Bıçak Sanatı - Forum

İlk Paylaşımım

Ynt: İlk Paylaşımım
« Yanıtla #20 : 16 Mart 2011, 00:34:17 »
Hayri çok güzel iş olmuş, eline sağlık. Duruşu çok sıcak, ve işlevsel. Saptaki işlemelerde gelecekte daha ince işler göreceğimizi söylüyor. Sapla bıçağın birleştiği alt kısımdaki kavisle ilgili olarak Eyleme katılıyorum. Ellerin dert görmesin, tebrikler.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #21 : 16 Mart 2011, 08:54:47 »
Teşekkür ederim Sefa abi. Sizlerden bunları duymak çok güzel. Eylem abinin uyarısından sonra önce dremel zımparayla orayı bir güzel yuvarladım. Sonra da inceden inceden küçük zımpara kağıtlarıyla yüzeyi düzelttim. Önceden tutarken rahatsız etmiyordu şimdi elime tam oturuyor.  :2up Bir gün umarım bende bu usta gözünü yakalarım.

Bu arada kılıf bitti. Akşama resimlerini yayınlarım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #22 : 16 Mart 2011, 19:35:37 »
Başıma çok gelen şey olunca ben de kolay farkettim tabii.  ;)

Kuşgözünün demir olmayanlarını tercih eden biri olarak demir yani paslanır olanlarını mıknatısla tespit etmek mümkün diye hatırlatayım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

furkan turan

• *
  • 45
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 03 Haziran 2011, 21:46:55 »
Öncelikle resimler için kusura bakmayın. Paylaşım yapabilmek adına webcam ile çektim fotoğraflarımı. Bundan önce birkaç bıçak denemem oldu ama sizinle tanıştıktan sonra bıçak diyemedim hiçbirine.  ;) Bu sefer cesaret edip bir işe giriştim. Bilmiyorum olmuş mu ama   ilk paylaşımım ve ilk bıçağım diyelim.

Kullandığım malzeme ne olduğunu bilmediğim  :2up  ama 6-7 denemeden sonra  sertleştirebildiğim bir çelik. Sapta rosewood kullandım. Jansen antik wax ile cilasını attım. Saptaki kakma "boncuk kapağı" denilen tuhafiyelik muhteşem malzeme. Muhteşem diyorum çünkü desenleri hazır. Bana kalan kısmı ona uygun oyuk açıp japon yapıştırıcısıyla yerine oturtmam ve kalan boşlukları ahşabın kendi tozu + japon yapıştırıcısı ile doldurmam.  Kullandığım ipi parça deriden keserek ördüm. Pimleri,  şişirmesi çok kolay olduğu için  sarı kaynak çubuğundan yaptım.

Bu bıçağı yapmamdaki amacım deri yüzmek avda kullanmak falan değil.  Neyi ne kadar öğrenebildiğimi test etmeye çalıştım. Bilmiyorum belki etkinliğe gider. Olumlu olumsuz her türlü yorum ilk bıçağım olduğundan benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler

şu arkadaşınkine benzer yapacağım çok beğendim

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #24 : 04 Haziran 2011, 07:39:32 »
Eline sağlık arkadaşım. Ustalar gördüklerini yazmışlar. Tek diyebileceğim devamını bekliyoruz..... :2up
Cehalet Mutluluktur...

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #25 : 05 Haziran 2011, 17:18:04 »
mini skinner  :2up
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...