Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak ve Bıçakçılık Dostları !

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Bıçak ve Bıçakçılık Dostları !
« : 19 Haziran 2010, 01:13:23 »
18.Haziran.2010.Cuma.
Bu gün Sakarya Adapazarı'na gittim. Buralarda bıçakçı veya bu işe gönül veren birileri mutlaka vardır diye düşünürken, arayıp bulabilirmiyim acaba dedim.
Adapazarının eski tarihi çarşılarından ''Tozlu Çarşı '' vardır. Biraz kapalı çarşıyı anımsatır istanbuldaki.
Olsa olsa böyle adamlar oralarda olur diye, Tozlu çarşı'ya yürüdüm.

Sırayla bütün sokaklarını dolaştım, taradım Tozlu Çarşı'nın. Birinci sokak, ikinci sokak derken        3.           4.      .......
maalesef ne bir bıçakçı ne de bir bileyci vs.
çarşının en sonuna doğru, sokaklar daralmaya aralıklar ufalmaya başladı..

Sonra bir minik dükkan ve üzerinde mütevazi minicik bir tabela :)   

BİLEYİCİ
Yaşar İŞ
 No:23

ufacık vitrinleri hınca hınç dolu.
bir tarafta,
Orjinal hakiki Sürmene,
Yusuf Büyük, Tosya
bursa bıçakları, çakıları
ve daha nice Türk ustanın Yaptığı el imalatı göz nuru bıçaklar çakılar,
hepsi sahibini bekliyor :)
Eee tabi oradan kendime Manda boynuzundan kabzası ve el işçilği kılıfıyla yaşlı bir bıçak imalatçısının eseri (Yusuf Büyük.Tosya), bir ucu tırpan diğer ucu çakı olan,  bir çakı da almayı da ihmal etmedim.
Bunun yanı sıra yarı seri üretim olan bora'lar, mutfak bıçakları vs vs vs.

Diğer tarfta,
ithal bıçaklar
Opineller,
waltherler vs vs. daha nice nice bıçak.

en güzeli de 8 m2 civarı minik bir dükkanda, bileyciliğe ve bıçaaklara gönül vermiş, dost canlısı ve daima güler yüzlü 3 adam.
Size bıçaklar konusunda bildikleri her şeyi anlatmak isteyen sohbetine doyum olmayan bıçak dostları.

Sohbet uzadı, söz forumumuza geldi. dedim -bıçak sanatı nokta com.  Emre, sefa hoca, eylem, durukan, gökhan bakla gibi ustalar ve onlarca yüzlerce olabilecek bıçak sevenler burada. Çok şaşırdılar, böyle insanlar var ve toplanmış mı dediler. :)

ben oradan ayrılırken forum web adresini kağıda not aldılar......

Yolunuz düşerse uğrayın, sizinle sohbet edip çay ısmarlamaktan keyf alacak bu 3 bıçak dostuyla tanışın derim.  :)

(eylem cengiz, koordinatlar yolun düşerse öncelikle senin için: 40˚46’43.83’’ N    ......    30˚24’6.60’’ E )

Not: düzeltme olarak Kartvizit fotosu eklendi

« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2010, 10:28:20 Gönderen: mehmet şentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: Bıçak ve Bıçakçılık Dostları !
« Yanıtla #1 : 19 Haziran 2010, 01:24:20 »
Mehmet,
Süper bir hikaye, böyle böyle birlik olup sesimizi duyuracağız, onların da sesleri bize karışacak ve bu sanat ülkemizde yeniden eski ihtişamına kavuşacak. Sağol paylaşımın için...  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #2 : 19 Haziran 2010, 01:32:03 »
Bu saatlerde ayaktasın Emre :)
Artık sıcaklardan gece mesailerine geçtin, heralde..

Teşekkür ederim beğeni dolu cevabına,

Böyle adamlar ve böyle minicik dükkanlar o kadar çok var ki aralarda, başka başka TOZLU çarşılarda, sokaklarda.
Ama tüm ihtişamıyla sımsıcak, dostane ve neyaptığını bilen, gönül veren...

Ben, buldukça bunları yazalım derim. Hem tüm forumdaki arkadaşların hem de ziyaretçilerimizin haberi olsun.. Başka başka şehirlerde yolumuz düştükçe hiç tanımadığımız , tanıdıklarımız olsun, uğrayabilecek bir şeyler konuşup paylaşabilecek bıçak dostlarımız.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 19 Haziran 2010, 01:41:55 »
Evet saat 18:00 - 02:00 arası mesai yapıyorum artık. Gerçi bugün biraz aylaklık yaptım gündüz bahçede çalıştığımdan halim yoktu. Ancak Yarın yine tam gaz üretime devam. Bu arada usturanın çok az bir işi kaldı. Diğerleri de normalize oldu, yarın gündüz kil kaplama işine girişeceğim....

Açıkçası ben de burada sanayide ve gittiğim diğer yerlerde bir çok ilgili insanla karşılaşıyorum. Heyecanla yaptıklarını getir de görelim diyorlar, maalesef gösterecek bir eserim yok kimseye genelde, bittiği gibi yeni sahiplerine yola çıkıyorlar. Bunca zamandır bıçak yapıyorum, daha 2 tanesi 1 hafta kadar bende kaldı, çoğu ise daha tezgahta iken çoktan sahibini bulmuş oluyor. Keşke daha üretken birisi olabilseydim de çantamda, yanımda bir miktar ürünümle gezebilseydim. Çünkü genelde birşey gösteremeyince pek ciddiye almıyor kimse, internette de resim gösterebilmek her zaman mümkün olmuyor...

« Son Düzenleme: 19 Haziran 2010, 01:45:56 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2010, 01:52:11 »
kolay gelsin.
sabırla bekliyoruz sonuçları :)

kil olayını da gerçekten iyice öğrenmek ve denemek isterim , peşindeyiz artık  C:-)

« Yanıtla #5 : 19 Haziran 2010, 01:54:31 »
Mehmet ( bey demiyorum sakıncası yoksa) çok iyi bir iş yapmışsın, böyle insanları ziyaret etmek benim de çok hoşuma gidiyor. Burada paylaşmış olman da mutlaka fark yaratacaktır. Bir daha gidersen Tosya çakısı bende isterim ;) geçen gün trt2 de belgeselini izlemiştim, tesadüf bugün de sen almışsın. Güle güle kullan.
Evet saat 18:00 - 02:00 arası mesai yapıyorum artık. Gerçi bugün biraz aylaklık yaptım gündüz bahçede çalıştığımdan halim yoktu. Ancak Yarın yine tam gaz üretime devam. Bu arada usturanın çok az bir işi kaldı. Diğerleri de normalize oldu, yarın gündüz kil kaplama işine girişeceğim....

Açıkçası ben de burada sanayide ve gittiğim diğer yerlerde bir çok ilgili insanla karşılaşıyorum. Heyecanla yaptıklarını getir de görelim diyorlar, maalesef gösterecek bir eserim yok kimseye genelde, bittiği gibi yeni sahiplerine yola çıkıyorlar. Bunca zamandır bıçak yapıyorum, daha 2 tanesi 1 hafta kadar bende kaldı, çoğu ise daha tezgahta iken çoktan sahibini bulmuş oluyor. Keşke daha üretken birisi olabilseydim de çantamda, yanımda bir miktar ürünümle gezebilseydim. Çünkü genelde birşey gösteremeyince pek ciddiye almıyor kimse, internette de resim gösterebilmek her zaman mümkün olmuyor...

Ustam iyi yapmışsın gündüz çalışılacak gibi değil. Ben de biraz uğraştım yeni bitti işim.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #6 : 19 Haziran 2010, 02:29:52 »
Mehmet ( bey demiyorum sakıncası yoksa) çok iyi bir iş yapmışsın, böyle insanları ziyaret etmek benim de çok hoşuma gidiyor. Burada paylaşmış olman da mutlaka fark yaratacaktır. Bir daha gidersen Tosya çakısı bende isterim ;) geçen gün trt2 de belgeselini izlemiştim, tesadüf bugün de sen almışsın. Güle güle kullan.

Sefa Hocam, demeyin , hiç bir sakıncası yok aksine memnun olurum.
Yolum tekrar düştüğünde size de bir çakı keyfle alırım hocam, lafını bile etmeye değmez.

Bu arada,
Yeni yaptığınız damascus mükemmel oldu hocam.
AEB-L + Planya bıçağı,
180 kat damascus bıçak.
Östenitleme 1015 derecede 15 dak. Havada soğutma.
meneviş 180 derecede 2 saatX2

okuyorum tekrar tekrar. Çözersek yapıcaz bir damascus ta biz burada hocam. her terimin karşılığını arıyorum. Ee acemilik var serde hocam..
Tekrar tekrar elinize sağlık
« Son Düzenleme: 19 Haziran 2010, 10:06:54 Gönderen: mehmet şentürk »

« Yanıtla #7 : 19 Haziran 2010, 02:34:29 »
Teşekkür ederim. Damascus yapılmayacak bir şey değil, biraz sabır, çalışma ve bilgi. gerisi kendiliğinden geliyor. Bu forumdaki insanlar çok daha güzel işler çıkaracaktır, bundan eminim, çünkü kimse zorunlu değil, herkes gönüllü, fark burada ;)

radaspe

• *
  • 1
  • Meslek: bıçak satışı ve bilemesi
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #8 : 23 Temmuz 2010, 00:02:16 »
teşekkür ederim mehmet abi bizi türkiyeye çok güzel anlattığın için not yaşar iş adapazarı

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #9 : 23 Temmuz 2010, 10:38:20 »
Hoşgeldiniz... :) :)

rica ederim, adaya geldiğimde tekrar uğrarım size.
forumumuza üye olmanıza sevindim.

el imalatı olan çakı ve bıçaklarınızı buradan tanıtırsanız göreceksiniz çok ilgilisi ve muhtemelen alıcısı çıkacaktır.
hoşçakalın şimdilik.
« Son Düzenleme: 23 Temmuz 2010, 10:42:18 Gönderen: mehmet şentürk »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #10 : 23 Temmuz 2010, 11:26:10 »
Abim, önünde saygı ile eğiliyorum.  :2up :2up

Hem alın teri hem de birbirimizi bularak, destekleşerek, öğrenip öğrendiklerimizi paylaşarak devam ettikçe ilerleyeceğiz. Mağrur, boynu bükük gezmeyen zamanlarımızı aratmayacağız.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #11 : 23 Temmuz 2010, 23:33:48 »
Abim, önünde saygı ile eğiliyorum.  :2up :2up

Hem alın teri hem de birbirimizi bularak, destekleşerek, öğrenip öğrendiklerimizi paylaşarak devam ettikçe ilerleyeceğiz. Mağrur, boynu bükük gezmeyen zamanlarımızı aratmayacağız.

Aman... Eylem...
Estağfurullah,
Benim tek istediğim, içimizden her kim olursa olsun bulduğu bu tarz yerleri ve bu insanları burada anlatsın,  anlatsın ki hep beraber o insanları ve mekanları tanıyalım...
büyüyelim, her yerde, henüz tanışmadığımız tanıdıklarımız, dostlarımız olsun :)

Talha Akdeniz

• *
  • 29
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #12 : 06 Şubat 2014, 14:12:47 »
Konu baya eski ama canlasın.Şimdi birde yeni halini görün gerçi değişiklik yok ama fotodan anladığım kadarı ile biraz daha fazla ürün var şuan gitmek isteyenler bir arka sokağındada bir sürü bıçak satan kişiler var.