Bıçak Sanatı - Forum

Yatağan'da ustura üretilebilir mi?

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
Ynt: Yatağan'da ustura üretilebilir mi?
« Yanıtla #20 : 10 Ocak 2011, 21:10:29 »
evet değerli kardeşim burak  size söz verdiğim gibi ilk deneme ustra hazır tabi ilk deneme diyoruz  evet yatağanda  USTRA yapılıyormuş evet benim ustalığı olmayan işi bilmeyen biri tarafından bu ustra yapılıyorsa sade yatağanda değil herkes bu işi yapabilir yeterki sağlam bir sinir sistemi ve sağlam bir sabır olması gerekir biz burak beye bir söz verdik deneyilim bakalım diye evet denedik  oldu......... EVET HİDAYET BEY USTRA TAMAM hani bakmak istersen eğer sipariş alırsan, düşünürüz.....?

« Yanıtla #21 : 10 Ocak 2011, 21:53:16 »
Abdurrahman Usta eliniz kolunuz dert görmesin. Ülkemizdeki bir eksiği gidermiş oldunuz, kutluyorum sizleri :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 10 Ocak 2011, 22:17:26 »
Kutlarım Abdurrahman Ustam, bir fotografı çok iyi olurdu şimdi yani  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
« Yanıtla #23 : 10 Ocak 2011, 22:28:24 »
 geldi fotoğraf emre bey denemele şu an için başarılı ama az bir eksiği var mutlaka eksikler giderilir

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #24 : 10 Ocak 2011, 22:51:55 »
geldi fotoğraf emre bey denemele şu an için başarılı ama az bir eksiği var mutlaka eksikler giderilir

Ustam çok iyi görünüyor. En geç 2 hafta içinde başka ustura ekipman/ modelleri ve fikirleriyle yanında olacağım :)

-----------------------------

Abdrurrahman ustam tevazu gösteriyor farkında olduğunuz gibi eserlerini birebir görme şansım da oldu. İnşallah dünyadaki başka insanların da olacak  :)
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2011, 22:54:22 Gönderen: ferroburak »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 10 Ocak 2011, 23:06:37 »
 :2up Budur! Elinize sağlık.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #26 : 10 Ocak 2011, 23:32:41 »
Abdurrahman Usta çelik olarak ne kullandınız.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #27 : 11 Ocak 2011, 00:18:13 »
Sefa ustam benim bildiğim ustura için dünyada en çok tercih edilen çelik İngilizcesi "gümüş çeliği", "mavi çelik" olan görece parlak karbon yüzdesi %1 olan bir çelik var. Bunun dışında düşük alaşımlı(muhtemelen aksi durumun su verme işlemi sırasında yarattığı sorunlardan ötürü) halis karbon çelikler (1070 vb. çelikler) Wade&Butcher, ve daha birçok İngiltere kökenli saygın ustura üreticisi tarafından kullanılmış.

« Yanıtla #28 : 11 Ocak 2011, 00:53:16 »
Ustura işi de ayrı bir dünya ;)

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #29 : 11 Ocak 2011, 02:22:45 »
ustam ustraya henüz başlamadım çünkü elimde  o kalınlıkta çeliğim mevcut değil  ama başlamam yakın pazartesi olmassa salı günü işin üstündeyim  siz merak etmeyin

vallahi  helal olsun    birkaç saatte   ustura  üretildi   azmin elinden  ne  kurtulmuş ki  tebrikler.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #30 : 11 Ocak 2011, 09:55:36 »
Güzel görünüyor Abdurrahman Ustam  :2up, eminim zamanla taşlama çizgisi gibi detaylar daha kusursuzlaşır. İlk deneme için bence çok çok iyi. Taşlama için kaç santimlik teker kullandınız? Çelik olarak benim de tavsiyem Civa çeliği (silver-steel) yani Bohler K510 olurdu. Çok ince taneli bir yapısı olduğu gibi son derece iyi parlatılabilir. Ancak kişisel tercihim paslanmaz yüksek karbon çelikleri olurdu. Bu iş için AEBL biçilmiş kaftan. Bu olmasa 440B veya C de güzel olur...

Kipmen Sanat web sitesi

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
« Yanıtla #31 : 11 Ocak 2011, 11:09:57 »
arkadaşlar teşekürler çelik olarak  bizim süleymen ustanın kılıç yapımında kullandığı dövme çeliklerden kalan bir parcayı değerlendirdim sunu belirteyim birkaç saate ustra üretimi konusun da sadece ağız açma ve son halıne getirmek tam birbuçuk günümü aldı sadece çelikle uğraşması   ustrayı yapmadan önce çeliğin kalan parcaların denesi niyaptım sulsma işini kömür ocağında ateşi fazla vermeden iki ayrı ikişer mm çeliklerin içine koyarak ustrayı yerleştirerek gereli sıcaklığa ulaşıncada yanık yağ ve mazot karışımı suda suyunu kademeli olarak verdim, eğer bir daha başına gecersem bundan daha iyi olacağını zannediyorum

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #32 : 19 Ocak 2011, 16:28:55 »
Ustam gerçekten harika . Görüpte yapamayacağınız bir kesici alet olduğunu zannetmiyorum.
Cehalet Mutluluktur...