Bıçak Sanatı - Forum

Mengene Problemi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Mengene Problemi
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2012, 10:20:52 »
sefa ustam bahsettiğiniz mengene bu olabilir mi?

http://www.takimmarket.com/default.aspx?_Args=ProductImage,1920,Promar,13241

Ben benimkini 140 TL'ye aldım. Böyle bir mengeneyi (çin malı olanlarını bile) bu fiyatlara almak mümkün değil.
mengene.net'den mi?

Kipmen Sanat web sitesi

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #21 : 07 Nisan 2012, 16:20:02 »

IMG_0577 by serdarhavsut, on Flickr

Sefa hocam mengenede kızak mevcut, araştırırken en çok buna dikkat ettim. daha önceki mengenemde yoktu ve çenedeki hareketler parça işlerken canımdan bezdirmşti , bu mengenede çok kaliteli birşey değil ama sanırım bana yeterli gelecek :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #22 : 07 Nisan 2012, 16:46:29 »
sefa ustam bahsettiğiniz mengene bu olabilir mi?

http://www.takimmarket.com/default.aspx?_Args=ProductImage,1920,Promar,13241

Ben benimkini 140 TL'ye aldım. Böyle bir mengeneyi (çin malı olanlarını bile) bu fiyatlara almak mümkün değil.
mengene.net'den mi?

Aldığım yer:
Saraçoğlu Teknik Hırdavat
2828 Sok. No:8 1. Sanayi Sitesi İzmir / Tel 0232 459 42 16
Ayrıca http://www.saracogluteknik.com diye bir siteleri var. Ama netten satışları yok.
Orada İbrahim denen bir arkadaş var. Telefonla ulaşılırsa her halde istenen malzemeyi kargolar.
Bu arada bana MTE ürünlerinin liste fiyatında %20 iskonto yapıyorlar. Beni orada avcı bıçakçı Ertuğrul diye tanırlar. Aynı indirimi ben de isterim derseniz herhalde sizden de esirgemezler.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

« Yanıtla #23 : 07 Nisan 2012, 18:05:39 »

IMG_0577 by serdarhavsut, on Flickr

Sefa hocam mengenede kızak mevcut, araştırırken en çok buna dikkat ettim. daha önceki mengenemde yoktu ve çenedeki hareketler parça işlerken canımdan bezdirmşti , bu mengenede çok kaliteli birşey değil ama sanırım bana yeterli gelecek :)
Kızaktan kastettiğim tam buydu, kırlangıç kuyruğu kızak. Bence bu mengenenin kızaklarını yağlamayı ihmal etmezsen yıllarca çalışır.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #24 : 10 Nisan 2012, 20:13:22 »
  Ustalarım , belki işinize yara diye denk geldi yayınlayayım dedim, selamlar.

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-sanayi-endustri-makineleri-ozel-mengene-81010234/detay

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 16 Nisan 2012, 21:46:01 »
Valla kimsenin gücüne gitmesin ama benim şu mengeneye baktım, hiç oynama gözleyemedim. Ama tecrübeye saygı duyarım, bana frezenizi verirseniz bir denerim tabii.

Hareketli çenede ne yukarı aşağı hareket var ne de ertarda'nın gösterdiği istenmeyen açı değişimi var.

Durum bu kadar iyi iken ben de nasıl oluyor da oluyor diye evirip çevirince sistemi kavradım. Hareketli çeneyi mengeneye alttan bastıran geniş bir parça var. Bu parça sıfır boşlukla çeneyi aşağıda tutuyor. Daha da önemlisi bu parça çenenin ilerleme doğrultusunda hem öne hem de arkaya öyle uzuyor ki çene hiç öne arkaya doğru açı almıyor.

Aşağıda fotoğrafta çenenin altında bu parça az biraz görülüyor.

Bendeki de böyle bir şey:

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #26 : 16 Nisan 2012, 22:04:59 »
Valla kimsenin gücüne gitmesin ama benim şu mengeneye baktım, hiç oynama gözleyemedim. Ama tecrübeye saygı duyarım, bana frezenizi verirseniz bir denerim tabii.

Hareketli çenede ne yukarı aşağı hareket var ne de ertarda'nın gösterdiği istenmeyen açı değişimi var.

Durum bu kadar iyi iken ben de nasıl oluyor da oluyor diye evirip çevirince sistemi kavradım. Hareketli çeneyi mengeneye alttan bastıran geniş bir parça var. Bu parça sıfır boşlukla çeneyi aşağıda tutuyor. Daha da önemlisi bu parça çenenin ilerleme doğrultusunda hem öne hem de arkaya öyle uzuyor ki çene hiç öne arkaya doğru açı almıyor.

Hareketli çeneyi mengeneye alttan bastıran geniş parça benim eski mengenede de var.
Ancak hareketli çeneyi mengeneye alttan bastıran parçanın sıfır boşluk olmasına imkan yok. Eğer sıfır boşluk olsaydı bu defa da mengene çenesi sıkma işlemi için ileri geri hareket yapamazdı.
Hatta benim eski mengenede alttaki parça ile üstteki çene arasındaki sıkılık 4 adet vida ile ayarlanabiliyor (İkisi bağlantı, ikisi boşluk alma vidası). Boşluğu almak için çok sıkarsam bu defa çene hareket etmiyor. Çenenin anca hareket edebileceği kadar gevşettiğimde ise açı kayması yapıyor.

Bence sizin mengenede de açı değişimi var, ama  matkap çalışmalarında sonucu etkileyecek kader değil.
Yine de test etmek isterseniz aşağıdaki resimdeki gibi parçayı üstten bağlayın, kuvvetlice sıkın ve ön çene dibinden ve arka çene dibinden kumpasla ölçü alın hareketli çene dibinden alacağınız ölçünün daha büyük olacağını fark edeceksiniz.

By ertarda at 2012-04-03

Tabii ki az sıkmak ile çok sıkmak arasında çok fark var. Çok kuvvetli sıktığınızda açı değişimi gözle görülür hale geliyor.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #27 : 16 Nisan 2012, 22:07:12 »
Ben İzmir'e uçtuğum bir vakit alet çantama mengeneyi ve balçaklık pirinçleri vs. hammaddeyi alır gelirim, testimizi yaparız.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #28 : 16 Nisan 2012, 22:10:07 »
Ben İzmir'e uçtuğum bir vakit alet çantama mengeneyi ve balçaklık pirinçleri vs. hammaddeyi alır gelirim, testimizi yaparız.

Böyle bir ziyarete neden olacağını bilseydim şu mengene problemini çok daha önceleri açardım.
Kesinlikle beklerim. Hatta bu saatten sonra İzmir'e gelip de bana haber vermezsen darılırım.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #29 : 01 Ocak 2013, 18:02:49 »

Selam Emre Bey mengeneyi tezgahin uzerine sabitleyip altini frezeyle temizlerseniz sorun hallolabilir ama ben kendi mengenelerimi taslanmis paraleller uzerinde hep taslattim bazen kolayina kacmak cok pahali olabiliyor
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2013, 18:04:26 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Kaya

• 2867
« Yanıtla #30 : 01 Ocak 2013, 18:06:41 »
Ama cogu zaman en saglikli yontem baglama pabuclari ile tablanin uzerine sabitlemek ama cogu zaman bu mümkün olmayabiliyor

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #31 : 02 Ocak 2013, 21:15:14 »

Bir haber ederseniz oturup bir kahve içmek keyifli olur diye düşünmekteyim...
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #32 : 02 Ocak 2013, 22:02:39 »
Eskiden ne rahatmışım. Şimdi Türkiye'ye gelebilsem yetecek bana.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #33 : 02 Ocak 2013, 22:03:46 »
İzmir'e yakınlarsam da seyahati biraz uzatırım.  8) Çok bunaldım, İzmir iyi gelir.
Namık Kemal
Instagram'da ben

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #34 : 02 Ocak 2013, 22:31:42 »
İzmir'e yakınlarsam da seyahati biraz uzatırım.  8) Çok bunaldım, İzmir iyi gelir.

Gelmez mi ! )
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

Kaya

• 2867
« Yanıtla #35 : 04 Ocak 2013, 01:32:40 »
Of of bir Çankaya Çorbaci Ismet ,gece de efes bufeden bir sandvic,sonrada Topcu,ama önce Kemeraltindan bir söğüş yemek lazim gelir yada Bostanli'da atom kokorec, Bayrakli'da badem.............ah frenler tutmuyor tutmayin beni bende geliyorum İzmir'eeeeeeee ^-^