Bıçak Sanatı - Forum

2,5 mm Deriden ilk kılıf yapımım.

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
  • Meslek: Arkeolog
  • Yer: Isparta
2,5 mm Deriden ilk kılıf yapımım.
« : 26 Nisan 2016, 12:57:20 »
Herkese iyi günler. İlk yapmış olduğum kılıfı paylaşıyorum.Teşekkürler.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: 2,5 mm Deriden ilk kılıf yapımım.
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2016, 18:13:00 »
elinize sağlık hocam, ilk işlerin günahı olmaz. dikişlerin arasında bir kat deri daha var değil mi?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #2 : 26 Nisan 2016, 18:52:32 »
Evet Emin usta bir arada bir kat deri mevcut ama deri bicagin seklini almis olmasina ragmen kuruduktan sonra sertlesmedi.

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 26 Nisan 2016, 18:54:58 »
kardeşim boya olarak ne kullandın kardeşim

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
  • Meslek: Zımparacı
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #4 : 26 Nisan 2016, 19:53:42 »
Elinize sağlık
Endüstriyel Zımpara Çözümleri                www.azim-zimpara.com

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2016, 21:03:54 »
kardeşim boya olarak ne kullandın kardeşim
Ustam ne kadar dogrudur bilmem ama kahverengi stil marka ayakkabi boyasi  8)  8)

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #6 : 26 Nisan 2016, 21:04:15 »

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #7 : 26 Nisan 2016, 22:58:56 »
Elinize saglik guzel olmus .Ileri de daha iyilerini gorecegimiz kesin. Kenarlari 200 kum zimpara ile temizleyin  ,sonra islatip duzleyin .Dikis araliklari ve kanal acmaya dikkat ederseniz bu is tamam

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #8 : 27 Nisan 2016, 03:47:59 »
ilk kılıf denememde bende ayakkabı boyası kullandım amaki olmuyor bilginize en ufak suyla teması halinde çıkıyor boya deri boyasınıda pahalı birşey bilirdim sordumki deri boyasını 5 tl dediler hemen aldım ve  zımpara ile deri üzerindeki boyayı sökerek tekrardan boyadım o zaman  güzel oldu sizinde sormanızda yarar var derim derby marka deri boyasıydı 5 tl aldıgım boya daha iyisi varmıdır bilmem ustalarımız sorarsanız daha  faydalı olacaktır artı rivet aldım 2 tl dikiş açmak icin iz burakma aparatı aldım 4 tl toplamda 11 tl harcadım ama alınacak çok şey var çokkk
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2016, 03:52:32 Gönderen: murat_can66 »

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #9 : 27 Nisan 2016, 09:26:35 »
Elinize saglik guzel olmus .Ileri de daha iyilerini gorecegimiz kesin. Kenarlari 200 kum zimpara ile temizleyin  ,sonra islatip duzleyin .Dikis araliklari ve kanal acmaya dikkat ederseniz bu is tamam
Onerilerinizi dikkkate alacagim sagolun.

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2016, 09:30:49 »
ilk kılıf denememde bende ayakkabı boyası kullandım amaki olmuyor bilginize en ufak suyla teması halinde çıkıyor boya deri boyasınıda pahalı birşey bilirdim sordumki deri boyasını 5 tl dediler hemen aldım ve  zımpara ile deri üzerindeki boyayı sökerek tekrardan boyadım o zaman  güzel oldu sizinde sormanızda yarar var derim derby marka deri boyasıydı 5 tl aldıgım boya daha iyisi varmıdır bilmem ustalarımız sorarsanız daha  faydalı olacaktır artı rivet aldım 2 tl dikiş açmak icin iz burakma aparatı aldım 4 tl toplamda 11 tl harcadım ama alınacak çok şey var çokkk
Su ile bu kadar kolay cikabilecegini dusunmemistim. Bulundugum yerde bir kac kisiye sordum boya satmak yerine getirin biz boyayalum dediler. Kilifta acaleye gelince deliklerini civi yardimi ile delerek boyasinida ayakkabi boyasiyla yapmak zorunda kaldim. Ama bir
dahakine bunlara dikkat edecegim. Teskkurler.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #11 : 27 Nisan 2016, 11:39:28 »
Elinize sağlık ilk işlerde sorun olur.Deriyi ıslattıp kalıpladıktan sonra güzelce kuruması lazım.
Ayrıca fazla boya sürmek deriyi yumuşatabiliyor.Birkaç sefer daha kılıf yaptıktan sonra eliniz alışır.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #12 : 27 Nisan 2016, 12:47:23 »
Hocam ellerinize sağlık ilk çalışmanız olmasına rağmen çok hoş ve güzel görünüyor daha nice kılıf ve bıçaklarınızıda bekleriz :)
Hakuna Matata

murat_can66

• **
  • 468
« Yanıtla #13 : 29 Nisan 2016, 21:46:56 »
Su ile bu kadar kolay cikabilecegini dusunmemistim. Bulundugum yerde bir kac kisiye sordum boya satmak yerine getirin biz boyayalum dediler. Kilifta acaleye gelince deliklerini civi yardimi ile delerek boyasinida ayakkabi boyasiyla yapmak zorunda kaldim. Ama bir
  kardeşim delikleri civi ile deldim demişsin kırık fırca sapıdır dal parcasıdır civiyi  ahşap parcasına monte ederek kendinize güzel bir bitz yapa bilirsiniz ayrıca size ne mazemesi gerekiyorsa elimden geldigi şekilde yardımcı olabilirim  ayrıca ben bitzi kendi yaptıgım  ceviz sapla kullanıyor 5 civi yeterli gelecektir birazda epoksi

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #14 : 30 Nisan 2016, 00:24:01 »
  kardeşim delikleri civi ile deldim demişsin kırık fırca sapıdır dal parcasıdır civiyi  ahşap parcasına monte ederek kendinize güzel bir bitz yapa bilirsiniz ayrıca size ne mazemesi gerekiyorsa elimden geldigi şekilde yardımcı olabilirim  ayrıca ben bitzi kendi yaptıgım  ceviz sapla kullanıyor 5 civi yeterli gelecektir birazda epoksi
Iyi niyetiniz ve yardim teklifiniz icin cok tesekkur ederim. Bir biz yapmak benimde aklimda fakat butun alet erdevatim memlekette oldugundan simdilik ne bulursam onu kullaniyorum.