Bıçak Sanatı - Forum

ocak - gaz betondan bir saatte ocak yapımı

burhan duver

• 49
  • Meslek: gıda mühendisi
  • Yer: izmir
Ynt: ocak - gaz betondan bir saatte ocak yapımı
« Yanıtla #120 : 21 Kasım 2016, 00:03:12 »
bu fırında ocak kaynağı yapılır mı?

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #121 : 21 Kasım 2016, 08:50:37 »
bu fırında ocak kaynağı yapılır mı?

Bu fırınlarda ocak kaynağı sıcaklığını yakalamak biraz zor ve olsa bile işiniz şansa kalmış bir durum.
Ayrıca bizdeki tüpler genel olarak bütan gazı ile doludur ve bütan'ın yanma kalitesi propana nispeten daha düşüktür, propan gazı ile dolu olan tüpler sanayi tipi tüplerdir ve ocak kaynağı için kullanılması tavsiye edilen gaz da propandır.

Yani basit bir ocak ve şaloma + ev tüpü ile şansınız pek yok... :(

burhan duver

• 49
  • Meslek: gıda mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #122 : 21 Kasım 2016, 12:52:54 »
teşekkürler

muratix

• *
  • 7
  • Meslek: metalurjist
  • Yer: ankara
« Yanıtla #123 : 24 Mayıs 2017, 14:08:56 »
Arkadaşlar merhabalar, ben de bu ocaktan yapmaya karar verdim, malzemeciden saç alıp büktüreceğim, içinede ateş baddaniyesi döşeyip boşlukları şamutla doldurup sonrasında onun da içine ateş tuğlası örerek bitireceğim. içteki boşluk çapı hakkında bir fikir üretemedim. ayrıca Havalandırma konusunda da fikire ihtiyacım var. eklediğim resimdeki yeşil ok ile gösterilen noktadan şaloma deliği açacağım, fakat bu konuyu bilmiyorum. şaloma yanma tepkimesi için havayı nereden alacak. (tüpten mi geliyor ) harici bir havalandırma deliği açacak mıyım? ve şalomayla ocak kasası arsında boşluk kalacak mı ?

dosya ekleyemiyorum, 200kb lık veri mi kaldı Allah aşkına.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #124 : 24 Mayıs 2017, 17:08:14 »
Arkadaşlar merhabalar, ben de bu ocaktan yapmaya karar verdim, malzemeciden saç alıp büktüreceğim, içinede ateş baddaniyesi döşeyip boşlukları şamutla doldurup sonrasında onun da içine ateş tuğlası örerek bitireceğim. içteki boşluk çapı hakkında bir fikir üretemedim. ayrıca Havalandırma konusunda da fikire ihtiyacım var. eklediğim resimdeki yeşil ok ile gösterilen noktadan şaloma deliği açacağım, fakat bu konuyu bilmiyorum. şaloma yanma tepkimesi için havayı nereden alacak. (tüpten mi geliyor ) harici bir havalandırma deliği açacak mıyım? ve şalomayla ocak kasası arsında boşluk kalacak mı ?

dosya ekleyemiyorum, 200kb lık veri mi kaldı Allah aşkına.
Islerinizde kolayliklar dilerim. Dosya eki olarak ekleyecegim resmin orijinali 3.1 mb. Bunu fotograf boyutlandirma ismindeki uygulama ile telefonda boyutunu dusurerek ekliyorum yaklasik 130 kb Teknoloji sadece veri boyutunu buyuten birsey degil istediginiz gibi kullanabilirsiniz. Bu uygulama ucretsiz olarak play store de mevcut.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.