Bıçak Sanatı - Forum

su geçirmez kılıf için malzeme tavsiyesi

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
su geçirmez kılıf için malzeme tavsiyesi
« : 22 Ağustos 2011, 22:24:09 »
selam arkadaşlar
ben bıçağım için saklama kılıfı olarak siyah pamuk kumaştan terziye kılıf diktirmiştim,tamamı pamuk olan kumaş satın almıştım çünkü ahşap kısım rutubet yapmasın hava alsın diye
kumaş çarşısına gidip kumaş bulabiliyorum
ama aklıma takıldı ve bilgim yok,ben su geçirmez türden diktirmek istiyorum,iç kısmı beyaz yumuşak malzeme olabilir dışı ise su geçirmez olucak şekilde kılıf diktircem ama
nasıl bir malzeme almam lazım nerden alınır sormak istedim,naylon kumaş varmı bilmiyorum

teşekkürler

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
Ynt: su geçirmez kılıf için malzeme tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 22 Ağustos 2011, 22:40:56 »
inşaatlarda çatı altında kullanılan bir tekstil ürünü vardır,
adına nem bariyeri deriz, (geotex)
bu kumaş su geçirmez hava geçirir,

kumaş parçasını dört bir yanından tutun  ovalleşen  yüzeyin üzerine su döküp ovalasanız dahi altına geçemediğini görürsünüz,
fakat ilginçtir ki kumaşı agzınıza koyup nefes almayı deneyin hava alabildiğinizi farkedersiniz, bu kumaşı tavsiye ederim.
tabii dikiş yerlerini de balmumu, silikon vs. gibi bişeylerle kapamakta fayda var..

çok güzel gri, füme veya kırmızı gibi renkleri de var..

GEOTEKSTİL KEÇE :

Yalıtım tabakaları arasında çatlamalara karşı taşıyıcı olarak, su ve ısı izolasyonu tabakalarının birbirinden ayrılması, izolasyonun korunması, fazla suyun drenajı, drenaj borularının sarılarak tıkanmasının önlenmesi, kara ve demiryollarında çökmelerin önlenmesi için ve daha pek çok alanda kullanılan örgüsüz (novwoven) geotekstil keçeleridir.

Geotekstil örtüler, %100 saf elyaftan üretilmektedir. Polipropilen ve polyerterden üretilen geotekstil örtüler, 100 gr/m2 yüzey ağırlığından 2000 gr/m2 yüzey ağırlığına kadar aralıkta üretilmektedir.

1-)Isı yalıtım malzemesinin koruyucusu olarak
2-)Tabakalar arası ayırıcı ve filtre tabakası olarak

Geotekstil örtülerin yüksek delinme mekavemeti, ısı yalıtımının hemen üzerinde kullanma imkanı vermektedir. Böylece, geotekstil altında kalan malzemeleri darbelerden ve çimento şerbetinin aşağıya inmesinden olur. 

alıntı:
http://dostyalitim.com/default.aspx

« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2011, 22:52:12 Gönderen: mehmetşentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2011, 22:49:09 »
Bir başka seçenekte imperteks kumaş. Genellikle sırt çantası vs türü diken yerlerde bulunur, dikiş yerleri için elbette Mehmetin önerdiğinin aynısını öneriyorum.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2011, 01:11:40 »
sağolun