Bıçak Sanatı - Forum

Nasıl bir Eğe takımı almalıyım?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Nasıl bir Eğe takımı almalıyım?
« Yanıtla #80 : 24 Şubat 2012, 02:36:49 »
Arada bir Nicholson'a da rastlanabiliyor. Ben yıllar önce bulmuştum, bir iki eğem bu marka, şimdiye kadar hala iş gören bi tek bunlar kaldı, bir de Ceta-Form eğelerinden memnun kaldım, Burak'ın beğenmemesi şaşırttı beni, acaba iyi parti kötü parti gibisinden üretimler mi var eğelerde  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #81 : 24 Şubat 2012, 10:46:52 »
Yıkıldım,hevesle aldığım koçtaş eğeler çöpe gidecek markası tork gibi bişeydi.Özgür abi yemenden dönmeden yenilerini mi alıym yoksa özgür abinin yolluyacağı 440 c lamalarda test edip öylemi yeni eğe arayışına gireyim?Nasıl yapmamı önerirsiniz saygılar. :'(

Olmadı Eğeden Bıçak yaparsın  :2up :2up :2up

Abi dün akşam oda aklıma geldi oturdum ben eğeye baktım eğe bana baktı,ben eğeye baktım eğe bana baktı.Artık kısmet sizlerin sayesinde bişeyler yapmaya çalışıcaz inşallah.Saygılar. :D

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #82 : 24 Şubat 2012, 11:43:37 »
   Sefa ustam ,Murat ve Hayri Bey verdiğiniz bilgiler teşekkür ederim.
  Bazı Üstatların yaptıkları bıçaklarda sırta açılmış motifler görüyorum,bunlar genelde elmas eğelerle mi yoksa saatçi eğesi dediğimiz ince eğelerle mi işlenir?
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #83 : 24 Şubat 2012, 15:30:06 »
saatçi eğesi de elmas eğe de kullanılabilir. ama ısıl işlem yapılmışsa elmas eğesi olmalı, diğerleri yetersiz kalır. susuz çeliklerde elmas, saatçi vs. farketmez, eğenin ebadı önemli.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #84 : 24 Şubat 2012, 20:19:10 »
Eğe yapmadan önce eğe yüzeyini tebeşirlemek dişlerin dolmasını kesinlikle geciktiriyor.

Yeni alınmış eğelerde diş dipleri sivri ve derin olduğundan yontulan talaş diş dibine dikine girip geri dönemez.

Geri kıvrılıp dönemeyen talaş dişleri kırar.

Diş kırılmasını önlemek için yeni eğelerle önce varsa yavaşca bronz eğelemesi yapılır.
Bu eğelemeyle dişi dipleri dolar.
Sonraki işlemlerde  yontulan talaş kıvrılarak geri döner, bu da dişlerin ömrünü uzatır.

Bronz bulunamayınca tebeşirle yapılmaya çalışılır ama yeterli gelmez.

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #85 : 25 Şubat 2012, 09:25:38 »
ben eğelerimi ceta form almıştım Emre ustanın forumdaki arkadaşların tavsiyesi ile gayet memnun kaldığımı söyleyebilirim hala aynı eğeleri kullanıyorum toplam daha 9 tane bıçak yaptım,hala işlerini görüyorlar  ;)

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #86 : 25 Şubat 2012, 21:23:05 »
"Nicholson " görünce benim de ilk eğemin o olduğunu hatırladım.

Sonra çift gözlü arması olan bir eğe grubu vardı.

Sayın Sefa Çabuk  Belki duymuştur ama gördüğünü pek sanmıyorum, kapılarına kilit vurulmuştu.

Ankara daki okulda atelyenin ana girişinim iki yanındaki odaların birisi eğe dişleme tezgahı olan diğeride değişik tuz banyolarının bulunduğu ısıl işlem odasıydı eski adıyla "haruri muamele" odası.

Oradaki işleri birazcık izlemiş ve ucundan tutmuştum.

Ne tesadüftür ki ilk idari görevim de ısıl işlemler atelyesi kısım şefliği oldu, şimdilerde bu görevlendirmelerin adları değişmiş.

« Yanıtla #87 : 25 Şubat 2012, 21:41:13 »
Murat Hocam, eğe dişleme kısmını görmedim ama ısıl işlemler ( sol taraftaki) odasında epeyce çalışmıştık. Şimdi değişmiştir mutlaka.

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #88 : 25 Şubat 2012, 22:33:41 »
Ege markası olarak bende Dick kullanıyorum ama Ankara'da 2 numaranın üzerinde bulamadım , kalite olarak son derece iyi eğeler. Eğenin kalitesi çelikte çıkardığı sesten bile belli okuyor. Bahco yu cok övdüler , deneme maksatlı bir adet aldım ama Dick kadar iyi degil. Ceta formun torpulerini ahşapta kullanıyorum gayet iyiler. Eğe kullanımına bir eklemede ben yapayım , eğelerinizi miknatisli yüzeylerden uzak tutun sonra sizi cok ugrastirirlar :) tecrubeyle sabit
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ozguryelaldi

• 115
  • Meslek: Subay
  • Yer: TSK
« Yanıtla #89 : 18 Nisan 2014, 21:53:44 »
http://www.ege-san.com/EgeFiyat.pdf Esaş eğelerin fiyat listesini buldum. Bu hobiye yeni başlayacak biri olarak lama, balık sırtı ve yuvarlak eğelerden oluşan bir set için (toplam 5 eğe) takriben 600TL fiyat çıkıyor(KDV hariç). Bu listede bir yanlışlık mı var? Ben mi abartılı eğelere bakıyorum? Örneğin 12"/0 lama eğe 185TL, 10"/1 lama eğe 160, 10"/1 balık sırtı 215TL, 6"/1 yuvarlak 85 TL 8"/1 yuvarlak eğe 100TL. Bu nası iş anlamadım doğrusu. Yerli mal alalım diyorum, paramız dışarı kaçmasın diyorum ama fiyat politikası saçma geldi. Ya listede 420TL eğe var ??? Yabancı marka fiyatlarına bakmadım ama onlar da farklı değil sanırım. Site içinde fiyatlar daha uygun konuşuluyor gibi gelmişti oysa ki.

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #90 : 18 Nisan 2014, 22:10:57 »
Anladığım kadarıyla bunlar KDV hariç ancak dz fiyatları. Eğer tahmin ettiğim gibi bu düzine demek ise örneğin sizin listenizde 10"/1 lama adet fiyatı yaklaşık 18 TL + KDV olur
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2014, 22:21:48 Gönderen: zucchero »

ozguryelaldi

• 115
  • Meslek: Subay
  • Yer: TSK
« Yanıtla #91 : 18 Nisan 2014, 22:25:50 »
Hay Allah razı olsun! Ben de bakıyorum fiyatlar pferd eğelere göre on katı fazla ;D Çok canım sıkılmıştı fiyatları görünce. Şimdi perakende satış yapan bir yer bulup sipariş vermek kalıyor.

Muhammed

• *
  • 20
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #92 : 28 Nisan 2014, 08:43:49 »
Konu hortlaya hortlaya gelmiş  :D
Şimdi tekzende satılan bi eğe gördüm küçük ve sık dişli yani tam metal için ama üstünde wood rasp (ağaç törpüsü) yazıyo.. ?