Bıçak Sanatı - Forum

Eğeleme rampası

Batman

• 94
  • el sanatları hayranı
  • Yer: Germany
Ynt: Eğeleme rampası
« Yanıtla #20 : 09 Aralık 2014, 10:27:50 »
Günaydın İyi Günler,
öncelikle hepinizden ilgi ve iltifatlarınıza teşekkür ediyorum.

İşçilik her zamanki gibi mükemmel. Lakin eğenin bir ucu tek noktada sabit olduğu için açı sabit olmaz, bir miktar dairesel bir açı olur gibi geldi.
Ahmet bey haklısınız,
eğenin bir ucu noktada sabit olduğu için açı sabit olmaz, ama anormal derecede uzun olmayan bıçaklarda pek rol oynamaz, ayrıyeten burundaki açı`nın artmasıyla otomatikman ucun daha sağlam olmasına yardımcı olur.

İşçilik her zamanki gibi mükemmel. Lakin eğenin bir ucu tek noktada sabit olduğu için açı sabit olmaz, bir miktar dairesel bir açı olur gibi geldi.

Ağız açarken birde kuvvet uygularsak esneme yapabilir gibi... Yinede mekanik sanat kendini gösteriyor, ellerinize sağlık.

Alper bey,
aparat bir açıya sabitleştirildiği an kesinlikle esneme yapmıyor))

valla benim kafamdada böyle bişey var gibi.

Bence kafa kafaya verelim Taner Ustam. Elimde 3 rampa paralandı. Sonunda rampamsı bir şey ile yetinmeye mecbur kaldım. :(

O yüzden sinirlenip nick değiştirdim.
Kafamdakileri size aktarabilirsem memnun olacağım. Tank gibi bir şey lazım bana. Elimin ayarı hiç yok...

Mustafa bey,
Bence Taner usta kafasından geçen şeyi gerçekleştirirse, o rampa size bir ömür boyu hizmet edecektir!

Atölyem umduğunuz kadar ahım şahım birşey değil, derli toplu bir gün rastlarsam size bi foto yaparım;) Kama özel bir projem sonuçları yeni Konu olarak ilk sizlere bildiririm.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #21 : 09 Aralık 2014, 11:15:17 »
Harika bir çalışma. Ellerinize sağlık.

Taner Ustam şöyle mengenenizle birleşik çalışabilecek bir aparat yapsanız da biz fakirler de gün yüzü görsek.  :)

İkisi bir arada muhteşem olur. Hatta siparişimi de şimdiden vermiş olayım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 09 Aralık 2014, 13:23:26 »
Taner ustanın mengenesi varken ayrıca rampa yapmanıza da gerek yok. Menegeye bıçağı takın, arkaya bir kutu yada başka yatay bir şey koyun. Bir çubuk ile uzattığınız bir eğeyi kutuya dayayın. Mengeneyi ayarlayarak eğeleme açısını verin, eğeleyin gitsin.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #23 : 09 Aralık 2014, 21:19:08 »
arkadaşlar ben anlıyorum sıkıntınızı.eylem ustamda doğru söylüyor alt dayamaylada çalışılabilir.ustamızın yaptığı gibi altan yükseklik ayarlı ,üste herhangi bi uzantı olmaran sabit bi eyeleme yapacak bi aparat lazım bakalım bi deniym nasıl sağlam ve pıratik bişeyler olursa sizlerle paylaşırım

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 10 Aralık 2014, 10:28:00 »
Oldukça güzel, elinize sağlık.
You lie, we die.

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #25 : 10 Aralık 2014, 23:24:42 »
Olmamış bu ustam :P  :D Siz onu bana gönderin gerekli ayarlamaları yapayım >:D >:D Diğerlerinin yanına :2up >:( O:-) :))
YUCELMORE

Okan

• 121
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #26 : 01 Nisan 2016, 15:25:04 »
Merhabalar ellerinize saglik cok guzel bir aparat olmus... bundan bir tane siparis verebiliyormuyuz :)
omknives

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
  • Meslek: Zımparacı
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #27 : 01 Nisan 2016, 23:48:57 »
nasıl bir bıçakçılık aşkıdır anlayamadım  ;)

1 aydır forumdayım inanılmaz etkilendim doğrusu. Yakında bu ağız açmanın motorlu bir modelide çıkarsa şaşırmam heralde.

elinize sağlık güzel çalışma olmuş.
Endüstriyel Zımpara Çözümleri                www.azim-zimpara.com