Bıçak Sanatı - Forum

El yapımı av bıçağı...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: El yapımı av bıçağı...
« Yanıtla #40 : 22 Kasım 2010, 18:49:07 »
 :o :o Fazla güzel , fazla kullanışlı ve çok fazla can çektiren türden. Hangi tüfeğimi satsam ki  dedirtiyor ::)

Berke Boyacı

« Yanıtla #41 : 22 Kasım 2010, 20:07:26 »
Süper kılıf emre abi.  :2up :2up :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #42 : 23 Kasım 2010, 02:06:27 »
Teşekkürler arkadaşlar, ben de kılıfı çok sevdiğimden ve haklı olarak fotograftan anlaşılmadığından bu videoya ihtiyaç duydum. Ne dersiniz bundan sonra av bıçaklarında bu tip standart olsa mı ?
aklın yolu birdir diye boşuna dememişler, işte bu bıçağın ve de aslında hemen hemen her av bıçağının olması gereken kılıfı budur....bu konudan bahsetmiştik daha önce emre, eline sağlık...Bu arada şu videoda görülen kemer de çok güzelmiş yahu.... ;D nerden nasıl tedarik ederiz acaba yurtdışından falan mı getirttin... :D :D :D
Ahh, bu arada Murat arkadaşımızın alın teri ile yaptığı kemerden bahsetmeyi unuttum, süper kemer Murat kardeşim, bendeki de tek kemer bu arada  :2up Açıkçası bu kılıf senin için yaptığım kılıfa yaptığın yapıcı eleştiriler sayesinde ortaya çıktı, bunun için de ayrıca bir teşekkür  :2up
Emre hocam,
Harika bir kılıf olmuş, videoları izleyince daha da bayıldım fonksiyonelliğine :)
Ancak kayıştan çekerek salladığınız sahnelerde yüreğim ağzıma geldi :D
Çok korkarım da bir insanın yaralandığını görmekten. :D Bir defasında Ankara Numune pansuman odasında bir yakınım dikişlerini aldırırken içeri kolu kırık küçük bir çocuk girince kan şekerim düşmüştü, gözüm karardı :) Yere çömelmesem düşüp gidiyordum :D
Saygılar,
TT

TT, harbiden haklısın benim de dalgınlığıma geldi, çekim sırasında çok gergin oluyorum, bu arada çektiğimde yanağımı teğet geçti bıçak da bozuntuya vermedim   :o

Ben geçende iki adet çok ufak bıçakta yapmıştım. Suyun altında kalan kısım muhtemelen 100C civarlarını fazla aşmıyordur. O da yeterince bir süre süre ısıtıp suyun kaynama noktasına gelmesiyle olur.

Aynen Eylemin dediği gibi Durukan ustam, aslında bıçağın sadece sırtından alev verdiğim için sırttan kenara doğru gidrek düzenli artan bir sertliğe sahip oluyor bu tip meneviş. Ancak su altında kalan kısım büyük oranda sertliğini koruyor. En fazla 40-50 derece civarına çıkıyor ağız bölgesi, hatta su seviyesinin üstündeki bir bölge de fazla ısınamıyor ısının suya transferi yüzünden ...

Kipmen Sanat web sitesi

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #43 : 24 Kasım 2010, 19:13:24 »
Emre  Bey   tebrikler hem kılıf hemde  bıçak çok güzel olmuş. Anlşilan  yazın  memlekete (Milas) geldigimde  sizi  ziyaret  vacip oldu.