Ali bey, yazının tamamında zorluklar vurgulandı dolayısıyla yaklaşık olarak yaşayacaklarınız burada yazdıklarım. Fazlası olur mu? Olur. 6mm makas kalınlığı, bunu Balyoz ile düzelttirme gafletinde bulundum, Sonrasında;
Evet ateşte yaklaşık 800-850 derecede 2-3 saat çeliği yumuşattım,aksi taktirde eğe işlemez. Bu arada çekiçle dövmeye çalıştım ancak sonrasında yol-su-elektrik olarak bana döndü. Yamuldu, profili işledikten sonra iyice polisaj yaptığımda çatlak gördüm. Çok sevdiğim profilin kabzasını gizli kuyruğa çevirdim, çatlağın yüzde doksanı devre dışı kaldı. Öyle ki çatlağı eğe ile incelediğimde epey derin olduğunu ancak elimle kırılamayacak kadar sağlam olduğunu bilmeme rağmen kuyruk önlemini böyle aldım. Nitekim bir profilde de yine çatlak görüp elimle kırabilmiştim ve çöpe gitmişti. Siz siz olun makas kullanıyorsanız balyozla soğukken düzelttirmeye kalkışmayın. Ateşe giren makas düzeltilebilir, buradaki temel sorun ise ateşinizin gücünün olması ve devamlılığıdır. Aksi taktirde yapamazsınız. Neyseki bendeki iki profile dün yağda su verdim ve şimdilik problem yok gibi.
Selamlar.