Ertuğrul kardeş ilk olarak yeni çakıların hayırlı olsun. Başlığına bakıp yorum yapmak gerekirse, bende daha önce çakma veya dandik çakılar alıyordum piyasayı bilmediğimden çakı çakıdır diyordum. Fakat araştırınca markaları, kaliteleri, kullanım alanlarını vs fark ettim. İlk işim Gerber'den orjinal bir çakı almak oldu. Fiyatı 130 TL. Sorarsan kağıt yada poşet dışında bir şey kesmedim. Daha iyisini alacağımdan emin değilim ama daha iyisini alasıya kadar poşet ve kağıt dışında da pek bir şey kesmem.
Şimdi bu iş zevk meselesi. Zevklerde maddiyat ister. Kimisi marka hastasıdır, kimisi kendi çakısını yapıp kullanmak ister, kimisi işin ehline yaptırıp kullanır, kimisi dandik alır eskitir yenisini alır vs vs seçenekleri çoğaltabiliriz. Şahsen ben koleksiyon seven birisi değilim. Burdaki üstadlar gibi çakıya ayırcak çok bir maddi imkanım yok, öğrenci adamım sonuçta. Orjinal aldığım çakıylada ne tahta keserim nede meyve soyarım. Allah korusun yanımızda bulunsun diye eften püften sebepten taşıyorum işin açığı. İnan Gerber'i aldığımdan CRKT bakıyordum, beğendiğim modeli 220TL. Sonra biraz düşündüm. Ben koleksiyon yapmam, Gerberi alınca eski markasız çakıların hepsini eşe dosta hediye ettim. Dedim ben bunu eften püften sebepten taşıyorum 220TL verip ne yapıcam, 130 TL'lik çakıyı kullanmaya kıyamıyorum, 220 ye hiç kıyamam dedim. Max 50TL'lik çakı bakmaya başladım 1 haftadır. Sorarsan çakın var birde koleksiyon sevmiyorsun neden başka arıyorsun diye. Biri orjinal yanımda bulunsun orjinal çakım yok demeyeyim diye, diğerini de bir şeyler kesip bir şeyler için kıymak için alıcam. Maddi durumum izin vermedikçe şuan için bende yüksek para almayı düşünmüyorum senin gibi.
Arkadaşlar biraz uzun yazdım kusuruma bakmayın, bıçaklar hakkında konuşacağım kimse olmadığı için içimi buraya kusuyorum