Bıçak Sanatı - Forum

Nakiri` sebze bicagi

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Nakiri` sebze bicagi
« Yanıtla #20 : 21 Ağustos 2013, 18:36:10 »
Çok ilgimi cekti tesekkurler. Tabi almanca anlamadıgımızdan goruntü ile idare ettik. Dikkatimi cekenler Isıl işlem galiba tuz banyosunda yapılıyor. Su vermede SU kulnılıyor. Menevislemeyi goremedim acaba menevisleme yapılmıyormu? Keskinlik icin tırnakla nasıl bir kontrol yaptıklarını cozemedim. Her usturayı tırnaga saplasalar aksama tırnak kalmaz heralde tırnak uzerinde esnemesini kontrol ediyorlar. Bilemede son islemde su tası varsı acaba onun hakkında bilgi veriyormu grit falan. Bul-nlarımerak ettim Saygılarımla

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #21 : 21 Ağustos 2013, 20:02:45 »
elinize sağlık çok güzel duruyor...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 22 Ağustos 2013, 05:40:21 »
Marullara ölüm  >:D
Son derece klas bişey çıkmış ortaya ustam  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

metin anan

• 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya
« Yanıtla #23 : 22 Ağustos 2013, 09:42:18 »
Çok ilgimi cekti tesekkurler. Tabi almanca anlamadıgımızdan goruntü ile idare ettik. Dikkatimi cekenler Isıl işlem galiba tuz banyosunda yapılıyor. Su vermede SU kulnılıyor. Menevislemeyi goremedim acaba menevisleme yapılmıyormu? Keskinlik icin tırnakla nasıl bir kontrol yaptıklarını cozemedim. Her usturayı tırnaga saplasalar aksama tırnak kalmaz heralde tırnak uzerinde esnemesini kontrol ediyorlar. Bilemede son islemde su tası varsı acaba onun hakkında bilgi veriyormu grit falan. Bul-nlarımerak ettim Saygılarımla

Tuz banyosu deyil,usturalar önce grafit tozuna sokuluyor  (kursunun yapisip kalmamasi icin) sonra 850 °de erimis kursunda 4 dakika birakiliyor soguma islemi yagda oluyor.Tirnakta keskinlik degil incelik ve esneklik kontrol ediliyor ,tabiki tirnaga batirarak degil ustünde gezdirerek.

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #24 : 22 Ağustos 2013, 10:39:05 »
Eline sağlık metin :2up :2up :2up

metin anan

• 336
  • Meslek: bicak yapimcisi ressam
  • Yer: almanya