Bıçak Sanatı - Forum

Paslanan Garip Şey

çömez

Paslanan Garip Şey
« : 08 Mart 2017, 12:38:18 »
Paslı bir şekilde bulduğum yumuşak demir (?) parçasını , bir hevesle işlemeye karar verdim . ( Bu olay 15 tatilde olmuştur ) Dayımdan rica ederek , daha doğrusu dayım kendisi demiri işlenecek kadar spiral yardımı ile keserek bana verdi . Ben de  ne mengene ne işkence olan yerdeki , matkap ucu bilemek için alınmış bilmem kaç senelik ( 5 tlye ) taşlama makinesi ile işe başladım .Şu klasik eski kaliteli makine yeşilinde bir şey idi . Ağızını açtım yamuk yumuk sonra çok yavaş ve küçük olan makine de garip bir teknik yardımı ile ağzını düzledim . Eğe zımpara vb. ile de pası temizledim . ( kardeşimi de mengene olarak kullandım tabiki de  :D )

Velhasıl kelam , eve geldim okul falan başladı  ben de bunu evdeki ocak ile ısıtıp ısının verdiği renklere bakarken az da sertleşsin diye suya falan soktum , aldım eğeyi , ( sertleşmediğini bilerek ) kontol ettim ve güldüm yıkayıp kurulamadan bıraktım .
    Sabah bi baktım pas tutmuş , dedim zaten bundan pıçak olmaz , bari pas testini yapayım . Arka kısmı yarı boya , meneviş mavisi pas mas ile dolu iken . Tuzlu suda 3 4 saat beklettim , bi baktım arka taraf güzelleşmiş mavi bir renk dairesel beyaz çizgiler pas artmış . Öne gelince , pas gitmiş  ??? . Hiç bir şey anlamadım bu çeliğe demire ne yaptım ben fotoğrafı ikindiye doğru atarım .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Paslanan Garip Şey
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2017, 17:10:38 »
Bir ihtimal bunun bir tarafı başka, öteki tarafı başka bir metal olabilir. Örneğin demir ve bakır gibi.

Daha iyi fikir yürütebilmek için fotoğraf faydalı olacaktır.

Malzemenin farklı yerlerinde pası kaldırıp altındaki metalin rengini görecek kadar kazımanız faydalı olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

çömez

Ynt: Paslanan Garip Şey
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2017, 17:56:06 »
Oksijen almıyordu , oksijen almaya başlayınca iki tarafta paslandı . Ama görünüş açısından fena olmadı az  daha öğrenip güzel bir görsel çıkarmaya çalışacağım .
Bir ihtimal bunun bir tarafı başka, öteki tarafı başka bir metal olabilir. Örneğin demir ve bakır gibi.

Daha iyi fikir yürütebilmek için fotoğraf faydalı olacaktır.

Malzemenin farklı yerlerinde pası kaldırıp altındaki metalin rengini görecek kadar kazımanız faydalı olabilir.