inşaatlarda çatı altında kullanılan bir tekstil ürünü vardır,
adına nem bariyeri deriz, (geotex)
bu kumaş su geçirmez hava geçirir,
kumaş parçasını dört bir yanından tutun ovalleşen yüzeyin üzerine su döküp ovalasanız dahi altına geçemediğini görürsünüz,
fakat ilginçtir ki kumaşı agzınıza koyup nefes almayı deneyin hava alabildiğinizi farkedersiniz, bu kumaşı tavsiye ederim.
tabii dikiş yerlerini de balmumu, silikon vs. gibi bişeylerle kapamakta fayda var..
çok güzel gri, füme veya kırmızı gibi renkleri de var..
GEOTEKSTİL KEÇE :
Yalıtım tabakaları arasında çatlamalara karşı taşıyıcı olarak, su ve ısı izolasyonu tabakalarının birbirinden ayrılması, izolasyonun korunması, fazla suyun drenajı, drenaj borularının sarılarak tıkanmasının önlenmesi, kara ve demiryollarında çökmelerin önlenmesi için ve daha pek çok alanda kullanılan örgüsüz (novwoven) geotekstil keçeleridir.
Geotekstil örtüler, %100 saf elyaftan üretilmektedir. Polipropilen ve polyerterden üretilen geotekstil örtüler, 100 gr/m2 yüzey ağırlığından 2000 gr/m2 yüzey ağırlığına kadar aralıkta üretilmektedir.
1-)Isı yalıtım malzemesinin koruyucusu olarak
2-)Tabakalar arası ayırıcı ve filtre tabakası olarak
Geotekstil örtülerin yüksek delinme mekavemeti, ısı yalıtımının hemen üzerinde kullanma imkanı vermektedir. Böylece, geotekstil altında kalan malzemeleri darbelerden ve çimento şerbetinin aşağıya inmesinden olur.
alıntı:
http://dostyalitim.com/default.aspx