elinize sağlık .sizin yaptıklarınızı gördükçe benimde bir an önce başladığım bıçağı bitirme hevesim artıyor .tebrikler.
Mesut madalyonun iki yüzü olduğu gibi namlununda iki yüzü var bir taraf taşlama hattı diğer taraf rikasso bilinçli bir bıçak meraklısı bıçağı eline aldığı zaman ilk önce bunlara bakmalı namluda kesici ağızın ortalanmış olup olmadığı taşlama eşiği bitiminin estetik ve simetriği bunlara paralel kabza tüm bunların arkasına tamamlayıcıdır bir bıçakta neye dikkat etmen gerektiğini bilirsen yaparkende onlara dikkat edersin .Kabzayı senin yapmış olman bıçağı senin tamamladığın anlamına gelir ve önceki bütün sorun ve hataları sen rütuşlarsın( bu söylemimi antika restorasyonlarından muaf tutuyorum ,antikalar orjinalliğinin mümkün olan en yüksek % ile muhafaza edilmelidir)yani bıçağı tamamlarsın bu anlamda sen bıçağa sadece kabza takmak gibi düşünüp yaptığını küçümsememelisin bıçağın en zor kısmı onu bitirme yani hazır hale getirmedir .Yaptıkların küçümsenecek işler değil ama dikkat etmen gereken noktalarıda unutmamalısın ,herkes bıçak yapabilir önemli olan yaptığın işlerde belli bir lige ve standartlarına uymak her seferinde bir üst lige çıkmaya çalışmandır
Elinize Sağlık...İlk resimdeki bıçak, "boker terra africa" modeli midir?
Alıntı yapılan: boran.yeleser - 11 Kasım 2014, 21:17:40Elinize Sağlık...İlk resimdeki bıçak, "boker terra africa" modeli midir?benzerliği var ama biraz daha farklı bir tasarım.
ellerine sağlık abi çok güzel olmuşlar fakat benim de gözüme profildeki çizikler çarptı biraz daha zımparalamak gerekiyormuş ama olsun
Alıntı yapılan: devrim - 14 Kasım 2014, 23:08:17ellerine sağlık abi çok güzel olmuşlar fakat benim de gözüme profildeki çizikler çarptı biraz daha zımparalamak gerekiyormuş ama olsun Bushcraftın sap takılmadan önceki halini sen biliyorsun zaten