Bıçak Sanatı - Forum

Dhl ile Almanyda'dan malzeme almak

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Dhl ile Almanyda'dan malzeme almak
« : 25 Şubat 2013, 14:45:41 »
Dhl ile Almanyda'daki bir firmadan bileme taşı vb. 1 kiloluk malzeme alırsam gümrükte sıkıntı çıkar mı deneyen var mı? Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2013, 14:48:33 Gönderen: ferroburak »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Dhl ile Almanyda'dan malzeme almak
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2013, 15:11:41 »
Çok güzel çok spesifik bir soru ama en önemli olan parametre yok. Faturada kaç lira/yüro yazıyor? Gümrükte mallar kiloya göre takılır mı bilmem ama fiyatına göre farklı muamele gördüğünü biliyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2013, 15:15:35 »
Dhl ile buradan gonderiliyor hic sorun yok ama nne yazikki memlekete ulastimi takip numarasi olmayan gonderiler nedense kayboluyor.takip nosu olan kargolarda sorgulama mümkün olabiliyor
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2013, 15:47:38 »
benyaptım dhl uçakla gelen bide alman postası dhl gemiyle gelen var 75 euro üzerine gümrük vergisi yok bendaha yeni wabeco matkap sehpası getittirtim dhl alman postasıyla gemiyle olan sorun olmadı
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2013, 15:50:30 Gönderen: -Hüseyin Ateş »

ferroburak

• 539
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2013, 15:50:36 »
Dhl business premium yazıyor. 75 euro'dan az tutuyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2013, 17:15:59 »
ağırlık sorun değil faturaya bakıyorlar 75euro üzeri gümrük vergisi alınır ama orda çalışan memura bağlı tekne motorunu vergisiz geçiren de var küçük bir kitap için vergi ödeyende  :(
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

dolch

• **
  • 159
  • Meslek: nakliye
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2013, 17:44:30 »
hicbir sorun olmaz emin olabilirsiniz

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2013, 17:51:23 »
Aldığın taş sorun olmaz ama dhl en kötü ve sorunlu problem yaratan şirket...

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #8 : 25 Şubat 2013, 18:38:38 »
İlgili gümrük mevzuatı burada.
http://www.gumrukticaret.gov.tr/altsayfa/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html

Özetlemek gerekirse 75 €'nun altı,  30 kg'ı geçmiyorsa ve ticari mal değilse gümrükten muaf.
75 € ile 1500 € arasında ise %18 kdv ödüyorsunuz.

Ancak dikkat edilecek bir şey var. Eğer gümrük ödenecekse (yani 75€'nun üstü ise) DHL ile kapınıza kadar gelen malzemeden, DHL gümrükte uğraştığı için bir ücret talep ediyor (yanlış hatırlamıyorsam paket başına 65 ya da 85 TL olsa gerek).

Bunun bir istisnası var. Yola Almanya'dan DHL ile çıkıp Türkiye'ye girdikten sonra PTT ile gelen kargolarda DHL gümrüğe girse bile masraf almıyor. (Bu kargo sisteminin adını bilmiyorum)

Almanya'daki bir firmadan 3 defada toplam 1600€'u bulan alışveriş yaptım. En büyük paket 650 € civarındaydı. Paketler DHL ile Almanya'dan yola çıktı. Türkiye'ye gelince paketi PTT devraldı. Verdikleri takip numarasıyla internetten paketlerin yerini takip ettim. İzmir'e gelip de "Gümrükten çıktı" ibaresini görünce bildirim beklemeden gidip PTT gümrükten teslim aldım. İşlem bir kaç dakika sürdü, %18 kdv 'yi verdim paketi teslim aldım. Hiç birinde sorun çıkmadı. İşin güzel tarafı Satıcı firma AB'nin dışına çıkan satışlarda % 19 olan Almanya KDV'sini düşüyordu. Liste fiyatından %19 düşüldü, % 18 eklendi. Yani malları bir Alman'dan %1 daha ucuza satın almış oldum.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Kaya

• 2867
« Yanıtla #9 : 25 Şubat 2013, 18:55:10 »
Bakin ya yanlis anladiniz ya hic anlamadiniz takip numarasi verlen posta internetten sorgulanabiliyor.ve imza ile teslim ediliyor. İadeli taahhütlü gonderimin bir versiyonu  burda Almanya içnde bir posta kaybolduğu iddia edildi. Bir telefon actim enson kime teslim edildiğinin ismini aldim  konu bu tecrube ile sabit yoksa zannettigim,fikir yürttügüm,tahmin ettigim bir hadise degil.sadece takip numarasi alnmasi önemli ki takip edebilmek icin
Bilen ve tecrübe eden konussun bizde dinleyelim öğrenelim . sadece bir cevap yazmis olmak icin burada birilerini kayba ugrattirmak gereksiz Olacaktir

ferroburak

• 539
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2013, 19:25:27 »
http://www.gumrukticaret.gov.tr/altsayfa/icerik/82/179/posta-hizli-kargo-esyasi-muafiyeti.html

Özetlemek gerekirse 75 €'nun altı,  30 kg'ı geçmiyorsa ve ticari mal değilse gümrükten muaf.

Ancak dikkat edilecek bir şey var. Eğer gümrük ödenecekse (yani 75€'nun üstü ise) DHL ile kapınıza kadar gelen malzemeden, DHL gümrükte uğraştığı için bir ücret talep ediyor (yanlış hatırlamıyorsam paket başına 65 ya da 85 TL olsa gerek).

Bunun bir istisnası var. Yola Almanya'dan DHL ile çıkıp Türkiye'ye girdikten sonra PTT ile gelen kargolarda DHL gümrüğe girse bile masraf almıyor. (Bu kargo sisteminin adını bilmiyorum)

Almanya'daki bir firmadan 3 defada toplam 1600€'u bulan alışveriş yaptım. En büyük paket 650 € civarındaydı. Paketler DHL ile Almanya'dan yola çıktı. Türkiye'ye gelince paketi PTT devraldı. Verdikleri takip numarasıyla internetten paketlerin yerini takip ettim. İzmir'e gelip de "Gümrükten çıktı" ibaresini görünce bildirim beklemeden gidip PTT gümrükten teslim aldım. İşlem bir kaç dakika sürdü, %18 kdv 'yi verdim paketi teslim aldım. Hiç birinde sorun çıkmadı. İşin güzel tarafı Satıcı firma AB'nin dışına çıkan satışlarda % 19 olan Almanya KDV'sini düşüyordu. Liste fiyatından %19 düşüldü, % 18 eklendi. Yani malları bir Alman'dan %1 daha ucuza satın almış oldum.

Dhl'nin hangi tip paketlerini Ptt teslim ediyor sanırım bunu öğrenmekte fayda var..

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #11 : 25 Şubat 2013, 23:17:48 »
Ben genelde e-Bay den alışveriş yapıyorum orada satıcı gönderim şeklini bana soruyor (takipli mi-takipsiz mi)diye tabii ki takipli gönderim daha pahalı ben aldığım ürüne göre tercih yapıyorum ama açıkçası Ertuğrul beyin anlattığı yöntemi hiç duymamıştım bende merak ettim doğrusu birde %18 KDV haricinde ÖTV alıyorlar diye biliyordum demek yanlış biliyormuşum  o yöntemi öğrenmemiz lazım.
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

Kaya

• 2867
« Yanıtla #12 : 25 Şubat 2013, 23:31:04 »
Almanya disi birisinin MwSt ödemesine gerek yok .kassa da hesap keserken dogru secenekleri secmeniz gerekiyor.

Low-maker TC Cem

• 171
  • TC Cem Uludinç
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2013, 00:36:10 »
MwSt ödemesine gerek yok

bu nedir Kaya ustam?
Üzerimizde güneş, gözümüzde mavi deniz, tepemizde martı, tenimizde tuz, rakımızda buz, oltamızda balık, ayaklarımız suya salık, ruhumuzda özgürlük, yosun kokar tenimiz, anlasanıza artık biz İZMİRLİYİZ
Cem ULUDİNÇ/Karşıyaka

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #14 : 26 Şubat 2013, 10:20:37 »
Almanca Mwst
İngilizce Vat
Türkçe KDV

Almanya'da ki bütün büyük firmalar, Avrupa topluluğu dışına gönderdikleri mallardan KDV (Mwst)'yi düşüyorlar. Ama ben Almanya'dan alışveriş yapmayı isteyip de KDV'yi düşürtemediğim firmalar oldu. Yazışmalarıma, biz bu uygulamayı yapmıyoruz gibi cevaplar aldım. Aslında kanunda yeri var ama sanırım uğraşmak istemediler. Yine de ilgili firmadan vergi indirimi talep etmekte yarar var.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

puukko

• 166
  • Meslek: İnsaat muhendisi
  • Yer: Özgür / Bursa
« Yanıtla #15 : 26 Şubat 2013, 12:10:01 »

Çok güzel özetlemişsiniz,

DHL ile gelen, almanyadan yaptıgım ebay alışverişine 65+%18 gumruk odedim, yalnız internette bircok sitede, bu 65tl ve diger firmaların aldıgı baska miktardaki paraların usulsüz/kanunsuz oldugu yonunde cok yazı var.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #16 : 18 Mart 2013, 01:13:43 »
ARKADASLAR ALMANYADAN DAG PAKETLEYIP GÖNDEREYIM BEN TÜRKIYEDEN BIR GIRIT YAG TASI GETIRTEMEDIM BANA KIMSE YARDIMCI OLMADI.
BURSADAN BIR BICAKCI ARKADASA TELEFON ACTIM  TAS ICIN BIZ SENI ARARIZ DEDILER 1,5 YIL OLDU HALA ARAYACAK SANKI AVRUPADA YAG TASI YOK
BIR DEGISIKLIK OLSUN DIYE DEDIK BIRDE GIRIT TASIMIZ OLSUN AMA MALESEF OLMADI BENDE KIZDIM DAHADA ARAMADIM
AMA ALMANYADAN DEGIL TÜM AVRUPA ÜLKELERINDEN BIR MALZEME IHTIYACI OLAN ARKADASLARA YARDIMCI OLURUM YETERKI NE ARADIGINI SÖYLESIN
YETER.

SAYGILARIMLA
YILMAZ DOGAN
E Mail adresim: yilmaz_dogan03@hotmail.de