Bıçak Sanatı - Forum

Eski bir satır yeni bir bıçak

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
Eski bir satır yeni bir bıçak
« : 27 Nisan 2016, 11:01:34 »
Evde sapì kırìk eski bi satir buldum yaklasik 23cm uzunlugunda 8cm genisliginde bu satirdan bir bicak yapmak istiyorum ama profil konusunda hala dusunuyorum onerileriniz neler olur

elimdeki aletler mengene metal testeresi ege ve biraz zimparaise yararmi bilmem matkapta var
 :2up
Hakuna Matata

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Eski bir satır yeni bir bıçak
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2016, 11:13:29 »
Çeliğin önce suyunu alın derim testere ve eğe ile çalışmak için.

23cm sadece namlu boyu ise 2 tane güzel av yada bushcraft bıçağı çıkar.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mustafaramazanoyar

• 808
« Yanıtla #2 : 27 Nisan 2016, 11:28:18 »
Teşekkürler profil için önerileriniz varmı
Hakuna Matata

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #3 : 27 Nisan 2016, 14:03:17 »
eskiyi değerlendirmek çok güzel fakat ilk çalışmalarda hazır lama kullanmanı tavsiye ederim.
yumuşatma tavlaması vs. bunlar biraz zahmetli işler. şevkinin kırılmaması için daha basit çalışma şartları yaratman yararına olur.
profili ise kullandığın çeliğin ebatlarına ve kendi göz zevkine göre seçebilirsin. ilk başlangıç için zor geometrili profiller yerine sade bir şeyler seçmeni tavsiye ederim. örneğin karambit gibi bir başlangıç canını sıkabilir  ;)

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #4 : 27 Nisan 2016, 22:00:20 »
eskiyi değerlendirmek çok güzel fakat ilk çalışmalarda hazır lama kullanmanı tavsiye ederim.
yumuşatma tavlaması vs. bunlar biraz zahmetli işler. şevkinin kırılmaması için daha basit çalışma şartları yaratman yararına olur.
profili ise kullandığın çeliğin ebatlarına ve kendi göz zevkine göre seçebilirsin. ilk başlangıç için zor geometrili profiller yerine sade bir şeyler seçmeni tavsiye ederim. örneğin karambit gibi bir başlangıç canını sıkabilir  ;)
katılıyorum hazır lama kullan ama yok ılla bu dıyorsan satırı ısıt 700 derece cıvarı olması lazım sora kirece koy beklet suyu kaçtıktan sonra ıstedıgın gıbı kullan ustalarm dedıgı gıbı bushkraft veya kolay agzı duz bı bıcak profılınde caliş  hayde kolay gele
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

mustafaramazanoyar

• 808
« Yanıtla #5 : 27 Nisan 2016, 22:41:12 »
Teşekkürler
Hakuna Matata

serkandaldal

• 70
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: beyşehir
« Yanıtla #6 : 27 Nisan 2016, 23:09:19 »
Sevgili arkadaşım ben de senin gibi bir eğe yi bıçak yapmak istedim ancak çelik çok sert olduğu için işlenemiyordu. Bir gece iki arkadaşla mangalı yaktık dağda, önüne de oto aküsünden güç alan bir bilgisayar fanı koydum. Eğeyi kızarttım iyice sonra dah önce yaktığımız odunların közüne göndüm. Ateş yavaşlasın ve soğuma uzun süreye yayılsın diye üstünü taşlarla örterek közü boğdum. Öyle bırakıp eve gittim ve sabah noktaya geri döndüğümde eğe hala ılıktı ve eğilmişti. Sonrasında Çok kolay işledim. Basit bir demire dönmüştü. İş bitince tekrar mangalda su verdim ve tekrar sertleşti. Bu işlemleri yapmadığım bir yay çeliğim var. spiralle kesene kadar canım çıktı. Zımpara ise yiyemiyor. Şimdi onu da aynı işlemlere sokacağım...Durum bu. Kolay gelsin

mustafaramazanoyar

• 808
« Yanıtla #7 : 28 Nisan 2016, 07:37:57 »
Yumusattiktan sonra islemek.kolay olur katiliyorum fakat calisacagim celik cok sert degil yumusak zaten suyunu alsam yeter gibi geliyo bana testereyle kolay kesebiliyorum hepinize tesekkurler
Hakuna Matata

mustafaramazanoyar

• 808
« Yanıtla #8 : 28 Nisan 2016, 09:40:16 »
Çoğunuzun söylediği gibi bushcraft bir bıçak hem basit hem güzel olur güzel örneklerde buldum internetten artık bıçağın fotoğrafları gelir haftaya :)
Hakuna Matata