Bıçak Sanatı - Forum

YÖRÜK ÇAKISI

Ynt: YÖRÜK ÇAKISI
« Yanıtla #20 : 04 Ocak 2011, 23:16:27 »
Daha güzelini  yapsan da bence bunu koy ;)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 04 Ocak 2011, 23:23:29 »
siz bir de bu çakıyı elinize şööyle bir alıp evirip çevirip, tartma şansınına erişseniz (benim gibi   ;D   )
fotoğraflar aslında hiç bir şeyi anlatamıyor ...( Halis bey alınmasın )

üzerindeki eğe izlerini (dişlerini) fotoğrafta görebilen var mı ? gibi..

Tekrar tekrar ellerinize sağlık Halis abi... :2up
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #22 : 05 Ocak 2011, 00:06:09 »
üniversite yılarında   analog  bir  yashica  35   makinam  vardı  çok güzel   fotoğraflar çekerdim     şimdi  ya   digital   ile uyum sağlıyamıyorum    yada   gözler   eskisi  gibi  görmüyor   .. haklısın mehmet   bundan sonra  bıçak   resimlerini sana    havale edeceğim :)   ha   sende  şu  2010  yılında   ısıl işlem   noktasına  kadar  getirdiğin  bıçakları    resimle artık  zaman aşımına uğramasınlar  .

:)

« Yanıtla #23 : 05 Ocak 2011, 01:12:47 »
Halis Yashica Elektro35 olmasın o, ne makinaydı, baklava dilimi bir netlik noktası vardı ^-^

halis ESEN

• 201
« Yanıtla #24 : 05 Ocak 2011, 01:51:09 »
 :2up evet  o  kromlu  tip
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2011, 01:55:10 Gönderen: halis ESEN »

« Yanıtla #25 : 05 Ocak 2011, 02:02:43 »
epey bir süre bende kullanmıştım  bu makinayı ^-^

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #26 : 05 Ocak 2011, 09:51:33 »
gerçekten çok güzel bir çakı Halis bey, çok sıcak... sanıyorum bunun boynuz malzemesini de siz ham boynuzdan bu hale getirdiniz ;) tahminimde yanılmıyorsam "herşeyiyle" size ait bir çakı ve çok çok güzel gerçekten :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

halis ESEN

• 201
« Yanıtla #27 : 05 Ocak 2011, 19:43:57 »
teşekkürler   emin  kardeşim  . boynuz  kurban  bayramından    tedarik edilen yani çok  taze    bir iki yılllık  kurumuş olan  daha  iyi   oluyormuş    evet   herşeyiyle   bana  ait  diyebilirim   çünkü  eğe  yi  dahi  döverek  formunu   değiştirdim :) şimdi   bu  boynuz  kabzeli  çakılara   nasıl  bir  kilit  sistemi uygulanabilir onu  düşünüyorum   sırttan  yay  sistemi   uymuyor  . paslanmaz saçtan kabze  yaparak  yan kısımlar  boynuz  kaplanabilir  ama  tüm  boynuz  olması daha   güzel .  kilit  olmayınca   sıkı perçin  yapmak  gerekiyor  ben   alyenli   başsız  civata  kullandım   zamanla   civata  gevşeyecek  ağız   kendiliğinden  kapanıp açılacak  duruma gelecek   bu duruma   bir  yol bulmak  gerek  .

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 05 Ocak 2011, 21:47:08 »
Halis bey okapi cakılarda olan sıstemı uydurabılırsenız bence  çok daha farklı gözukecektır.. ancak   ust taraftakı saç prçayı yapmak uğraş ısteyecektır. tabı bunları yenı yapacağınız çakıda denemelısınız  namlunun arka kısmı tamamen farklı yapılıyor.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2011, 21:50:12 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

halis ESEN

• 201
« Yanıtla #29 : 06 Ocak 2011, 02:32:58 »
teşekkürler taner   bu sistemi  iran  çakılarında  görmüştüm   ama  kaba  duruyor   estetik yok .böyle  bir  uygulama  yapsak dahi  çok  kaliteli bir paslanmaz kullanmak  lazım  yani   boynuzla  uyum sağamalı 
gizli  gözükmeyen  bir kilit  sistemi  bulmak lazım   opinelin    sistemi   de güzel  biraz  modifiye edilebilr mi ?  kafa  yoruyurum  bakalım:)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #30 : 06 Ocak 2011, 14:15:40 »
navaja kilitlerine bakın derim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

halis ESEN

• 201
« Yanıtla #31 : 06 Ocak 2011, 22:50:46 »
teşekkürler  eylem   googleden  birkaç  navaja  modeli buldum

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #32 : 07 Ocak 2011, 01:05:45 »
Çok güzel omuş elinize sağlık.
Çok da keskin görünüyor.

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
  • Yer: artvin borçka
« Yanıtla #33 : 14 Ocak 2011, 23:00:01 »
eline sağlık usta boynuz sap geleneğinin  ülkemize trakya dan girdiği söyleniyor ama bizde belki 150 senelik laz kamaları var onlarında sapı  geyik,koç ,manda boynuzundan yapılmış buralarada trakyalı bıçak ustalarının gelmiş olabileceğine ihtimal vermiyorum pek.boynuza gelince kesilen koçun  yaşına göre boynuz  kalitesi değişir.daha yeni kurbanlık yaşına gelmişse boynuz yumuşak olur zımpara yaparken sadece zımpara doldurur.4.5, 5 yaşını geçmişsede içi koflaşmaya başlar ortadan dikine biçildikten ve yumuşatıldıktan sonra kama kınlarını kaplamada kullanılır çok güzel zımpara tutar ve kının kaplamasında  güzel durduğunu söyleyebilirim ama pıçak sapı olmaz.saplık boynuz ise 2den 4 yaşına kadarki koçlardan en kaliteli biçimde elde edilebilir.hem az zımparalandığında kendinden parlaklığı vardır hemde diğerlerine göre daha dayanıklıdır.         

yavuz selim

• 162
  • 1975
    • turkuaz metal
  • Meslek: sıcak demirci-süsleme demirciliği
  • Yer: 41.045586,29.065682
« Yanıtla #34 : 16 Şubat 2011, 15:09:57 »

elinize kolunuza sağlık, tebrik ederim...
Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #35 : 16 Şubat 2011, 16:09:03 »
Halis abi süper olmuş bu. Gördüğüm en güzel boynuz saplı  çakı diyebilirim. Şimdi konuyu okuyunca benimde kurbandan ayırdığım boynuz geldi aklıma. En son doğal olsun diye kurtlara emanet etmiştim, akşam gidip bir bakayım.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #36 : 17 Şubat 2011, 14:54:54 »
Gerçekten harika olmuş. Yörük çakısının en büyük özelliği yörüklerin oyma işinden hayvan kesmeye kadar her işte kullanmasıdır. Umarım sizinkide aynı performansı verir. Tekrar tebrikler.
Cehalet Mutluluktur...

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #37 : 18 Şubat 2011, 01:18:08 »
eline sağlık usta boynuz sap geleneğinin  ülkemize trakya dan girdiği söyleniyor ama bizde belki 150 senelik laz kamaları var onlarında sapı  geyik,koç ,manda boynuzundan yapılmış buralarada trakyalı bıçak ustalarının gelmiş olabileceğine ihtimal vermiyorum pek.boynuza gelince kesilen koçun  yaşına göre boynuz  kalitesi değişir.daha yeni kurbanlık yaşına gelmişse boynuz yumuşak olur zımpara yaparken sadece zımpara doldurur.4.5, 5 yaşını geçmişsede içi koflaşmaya başlar ortadan dikine biçildikten ve yumuşatıldıktan sonra kama kınlarını kaplamada kullanılır çok güzel zımpara tutar ve kının kaplamasında  güzel durduğunu söyleyebilirim ama pıçak sapı olmaz.saplık boynuz ise 2den 4 yaşına kadarki koçlardan en kaliteli biçimde elde edilebilir.hem az zımparalandığında kendinden parlaklığı vardır hemde diğerlerine göre daha dayanıklıdır.         
kitaplarda bulunmayan bu bilgiler için teşekkür ederim...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #38 : 29 Eylül 2011, 14:09:29 »
Hali ustam, eline sağlık. Tam benlik bir bıçak olmuş:) Geçenlerde bakımsız bir bahçede eskimiş gevremiş bir  boynuz buldum.Bakalım bakalım ben becerebilecekmiyim.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU