Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Ufaklık

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Yeni Ufaklık
« : 28 Mayıs 2013, 18:44:42 »
Bugün de bitane bitirdim  ;D Yine AEBL, yine honduras gülağacı yumrusu. Bu kabzayı yağla bitireyim dedim ama sonucu beğenmedim, bir önceki gibi karnuba mumu yapacağım sanırım...








Kipmen Sanat web sitesi

Metin Sakin

  • ***
  • 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #1 : 28 Mayıs 2013, 19:37:30 »
Harika olmuş
formunu ve ebatlarını çok sevdim
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

tatenkof

  • Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • ***
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #2 : 28 Mayıs 2013, 19:44:38 »
Ellerinize saglık Ustam.

SertacMezereli

  • ***
  • 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #3 : 28 Mayıs 2013, 19:50:25 »
E yeter ama kıskanıyoruz.Zaten ahşap ayrı bir güzel üstüne işçilik.  :2up
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #4 : 28 Mayıs 2013, 20:04:48 »
Maşallah herzamanki gibi fena değil... :)

balıkcı

  • ***
  • 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #5 : 28 Mayıs 2013, 22:33:46 »
noolcak hezamanki gibi kilasik  kipmen bicagi   >:(süper olmuş yaaaaaaa :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ahayaloglu

  • ***
  • 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2013, 22:59:46 »
Çok güzel. Özellikle sap kısımında kullanılan ağaç deseni çok hoş. Maşallah, eline sağlık.
You lie, we die.

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #7 : 28 Mayıs 2013, 23:31:03 »
Ellerinize sağlık. Ne diyeyim :)

Kaya

  • ***
  • 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #8 : 29 Mayıs 2013, 00:31:28 »
Cok guzel bir bicakta güzel bir tutuş,harika
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #9 : 29 Mayıs 2013, 08:50:43 »
Ustam elin emeğine sağlık çok çok güzel ve kibar :2up :2up :2up tebrikler

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2013, 11:03:53 »
ustadım eline sağlık her zamanki gibi bir Emre klasiği olmuş bahsi gecen bu mum nasıl uygulanır nerden temin edilir biraz açıklarmısın
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #11 : 29 Mayıs 2013, 11:11:16 »
Yine çok güzel olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Yunus Emre TOK

  • ***
  • 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #12 : 30 Mayıs 2013, 10:55:27 »
noolcak hezamanki gibi kilasik  kipmen bicagi   >:(süper olmuş yaaaaaaa :2up :2up :2up
Valla gözlerim bayram etti o ahşabın yumruları arasında bir honduras seyehat'i bile yaptım hani :2up :2up :2up süper olmuş ellerine emeklerine sağlık ustam

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #13 : 30 Mayıs 2013, 14:19:19 »
Emre bey bu ufaklıkda süper olmuş elinize sağlık  :2up

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #14 : 31 Mayıs 2013, 12:52:12 »
üstadım eline sağlık on numara bir bıçak harika...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ibrahim 6360

  • ***
  • 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #15 : 04 Haziran 2013, 00:13:33 »
Harika gözüküyor Emre usta ellerine sağlık,kabza da kullandığın ahşap çok güzel gözüküyor bıçak da mükemmel ,ellerine sağlık.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

EDC-Cancan

  • ***
  • 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2013, 21:52:02 »
offf offff...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #17 : 21 Ağustos 2013, 11:38:40 »
Bu kabzayı yağla bitireyim dedim ama sonucu beğenmedim, bir önceki gibi karnuba mumu yapacağım sanırım...


Emre usta, bugunlerde toz halinde karnuba mumu tedarik ettim. Sagolsun forumdan kimyasallar ile ugrasan Mehmet Turan arkadasımız yolladı. İlk ogrendiğim erime noktasının 80 - 90 derece arası oldugu. Benmari usulu kaynayan suyun uzerinde baska bir kapta erittim sonra cozucu olarak Çam tebentini kullanarak wax haline getirdim.İçine bu asamadan once balmumu da ilave edebilirdimi ama elimde kalmamıstı. İlk denemelerimde uygun olcude zımparaladıgım ahsaba yedirdim ve kalan fazlalıgı bir bezle temizledim ve aynı bezin temiz tarafı ile parlattım. Deneme amacı ile suya tuttugumda suya gelen tarafı tüm parlaklıgını yitirdi. Ahsap kabaca eski haline doner gibi oldu. Acaba karnuba mumu uygularken nelere dikkat etmem lazım. HAzırlama ve uygulama nasıl olmalı. Simdiden tesekkurler

B.B

  • Başıma başlık.
  • ***
  • 242
  • Meslek: Aslan Terbiyecisi
  • Yer: İzmir
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #18 : 21 Ağustos 2013, 11:45:18 »
Bu kabzayı yağla bitireyim dedim ama sonucu beğenmedim, bir önceki gibi karnuba mumu yapacağım sanırım...


Emre usta, bugunlerde toz halinde karnuba mumu tedarik ettim. Sagolsun forumdan kimyasallar ile ugrasan Mehmet Turan arkadasımız yolladı. İlk ogrendiğim erime noktasının 80 - 90 derece arası oldugu. Benmari usulu kaynayan suyun uzerinde baska bir kapta erittim sonra cozucu olarak Çam tebentini kullanarak wax haline getirdim.İçine bu asamadan once balmumu da ilave edebilirdimi ama elimde kalmamıstı. İlk denemelerimde uygun olcude zımparaladıgım ahsaba yedirdim ve kalan fazlalıgı bir bezle temizledim ve aynı bezin temiz tarafı ile parlattım. Deneme amacı ile suya tuttugumda suya gelen tarafı tüm parlaklıgını yitirdi. Ahsap kabaca eski haline doner gibi oldu. Acaba karnuba mumu uygularken nelere dikkat etmem lazım. HAzırlama ve uygulama nasıl olmalı. Simdiden tesekkurler
Çok güzel soru da ağbey senin mesleği anlatması niye zor  :D

Ayrıca ustam karnuba mumunun ayrıcalığı nedir? Bitirişte kullandığımız diğer malzemelerle arasındaki fark nedir ?
Forumun kendi söyleyen kendi gülen delisi

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: Yeni Ufaklık
« Yanıtla #19 : 21 Ağustos 2013, 20:17:22 »
harika olmuş...