Bıçak Sanatı - Forum

Ağaç stabilizasyonu (bölünmüş konu - ozgurozdemir başlattı)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
bu arada stabilizasyon yaparken gecen sene almış olduğum ismi garip bir ağaç vardı onuda bir stabilize edeyim dedim
vakula vakumla bir hal oldum agaçtan hava cıkmıyor sonra incelemeye aldım parçayı meğer 6 aydır elimde 2 adet 1 metrelik stabilize olmuş agaç varmış haberim yeni oldu
alırkende ne hikmetse onlar pahallıydı  satıcı yat güvertelerinde kullanıldığını söylemişti meger stabilize edilmiş  :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Özgür eline sağlık çok kapsamlı bir çalışma olmuş. Ben konuyu yeni okudum. Ama sormak istediğim birkaç soru var.

1. Stabilizasyon için birçok malzeme kullanmış ve test etmişsin, en son hangisinde karar kıldın yada en iyi sonuçları hangisinden elde ettin?
2.B72 kullanırken asetonla %20 karışımdan filan bahsedilmiş ama sen daha sonraki bir mesajında karışım oranını değiştirdiğinden bahsetmişsin en son hangi oranda karar kıldın.
 Şimdiden teşekkürler.

avgökmen

• 66
  • Meslek: Avukat
  • Yer: Kayseri
Ynt: Ağaç stabilizasyonu (bölünmüş konu - ozgurozdemir başlattı)
« Yanıtla #82 : 19 Mayıs 2012, 16:37:51 »

http://www.youtube.com/watch?v=-DfZXM2B51Q

http://www.amazon.com/Minwax-41700-Pint-Performance-Hardener/dp/B000BPINKS/ref=pd_cp_hi_1

http://www.nextag.com/rotted-wood-stabilizer/compare-html

İnternette araştırma yaparken yukarıda ki videoyu gördüm. Videoyu gördükten sonra ise kimyasalı internet üzerinde  aradım.

Acaba bu kimyasalı veyahut benzerlerini daha önceden kullanan bir ardadaşımız var ise; edindiği intiba ve çalışma sonuçları hakında bilglerini paylaşır ise sevinirim.

Saygılar 

upsmeh

• *
  • 11
  • Meslek: Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
  • Yer: Çukurova, Adana
« Yanıtla #83 : 04 Kasım 2014, 00:36:04 »
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim daha onceden haberdarım gerçi forumdan ama üye olmak yeni kısmetmiş. stabilite konusunu araştırırken çok değerli bilgiler buldum forumdan son durum nedir şimdi Paraloid B-72 karar kılındımı bende ona göre denemeler yapacağım :)

upsmeh

• *
  • 11
« Yanıtla #84 : 16 Aralık 2014, 17:37:41 »
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim daha onceden haberdarım gerçi forumdan ama üye olmak yeni kısmetmiş. stabilite konusunu araştırırken çok değerli bilgiler buldum forumdan son durum nedir şimdi Paraloid B-72 karar kılındımı bende ona göre denemeler yapacağım :)
yokmu bilgi verebilecek bir arkadaşımız :(

pumpingiron

• 105
  • Erman
  • Meslek: Mekanik
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #85 : 17 Aralık 2014, 09:50:23 »
Bende kök kısmına yakın  büyük bir kütük okaliptüs var. Bu ağaç en sert ağaçlardan biri. Çok iyi kabze olacağını düşünüyorum çok güzel de  rengi var. Okaliptüs yapı gereği çok fazla su çekiyor bu yüzden kuruyunca hafifliyor ve çatlama oluyor. Ama gerçekten sert.
Yöntemleri okudum ama çok netleşmedi sevgili ustalarım bilgileri toparlarsa daha etkili olacağını düşünüyorum belki hepimize yetecek okaliptüsumuz olur 

upsmeh

• *
  • 11
« Yanıtla #86 : 17 Aralık 2014, 16:16:40 »
Bende kök kısmına yakın  büyük bir kütük okaliptüs var. Bu ağaç en sert ağaçlardan biri. Çok iyi kabze olacağını düşünüyorum çok güzel de  rengi var. Okaliptüs yapı gereği çok fazla su çekiyor bu yüzden kuruyunca hafifliyor ve çatlama oluyor. Ama gerçekten sert.
Yöntemleri okudum ama çok netleşmedi sevgili ustalarım bilgileri toparlarsa daha etkili olacağını düşünüyorum belki hepimize yetecek okaliptüsumuz olur
sevgili ustalarım bilgileri toparlarsa daha etkili olacağını düşünüyorum Katılıyorum