Bıçak Sanatı - Forum

Son Denemem

mustichef

• *
  • 28
  • No Murder In Paradise
  • Meslek: Chef
  • Yer: Adana
Son Denemem
« : 14 Şubat 2017, 14:33:35 »
Merhaba değerli forum sakinleri son çalışmamı eleştirilerinize sunuyorum. Yapacağınız yorumlar çok değerli şimdiden çok teşekkürler.
20x13x6cm
Sırt kalınlığı 3mm
Sap gürgen
Çeliği hurdacıdan aldım detaylarını bilmiyorum ama paslanmıyor. Karartma işlemini de kola ile yapmaya çalıştım. Isıl işlem Kömür ocağında yapıldı su ile soğutuldu. Çeliğin bütün işlemleri taş  motoru ile gerçekleştirildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
No Murder In Paradise

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
Ynt: Son Denemem
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2017, 15:35:53 »
Elinize sağlık bıçağın formunu beğendim. Sonraki eserlerinizi çeliğin türünü bilerek işlemek işinizi çok daha garantiye alır diye düşünüyorum. Sonuçta her çeliğe kömür ocağında su verilmiyor. Ayrıca kola paslanmaz çeliklerde öyle patina yapabiliyor muydu yahu?  ???

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2017, 15:46:11 »
Elinize sağlık

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2017, 16:32:35 »
Elinize sağlık fotograflar cok :2up zayif

Muzaffer

• 133
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2017, 16:41:41 »
Kabzaya ne işlem yaptınız?

mustichef

• *
  • 28
  • No Murder In Paradise
« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2017, 17:52:49 »
Elinize sağlık bıçağın formunu beğendim. Sonraki eserlerinizi çeliğin türünü bilerek işlemek işinizi çok daha garantiye alır diye düşünüyorum. Sonuçta her çeliğe kömür ocağında su verilmiyor. Ayrıca kola paslanmaz çeliklerde öyle patina yapabiliyor muydu yahu?  ???
Teşekkürler ustam. Çeliğin türünü nasıl öğrenebilirim acaba beni bilgilendirebilir misiniz? Daha öncede hurdacıdan çelik almıştım ama o paslanmıştı bununda öyle olacağını düşünmüştüm ama olmadı paslanmadı. Bu arada kolayı da ilk kez denedim forumda okumuştum bu tekniği, aldığım sonucu da çok beğendim şahsen :) kola fikrini veren ustalarıma selam olsun.
No Murder In Paradise

mustichef

• *
  • 28
  • No Murder In Paradise
« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2017, 17:53:19 »
Elinize sağlık
Teşekkürler ustam.
No Murder In Paradise

mustichef

• *
  • 28
  • No Murder In Paradise
« Yanıtla #7 : 14 Şubat 2017, 17:54:02 »
Elinize sağlık fotograflar cok :2up zayif
Teşekkürler  Ustam.
No Murder In Paradise

mustichef

• *
  • 28
  • No Murder In Paradise
« Yanıtla #8 : 14 Şubat 2017, 17:57:46 »
Kabzaya ne işlem yaptınız?
Kabzayı taş motoruna taktığım 120 kum zımparayla şekillendirdikten sonra 1200 kuma kadar zımparaladım. Ve ateşte dağladım.
No Murder In Paradise

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #9 : 14 Şubat 2017, 18:45:57 »
Teşekkürler ustam. Çeliğin türünü nasıl öğrenebilirim acaba beni bilgilendirebilir misiniz? Daha öncede hurdacıdan çelik almıştım ama o paslanmıştı bununda öyle olacağını düşünmüştüm ama olmadı paslanmadı. Bu arada kolayı da ilk kez denedim forumda okumuştum bu tekniği, aldığım sonucu da çok beğendim şahsen :) kola fikrini veren ustalarıma selam olsun.

Estağfurullah ben de işin daha çok başındayım.
Belki bu fikir verebilir.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5.0

mustichef

• *
  • 28
  • No Murder In Paradise
« Yanıtla #10 : 14 Şubat 2017, 20:21:44 »

Estağfurullah ben de işin daha çok başındayım.
Belki bu fikir verebilir.
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5.0
Teşekkürler ;)
No Murder In Paradise

bilginkaraduman

• 81
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 15 Şubat 2017, 21:54:16 »
Elinize sağlık