Sefa hocam mutfak bıçağını ve kabza revizyonunu beğenmene sevindim. pukkonun kabzasının zorlandığı noktalar var. fakat bu form, üzerinde biraz daha dikkatli çalışılırsa güzel sonuç verecek. ben de zaten acaba olur mu diyerek bu örneği yaptım. bir de kendim kullanacağım için çok detaya inmedim, olduğu kadar dedim. kendime yaptığım işlerdeki en ciddi sıkıntım da bu sanırım, bir türlü gereken özeni göstermiyorum.
Ahmet eğer parçalı kabza yapsaydım öncelikle gizli kuyruk değil de tam kabza bir bıçak yapmayı tercih ederdim. fakat gizli kuyruk bıçaklarda da bu denenebilir sanıyorum. pukko gibi daha hafif işlerde kullanılacak bir bıçakta çok sorun çıkacağını sanmıyorum fakat bowie gidi daha ağır darbelere maruz kalabilecek bıçakta tedbiren bu tür bir kabzayı denemezdim. illa yapacak olsam sanırım ahşaplarıo birbirlerine yapıştırırken arada gizli pim kullanırdım... aklıma başka bir şey gelmiyor şu anda.
Soytürk aslında ben ahşap için genelde sadece ahşapta kullandığım kalın kum zirkonyum tercih ediyorum. genel formu bunlarla veriyorum kabzalara. fakat çelikte artık iş görmeyen ya da performansı azalan zımparaları da atmadan önce yine ahşabın kaba şekillendirilmesinde kullanıyorum. devri düşük tutup çok fazla baskı yapmadığımda pek yakma durumu olmuyor.
haftasonu lazercide pukkoya logo denemesi yaptırdım. logoma bir türlü karar veremiyordum. fakat Mesut bana deri damgası için karga çizimlerini gönder diyince, karga yapmaya karar verdim. karganın duruşuna karar vermek biraz zaman aldı fakat bu hali içime sindi. çemberin altındaki "mim" ifadesi ise ilk adım olan Muhammed'in kısaltması. ben grafik işlerimde isim yazacaksam MimEmin olarak yazıyorum ve bu da onun devamı gibi... sonuç beni şimdilik çok tatmin etti. fakat m harflerinin arsındaki boşluğu az daha açmam gerekiyor sanırım...