Bıçak Sanatı - Forum

Birikmiş Bıçaklar ve Deri İşlerim

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
Birikmiş Bıçaklar ve Deri İşlerim
« : 01 Mayıs 2020, 16:06:20 »
Değerli Forum ahalisi,

Daha önce bitirdiğim ama paylaşma fırsatı bulamadığım bazı çalışmaları ve edindiğim dersleri sizinle paylaşmak istedim.

1. Kurban bıçağı yaptım O2 çelik 3 mm, yalnız ısıl öncesi ağız kalınlığını fazla bıraktığım için, kesici ağzı açtığımda mini bir skandi oldu. Kurbanı bu bıçakla ben kestimi eziyetsiz usulüne uygun halde bitirdik hayvana eziyet etmeden. Yalnız ağız kalınlığını daha ince bıraksaydım keserken skandinin direncini hissetmezdim. Daha önce kestiğim bıçağım neredeyse düz ağızdı, hiç ikincil bir taşlaması yoktu. Yapılacak işe göre bıçağın ergonomisi çoookkk önemli.

2. Zeytin saplı bıçağımda kılıf derisinin kalitesizliği nedeniyle çok kötü oldu. Bunu yeni aldığım deriden yaptığım bıçağın fotoğrafı ile net anlayabilirsiniz. Kaliteli deri alın, kılıf işlerinde hevesiniz kaçmasın. Siyah kılıfımın derisi 3 mm vaketa.

3. Kridashi etkinlik için yaptığım bir bıçaktı. O2- 3 mm kabzada zımpara ile desen çalışması var. Güzel bir bıçak oldu. Mehmet hocam keyifle kullanıyordur inşallah.

4. Çanta cüzdan seti. Bu seti Atölye isimli youtube kanalı ve ayakkabımalzemeleri isimli youtube kanalına bakarak yaptım. Tavsiyem ilk kesim yaparken parçaların uygunluğunu tam kontrol edin. Genel anlamda güzel görünsede ince işlerinde problemler çıkıyor. Kesim çok önemli deri işlerinde mutlaka çokkkk keskin bıçaklar kullanın. Ben maket bıçağı kullanıyorum ve sürekli deri masat atıyorum bıçağa.

5. Av bıçağı çok içime sinen bir çalışma oldu. Anlaşılacağı üzere onun kılıf derisi de dandik bir deri. Karartmayı Balistol marka silah boyası ile yaptım. Demir klorür istediğim siyahlığı vermedi, belki ben beceremedim. Çelik CK67 çok iyi keskinlik aldı, çok başarılı kesimler yapıyor. Hediye ettiğim avcı bir abim, ilk beline taktığı gün 2 yerden kesmiş elini. Bunu bilerken 5000 kum zımparaya kadar çıktım, sonrası polisaj macunu sürülmüş deri ile bitti.

Yaptığım tüm çalışmalarda bu forumdaki ustalarımın bilgilendirmesi ile yapıldı, bu vesile ile tekrardan teşekkür ediyorum ustalarıma. Himmetleri varolsun.

Herkeslere sağlıklı günler diliyorum. Elinden iş gelen için bu boş günler bir nimet. Bol bol üretin efendim.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
Ynt: Birikmiş Bıçaklar ve Deri İşlerim
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2020, 16:46:38 »
Elinize sağlık ustam, kullanmak ayrı bir keyif veriyordur eminim. Av bıçağı çok güzel olmuş özellikle.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Temur.akin

• 442
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2020, 17:01:00 »
Elinize sağlık ustam, kullanmak ayrı bir keyif veriyordur eminim. Av bıçağı çok güzel olmuş özellikle.

Teşekkür ederim, ustalık değilde avarelik bizimkisi. Ama gerçekten kullanmak yada yaptığınız işin kullanılması ayrı bir haz veriyor insana.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2020, 18:17:12 »
Deri işleri ve av bıçağını çok beğendim hepsi güzel elinize sağlık ustam
Gendarmerie Special Operation...

Temur.akin

• 442
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2020, 18:39:56 »
Deri işleri ve av bıçağını çok beğendim hepsi güzel elinize sağlık ustam

Teşekkür ederim Şaban ustam. Senin çalışmalarını takip ediyorum. Çok güzel bıçaklar çıkartıyorsun, tebrik ederim. Başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2020, 19:21:39 »
Ellerinize sağlık. Deri işinde bıçak kılıfının ötesine geçmek çok iyi belki bir gün bir kamp seti yapamak istersiniz bir kamp çantası cantada kesici biçici bazı ekipmanlar ateş başlatıcı vs. Çantanın aksamı da iyi düşünülmüş olmalı, kampta gerekecek temel birçok malzemeyi koymak için yerler olmalı vs...  Benim böyle bir hayalim var bakalım nasip olacak mı... Atölye kanalını ben de takip ediyorum gerçekten çok faydalı bir kanal, deriye dair neredeyse her şey var. Bushcraftturk murat kanalında da temel deri işçiliğine dair güzel videolar var. Tavsiye ettiğiniz diğer kanala da bakacağım.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2020, 19:22:03 »
Üstad eline sağlık.  :)

Hepsi çok güzel. En güzeli kridashi. Çünkü bende.  :D
Sürekli elimin altında.  :2up

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2020, 19:55:12 »
ustam ellerinize sağlık, hepsi ayrı ayrı güzel olmuş, deri işi bu ara benim de aklıma takılıyor, ama sırada yapacak çok iş var :) son bıçağın yalancı ağzı ve başlangıcı çok güzel olmuş, balçakta kullandığınız pirinçler ve sanırım kırmızı liner  de çok yakışmış, saygı ve selamlar.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

Temur.akin

• 442
« Yanıtla #8 : 01 Mayıs 2020, 19:56:43 »
Ellerinize sağlık. Deri işinde bıçak kılıfının ötesine geçmek çok iyi belki bir gün bir kamp seti yapamak istersiniz bir kamp çantası cantada kesici biçici bazı ekipmanlar ateş başlatıcı vs. Çantanın aksamı da iyi düşünülmüş olmalı, kampta gerekecek temel birçok malzemeyi koymak için yerler olmalı vs...  Benim böyle bir hayalim var bakalım nasip olacak mı... Atölye kanalını ben de takip ediyorum gerçekten çok faydalı bir kanal, deriye dair neredeyse her şey var. Bushcraftturk murat kanalında da temel deri işçiliğine dair güzel videolar var. Tavsiye ettiğiniz diğer kanala da bakacağım.

Valla hocam, deri işi çok keyifli geldi. Aklımda var birkaç şey bakalım. Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim.

Temur.akin

• 442
« Yanıtla #9 : 01 Mayıs 2020, 20:38:49 »
Üstad eline sağlık.  :)

Hepsi çok güzel. En güzeli kridashi. Çünkü bende.  :D
Sürekli elimin altında.  :2up

Çok sevindim hocam kullandığınıza. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Sağlıklı günler dilerim.