Bıçak Sanatı - Forum

BÖYLE YAPTIM...

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
Ynt: BÖYLE YAPTIM...
« Yanıtla #40 : 11 Aralık 2012, 08:26:01 »
Cem bey, çok teşekkür ederim. Umarım istediğiniz bıçağı rahatlıkla yaparsınız.
Sefa hocam, pürmüz olayını deneyeceğim. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim, selamlar.
YUCELMORE

supernaturel

• 108
  • cem
  • Meslek: cam alüminyum
  • Yer: istanbul-sarıyer- 1976
« Yanıtla #41 : 12 Aralık 2012, 21:28:19 »
süper yazmışsın severek ve merakla takip ettim kendimdende çok şey buldum tebrikler bence çok başarılı amaç kendini iyi hissetmek sonunda sapıydı supuydu çok takılma gayet güzel ilk bçağın buysa sonradan coşarsın sen :)

boş çuval dik durmazmış

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #42 : 13 Aralık 2012, 08:36:21 »
Cem bey, çok teşekkür ederim, çıkardığım dersler var, çözemediğim çok nokta. Selamlar.
YUCELMORE

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #43 : 11 Ocak 2013, 22:34:35 »
Severek okudum.Kolay gelsin.İşin gelişim aşamalarını toplu olarak öğrendim.Teşekkür ederim. :2up :2up :2up

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #44 : 12 Ocak 2013, 02:34:20 »
Bicagin güzelligi baska konu cok karakteri ve hikayesi cok kuvvetli.Bicaga gelince bu sizde umut oldugunu gosteriyor azminiz ve gayretiniz  tebrik ve takdirleri alninin teriyle kazanmistir Yücel Bey bu arada gecmis olsun diyeceğim ama gecme ihtimali olmayan bir hastaliga tutulmuşsunuz hayirlar ola ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #45 : 12 Ocak 2013, 19:11:31 »
Kaya hocam,  böyle hastalığa can kurban. Bıçak yapımı gerçekten bir sanat. Hali hazırda 6mm makastan indirgenmiş 2 adet profil mahsun mahsun ateş yakmamı bekliyor. Kar var Ankara da.
Güzel sözleriniz için ayrıca teşekkür ediyor ve benim gibi yeni başlayan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.
Selamlar.
YUCELMORE

aliata

• 998
« Yanıtla #46 : 14 Ocak 2013, 00:34:43 »
Yeni çalışmalarında başarılar dilerim Karşılaştığın zorlukları anlatırsan sevinirim.Benim gibi  başlayanlara örnek olur.Elinizdeki makasların tam ölçüsü nedir, şu anda sadece kallınlık belli.Makasların suyunu giderdinizmi?

sonosmanlı

• *
  • 4
  • Meslek: emekli
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #47 : 14 Ocak 2013, 06:37:20 »
azim ve mermer geldi aklıma nerden alakalandırdıysam >:D

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
« Yanıtla #48 : 14 Ocak 2013, 10:36:37 »
Ali bey, yazının tamamında zorluklar vurgulandı dolayısıyla yaklaşık olarak yaşayacaklarınız burada yazdıklarım. Fazlası olur mu? Olur. 6mm makas kalınlığı, bunu Balyoz ile düzelttirme gafletinde bulundum, Sonrasında;
Evet ateşte yaklaşık 800-850 derecede 2-3 saat çeliği yumuşattım,aksi taktirde eğe işlemez. Bu arada çekiçle dövmeye çalıştım ancak sonrasında yol-su-elektrik olarak bana döndü. Yamuldu, profili işledikten sonra iyice polisaj yaptığımda çatlak gördüm. Çok sevdiğim profilin kabzasını gizli kuyruğa çevirdim, çatlağın yüzde doksanı devre dışı kaldı. Öyle ki çatlağı eğe ile incelediğimde epey derin olduğunu ancak elimle kırılamayacak kadar sağlam olduğunu bilmeme rağmen kuyruk önlemini böyle aldım. Nitekim bir profilde de yine çatlak görüp elimle kırabilmiştim ve çöpe gitmişti. Siz siz olun makas kullanıyorsanız balyozla soğukken düzelttirmeye kalkışmayın. Ateşe giren makas düzeltilebilir, buradaki temel sorun ise ateşinizin gücünün olması ve devamlılığıdır. Aksi taktirde yapamazsınız. Neyseki bendeki iki profile dün yağda su verdim ve  şimdilik problem yok gibi.
Selamlar.
YUCELMORE

aliata

• 998
« Yanıtla #49 : 14 Ocak 2013, 19:00:23 »
Yücel bey kısa sürede konuyu aydınlattığınız,soruma açıklık getirdiğiniz için teşekkür ederim.
    Selamlar
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2013, 19:02:21 Gönderen: aliata »