Az once instagramda gormustum. cok guzel, sade ve islevsel gorunuyor Gokhan ustam. ellerine saglik
Teşekkürler Orhan.
Ne hoş bir video olmuş. Elinize sağlık.
Teşekkürler Mahir.
Hem çalışma hem video harika olmuş ustam. Ateş çubugu falan neymiş, kullandıgın aletin bir ruhu olmalı. Eline sağlık 
Teşekkürler Emrah, dediğin gibi amaç sadece ateş yakmak olsa kibrit mi bitti ülkede

Gökhan harika paylaşım ellerine sağlık .Teneke kutu da harika 
Tanrı Zeus ateşi kendisinden çalıp insanlara veren Epimetheus a çok kızar ve insanları cezalandırmak için güzeller güzeli Pandora yı yaratır .Pandora ya aşık olan Epimetheus ,Pandora ile evlenir .Düğün hediyeleri Zeus tan gelen içinde kötülüğün olduğu , asla açılmaması gereken kutudur .Meraklı kadın kuyuyu açar ...
Hey gidi medeniyeti başlatan ateş ,ustanın ellerinde sen nelere kadirsin .
Teşekkürler Armağan. Aynen öyle, ateşle başlayan insanlık tarihi...
Gökhan tebrik ederim. Biliyorsun benim için bu çelik çakmağı ayrı bir tutku. Pamuklu kumaştan kav kolay kıvılcım tutuyor ancak gelecek olan mantar kav ayrı bir güzel olacak otantik olmasından dolayı.
O mantarın işlenmesini de ben fotoğraflayıp paylaşırım.
bu arada kav kutunun üzerine 2mm lik bir delik açarsan, pamuklu kumaş ya da mantar kömürleştirirken oluşan gazın kolayca çıkmasını sağlarsın. Ben kanzuk pastil kutusu kullanıyorum. Hem saklamak için hem de kav hazırlamak için çok güzel kutu.
Bu arada, çakmak çeliği hani böyle kolye gibi olsa, boyuna asılıp taşınabilse ne de güzel olur. Yanına da küçük bir deri kese. İçine kav ve çıra kıymıkları falan konur. Çok da nefis olur. Küçük bir not: doğum günüm 27 temmuz 
Kav mantarı hazırlık aşaması resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum

Kutunun menteşe yerlerindeki boşluk bu iş için kafi gelince ayrıca bir delik delmeye gerek duymadım.
Çakmak, şekli ve boyutu üzerinde dilediğince değişiklik yapılabilecek bir şey. ben bunu yaparken taşıma kaygısı gütmeden atölyede bir kenarda dursun arada yakarım mantığı ile yaptım. Sağlam ve güvenli bir tutuşu var tabi öyle olunca da ortaya acık irice bir çakmak çıktı.
Ellerine sağlık Gökhan Ustam, nefis bir video baştan sona zevkle izledim. Alet ise zaten süper

Teşekkürler Hocam.
Elinize sağlık ustam, çok güzel olmuş.
Video ise ayrıca keyifliydi. İşe başlamadan sabah güzel motivasyon oldu:) Emeğinize sağlık.
Teşekkürle Orkun.