Bıçak Sanatı - Forum

Dövme Bıçak Yapma Videom

İsmail ULUSOY

• 320
  • İsmail H. ULUSOY
  • Meslek: Memur
  • Yer: Samsun
Ynt: Dövme Bıçak Yapma Videom
« Yanıtla #20 : 13 Aralık 2016, 18:34:05 »
Ellerinize sağlık ustam

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #21 : 13 Aralık 2016, 21:08:50 »
ustam su yada yağ(motor yağı,çicek yağı) ile su verme ve verilecek suyun sıcaklığı hakkında bilgi verirmisiniz.yoksa  farketmezmi.

Suda kesinlikle önermiyorum. Olması gereken ısıl işlem yağı ama olmaz ise şayet kanola yağıda gayet güzel iş görür. Yağın sıcaklığı 80 derece   (aklımda öyle kalmış yanlış varsa düzeltilebilir ) olursa yeterli olur. Gerçi ben şimdiye kadar yağı ısıtıp su vermedim ama ısıtılıp da su verilirse daha iyi olduğunu duymuştum.

Ustam video çok aydınlatıcı olmuş eline sağlık. Bilgiyi kendine saklamayan insanların olduğu bir forumun olması çok mutlu ediyor. Yağ ısıtma konusunda ise başka bir kaynaktan aktarayım: "Isıtılmış yağ, bıçağı daha hızlı soğutur. Bunun sebebi su verme işleminde bıçağın etrafında daha az kava kabarcığı oluşmasıdır."
Kaynak Gough Custom https://www.youtube.com/watch?v=8bunCG6W6dA

Hiç ısıl işlem yapmış değilim, siz konu üstünde konuşunca paylaşmak istedim.

Bilgi için çok teşekkür ederim :)

Üstadım bunu yazın ilk yayınladığınızda izlemiştim bu gün bir kez daha yine büyük bir keyif ile izledim ellerine sağlık:)

Rica ederim buradan öğrendiklerimizi tekrar burada paylaşıyoruz yaptığımız başka bir şey değil ;)

Ellerinize sağlık ustam

Teşekkür ederim.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #22 : 13 Aralık 2016, 22:53:01 »
Mükemmel eline sağlık ustam.
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #23 : 13 Aralık 2016, 23:35:13 »
Mükemmel eline sağlık ustam.

Teşekkürler.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #24 : 13 Aralık 2016, 23:44:49 »
Eline koluna sağlık ustam

pitmania34

• *
  • 48
  • Meslek: gemi acenteliği
  • Yer: gebze
« Yanıtla #25 : 14 Aralık 2016, 10:25:31 »
usta be çom üstün körü geçiştirmişsin belki bu hobiye merakı olmayanlar için yeterli olabilir ama dövme işine meraklılar içinde biraz işin inceliklerinianlatan daha geniş kapsamlı video hazırlarsan çok makbule geçer.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #26 : 14 Aralık 2016, 23:19:53 »
Eline koluna sağlık ustam

Teşekkür ederim.

usta be çom üstün körü geçiştirmişsin belki bu hobiye merakı olmayanlar için yeterli olabilir ama dövme işine meraklılar içinde biraz işin inceliklerinianlatan daha geniş kapsamlı video hazırlarsan çok makbule geçer.

Aslında bende çok daha kapsamlı olacak sanıyordum her anını Osman abi videoya çekti ama video yayınlandığında bende hayal kırıklığı oldu ve bunu da dile getirdim. Bana söylenen video çok uzun olursa izlenmiyor oldu.