nelere bulastim
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2016, 19:16:31 »
çeliklerin özelliklerini tam olarak kavrayamadım hangi çelik nerde daha iyi kullanışlıdır anlayamadım ama bana paslanmaz çeliğin arazi açısından daha yararlı oldugunu düşünüyorum aslına bakarsanız ne aradığımı da bilmiyorum desem yeridir asıl olarak yeni başlayacağım için ve elimde yeterli alet edevat bulunmamakla birlikte elimde eğe birde zımparalarım var ısıl işlemi ateş yakarak mangal ateşinde yapabilirim ancak bunun için ne tür çelik kullanmamı tavsiye edersiniz değerli ustalarım ve tedarik edebileceğim bir internet sitesine rastlamadım ne yapabilirim ?
burayı ilk okul gıbı dusun once alfabe sayılar sonra heceleme sonrasında okumaya geçiş çalışmak ıstedıgın çelık karbon celıgı eskı daıre testere olur rulman olur eğe olur sanayıde bulabılıcegın ınce kamyon mınıbus makası olur calısıcagın celık o profıl oluşturmayı dene sonrasınında agız acıcan sonrasında perdah ısıl ışlem yıne perdah en son sapını takıcan bıttı okuldan mezun oldun sıra lısede ufak ufak öğrenıceksın sen hele bı başla yardımcı olucak usta çok  :2up başarılar
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Volkan YILMAZ

• *
  • 43
« Yanıtla #9 : 08 Mayıs 2016, 01:11:29 »
Degerli ustalarim yorumlarinizla beni bilgilendirdiginiz icin minnettarim her birinize tesekkuru ayri ayri borc bilirim ne yapicam nasl yapicam endisesi yapiyor bilmeyen insan ilk defa birsey icin ugrasacaksa benim ki de o misal farkındayım forumun da siz degerli üstadlariminda tecrubeleriyle bu okuldan mezun olucam Allah in izniyle sağolun