İşlemin adı " ebonizing " ve işlemde demir içerikli bulaşık teli kullanmak gerekiyor. Tavsiyem bulaşık teli ne kadar ince telli olursa bekleme süresi o kadar az oluyor.
İşlemin ana mantığı, asitle tepkime sonucu ahşabın kararması ile oluşuyor ve uygulamaya bağlı olarak bu sıvının ahşabın içine işlediği derinliğe kadar gidiyor. Bu sebepten bu işlem genelde tüm işi bitmiş ahşapların sadece dış kısmını karartmak için yapılıyor.
Yani bu işlemi yaptıktan sonra yapılacak yoğun bir zımpara alt kısımdan açık rengin çıkmasına neden olabiliyor ve her ağaç bu işleme farklı tepki verebiliyor.
Misal ceviz siyah olurken diğeri kızıla çalan bir renk alabiliyor, son olarak işlem tekrar edildikçe renk koyulaşıyor.
