Bıçak Sanatı - Forum

BANT ZIMPARA MAKİNESİ

tarpoon

• 4739
Ynt: BANT ZIMPARA MAKİNESİ
« Yanıtla #40 : 23 Şubat 2011, 19:33:39 »
motorunuz 3 bg olursa gayet kuvvetlı olur.  1,5 bg makınemı kalın bır parcayı taslarken durdurabılıyordum. sımdıkı ıle sankı tere yağını taslıyorum. okadar fark edıyor.  kasnakla kontrol bence daha uygun geldı . devır ayarlıyıcı ıyı bır marka 400tl gıbı bır fıyata sahıp.

manofaze motorunuz (Kalkış ve Daimi Devre Kondansatörlü) olursa ıyı olur..
yardımcı olabıldı ısem sevındım  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #41 : 23 Şubat 2011, 21:47:04 »
   Sonradan aklıma geldi, 3 adet 10 cm çaplı teker demişsiniz, bence sisitemde kullanacağınız iki eş tekerin çaplarının o kadar büyük olmasına gerek yok, 5-6 cm de işinizi rahat görür.Motor olarak 3 bg tadından yenmez derim benim işde sürekli kullandığım motorda ve bant zımparası için aldığım motorda VOLT marka, işde kullandığım 2 seneyi geçmesine rağmen çok şükür bir sıkıntıyla karşılaşmadım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 23 Şubat 2011, 22:00:00 »
Güçlü motor beslemenin de güçlü olmasını gerektirir. Asenkron motorlar, ki bu bize uyan motorların tipidir, kalkış anında anma değerinin kat kat üstünde akım çekerler. Motor üreticisi firmaların kataloglarından çektikleri kalkış akımlarını araştırmanızı öneririm. Tabi motoru bağlayacağınız hattın sigortalarına da bakın, kaç Amperlik diye.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2011, 22:01:36 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #43 : 24 Şubat 2011, 09:28:16 »
Herkese teşekkür ediyorum. Bu haftasonu kısmetse Özgür Beyden bir parça temin edeceğim ve fırsat bulursam karaköyde parça avına çıkacağım.