Bıçak Sanatı - Forum

Balçak İşkencesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Balçak İşkencesi
« Yanıtla #20 : 20 Ekim 2011, 12:15:21 »
hımm... ::)

gizli sapa başlarken bir gerginlik oluyor galiba artık. ama bunu aşacağız. ben genelde pek detaylı olarak çizim, ölçüm yapmıyorum çalışırken. full tang bıçaklarda bir şekilde bunu tolere ediyorum ama gizli sapta olmuyor. elimde bir kaç tane daha gizli sap profil var, inadına bunları deneyeceğim artık, şu sendromu atlatmamız lazım :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 20 Ekim 2011, 14:33:42 »
Emin hocam gizli sap seninle bütünleşmeye başladı ve bence ileride gizli sap denilince ilk danışılacak kişi de sen olacaksın sanırım... :)

Bende de birtürlü bıçaklarımı bitirmek için vakit olmuyor derken  tembellik aldı başını gidiyor; Balçak işkencesini de biri yapsa da gene isteyenlere dağıtsa diye beklemiyor değilim....  Artık biri bana "titre ve kendine gel.." dese iyi olacak.
Peki:
"titre ve kendine gel.."  ;D

Emre Hocam,

Aldım yarım kalan bıçaklarımı elime, haftasonu da inşallah Ankara'daki arkadaşlara uğrayacağım; Cem ve Muammer abi ile tanıştım ya döve döve devam ettirirler adamı valla... :)  Gerçi daha bıçak yapmadan çentikler, sırt deseni, gravür işleme vs. vs. yapayım derken Emin'in gönderdiği profili hiç etme sınırındayım ama birçok şeyi de sayenizde kafamda çözdüm gibi... Herşeyi önce kafamda ve teoride çözmeye çalışırken treni de kaçıracakdım ama artık titredim ve kendime geldim :) Baka baka değil de yapa yapa öğreneyim artık....   
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 20 Ekim 2011, 15:06:50 »
Bakmaya, okumaya devam Münir, merak etme hiç bitmiyor öğrenecek şey, hatta onumuzun toplam hayat süresi bile yetmez herşeyi öğrenmeye. Temel mantığı teoride oturttuktan sonra pratiğe dökmek en iyi teoriyi pratik bilgiye çevirme yolu, bu arada daha detay teknikleri araştırmaya devam, mesela eğe işi, gravür vs. ilk bıçağa başlamadan hatmetmeye çalışmak olabilir, sonuçta bunlar ayrı bir sanat dalı sayılır, bıçak değil de başka bişeye de uygulanabilir, ama daha ilk bıçağını yapmadan nasıl kılıç yaparım diye kafayı bozmak işi yokuşa sürer, ben kendimden biliyorum  ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 28 Ekim 2011, 06:41:54 »
Bu işkence fikri çok iyiymiş. Yapması da işkence değil...  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #24 : 09 Kasım 2011, 14:46:18 »
işkence süpermiş aynen bundan bir tane yapıyorum.Alyan anahtara gelince orada en mantıklısı alyan çünkü iki ağaz veya yıldız kullandan hareketini kısıtlar alyanı bir tutturdunmu kelebek somut gibi kullanırsın .Diyer anahtar başlı civatalarda ancak t kollu lokma rahat olut oda çok havale o yüzden alyan uygun.Ama kelebek başlı sonomu kaynatıp civata yapabilirsin anahtara gerel kalmaz
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #25 : 21 Şubat 2012, 15:58:00 »
Sefa Hocam, paylaşımına teşekkürler.
Alet çok işe yarıyor.

By ertarda at 2012-02-21
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

« Yanıtla #26 : 21 Şubat 2012, 17:56:14 »
Güle güle kullan süper görünüyor. Aramızda en çalışkan sen çıktın valla, ben daha yapmadım  :-[

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #27 : 21 Şubat 2012, 19:07:05 »
sap malzemesine o eğimli gizli kuyruk boşluğunu nasıl açacaksın mutlaka fotoğraflı anlatım istiyorum Ertuğrul abi. :D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #28 : 21 Şubat 2012, 19:33:18 »
sap malzemesine o eğimli gizli kuyruk boşluğunu nasıl açacaksın mutlaka fotoğraflı anlatım istiyorum Ertuğrul abi. :D

Çok basit, eğri matkap ucuyla  :D :D :D

Şaka şaka.
Aslında çok basit. Ama süpriz olsun, yaparken fotoğraf çeker yayınlarım.

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

« Yanıtla #29 : 21 Şubat 2012, 20:24:27 »
O mengeneye bağlı olan malzeme sanırım  bir Bowie olacak  ??? baya cevval birşey olacak, cüssesinden belli ki.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #30 : 21 Şubat 2012, 21:49:12 »
O mengeneye bağlı olan malzeme sanırım  bir Bowie olacak  ??? baya cevval birşey olacak, cüssesinden belli ki.

Yok Hocam Bowie değil. Aslında cüssesi de öyle pek büyük değil. En azından mengeneye bağlı olan küçüğü. Ama bir de abisi var.  ;)

By ertarda at 2012-02-21

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #31 : 21 Şubat 2012, 22:43:24 »
Ertuğrul bey,bu yakışıklılar için gönderdiğim kaynaktan mı yararlandınız?
Kargoyu yaptım yapalı acaba hangi model seçilip nasıl bir iş çıkacak diye merakla bekliyorum,bir ipucu verseniz???   :'(
Genco G.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
« Yanıtla #32 : 22 Şubat 2012, 15:10:04 »
Ertuğrul bey,bu yakışıklılar için gönderdiğim kaynaktan mı yararlandınız?
Kargoyu yaptım yapalı acaba hangi model seçilip nasıl bir iş çıkacak diye merakla bekliyorum,bir ipucu verseniz???   :'(

Genco Bey, bu profilleri gönderdiğiniz kitap elime geçmeden önce kesmiştim. 35 numara bitti sayılır, fotoğraftaki 36 ve 37 hafta sonuna kalmaz biter. Ondan sonra sıra kitaba gelecek. Ama bu 3 bıçak da kitaptakilerden altta kalmaz.