Bıçak Sanatı - Forum

camda su vermek

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
camda su vermek
« : 14 Şubat 2010, 07:42:55 »
 arkadaşlar  bir yag çeliğinin kesici agzını erimiş cam ile kaplasam sonra su da sertleştrisem nasıl olur

durukan

• 774
Ynt: camda su vermek
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2010, 08:07:03 »
daha dogrusu soyle demeliydim. arkadaşlar bir yag çeliğinin kesici agzını erimiş cam ile kapladım sonra suda sertleştirdim. :)

bu zihni sinir işi neden yaptıgıma gelince cunki yagım bitmişti  ;)
şaka şaka. bıçak agzını biley taşında inceltirken bir ara dalıvermişim. hani otomatige bağlarsınız ya o şekil (şaka yapmıyorum) oldukça inceltmişim. 0.2 mm su verme işlemi sırasında yüzeyden kabuklanma payı kalmadıgı için hem temiz bir iş olsun hemde ince agzı mahvetmiyeyim diye cam ile sıvamaya karar verdim. bu fikir bende sefanın ael b denemeleri sırasında oluştu. velhasıl incelikle camın içinde duracagı bir kap yaptım sonra floresan camını kırıp içine doldurdum. ( siz yapmayın) çünkü bu floresanların beyaz gorunmesine neden olan iç yüzeyini kapladıkları ince bir toz var. oda eriyigin içine kaaarışıyor. bence o toz iyibir şey degil. en azındn tadı iyi degil :) sahi nedir o toz bileninniz var mı?

neyse ilk once karpit ocagında verdim ustten alevi verdim alevi. sıvılaşacak düye ümit ediyorum ama olmadı . en fazla kulak memesi kıvamına geldi. sonra eski dost komur ocagını actım ordada taam istedigim gibi olmadı ama sanırım ben en sıcak anlarını yakalıyarak ilk once cama daldırdım bıçagı sonra suda sertleştirdim. keske o işlemlerin de fotografı olsa idi ama yok maalesefsonuc taş gibi sert bir agız oldu. heyecanla o anında fotografını cekmeyi unutmusun. ama sanırım bir şekiiilde etraftaki mm lik cam tabakası çeligin aniden sogumasını onledi. amaaa anırım bainit urnundan kurtardım. basit bir ege testinden başarı ile gecti. biraaz bu konuda kafa patlatırız diye düşündüm.

durukan

• 774
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2010, 09:38:41 »
bir kaç foto gönderiyorum. bierincisi karpit ateşi ile eritme. ikincisi bıcagın sonraki hali. elde bileyleme yaptıgım ve bu işi bir turlu istedigim gibi yapamadıgım içn yüzey muntazamlıktan cok uzak. bu biraz da bendenizin beceriksizligi sanırım

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2010, 10:33:32 »
bence o toz iyibir şey degil. en azındn tadı iyi degil :) sahi nedir o toz bileninniz var mı?

??? ??? ??? ??? ???
Arkadaşlar sizi kaybetmek istemiyorum, tadına mı baktın Durukan  ???
İçinde civa ve fosfor tozu var. İkisi de zehirlidir ...

Wikipedi'den:
Alıntı
Health and safety issues
If a fluorescent lamp is broken, a very small amount of mercury can contaminate the surrounding environment. About 99% of the mercury is typically contained in the phosphor, especially on lamps that are near their end of life.[13] The broken glass is usually considered a greater hazard than the small amount of spilled mercury. The EPA recommends airing out the location of a fluorescent tube break and using wet paper towels to help pick up the broken glass and fine particles. Any glass and used towels should be disposed of in a sealed plastic bag. Vacuum cleaners can cause the particles to become airborne, and should not be used.[14]

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2010, 10:50:17 »

neyse ilk once karpit ocagında verdim ustten alevi verdim alevi. sıvılaşacak düye ümit ediyorum ama olmadı . en fazla kulak memesi kıvamına geldi. sonra eski dost komur ocagını actım ordada taam istedigim gibi olmadı ama sanırım ben en sıcak anlarını yakalıyarak ilk once cama daldırdım bıçagı sonra suda sertleştirdim. keske o işlemlerin de fotografı olsa idi ama yok maalesefsonuc taş gibi sert bir agız oldu. heyecanla o anında fotografını cekmeyi unutmusun. ama sanırım bir şekiiilde etraftaki mm lik cam tabakası çeligin aniden sogumasını onledi. amaaa anırım bainit urnundan kurtardım. basit bir ege testinden başarı ile gecti. biraaz bu konuda kafa patlatırız diye düşündüm.

İş görmüş gibi görünüyor, ilginç bir deneme kesinlikle. Camı eritmek için çelik bir kap mı kullandın?
Asıl amaç cam ile kaplayıp sonra ısıl işlem yapmak mıydı? Aslında yaptığın bir çeşit tuz banyosu. Ancak soğuma hızını değiştiren ve kontrolsüz olmasına neden olabilecek bir şekli... Bir de bu yöntemde çok dikkat edilmesi gereken bir güvenlik olayı (her tür erimiş tuz, metal, cam vs ile uğraşırken dikkat etmek gerek), bıçağın eriyik içine sokulması sırasında tamamen kuru olması lazım. Bir damla su bile ölümcül bir patlamayla sonuçlanabilir.

Vallahi ben cesaret edemezdim bu tip bir teste

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2010, 11:11:08 »
Çok ilginç bir deney olmuş eline sağlık.

Aslında Emre söylemiş ya, uygun tuzlar olsa bu iş tuzda yapılabilir. Hem de atölyemde lav eritiyorum diye hava atabilmek mümkün.

Cam konusunda bir ekleme: Kristal cam denen merette yanılmıyorsam %35 gibi bir orana kadar kurşun bulunur. Bilmem, kurşun ve demir bir münasebette bulunur mu?
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2010, 11:14:19 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2010, 11:16:05 »
Durukan bunu deneyeceğini bekliyordum zaten ama ben tersini bekliyordum ::) zaten dövme yaptığın için yüzeylerin pürüzlü, acaba diyorum tersini yapıp bir de yağda denesen, yani camı iyice toz halinde dövüp inceltmiş olsaydın ve kızgın bıçağın sırt kısmını bu toza batırıp yine yüksek sıcaklık altında ( örneğin oksi-gaz alevi) bir başka nesneyle hamon deseni olacak şekilde cama form versen ve ardından yağa daldırsan yüzeyde ne olurdu?? bence hamon oluşurdu, tabi yalın karbon çelikte. Deneme ilginç olmuş, bir dahaki sefere floresanı kırdıktan sonra suyla yıkamayı dene ama Emrenin dediği gibi iyice kurut.

« Yanıtla #7 : 14 Şubat 2010, 11:31:49 »
Eylem kurşun bizim normalde kullandığımız camlarda pek bulunmuyor bildiğim kadarıyla, dediğin gibi kristal camda birde radyasyon perdelemesi istenen yerlerde kullanılıyormuş. Öyle ya da böyle sonuçta böyle bir durumda aralarında münasebet olmayacaktır.

durukan

• 774
« Yanıtla #8 : 14 Şubat 2010, 15:49:48 »
tabi ki tadına baktım. ince toz diyorum. orada duruyordu ellerim titreyerek ve heyecandna terliyerk uzandı. çok ince floresan parçalarının elimi kesmemesine dikkat ederek parmagımın ucu ile küçük bir dokunuş toza... incecik saten gibi. tabi dogal olarak elim agzıma gitti. dişlerimin üzerine yapıstırarak bir an oylece bıraktım sonra temizledim dişleirmi dilimle... tadı yoktu .......
tabi ki tadına baktım be usta. neymiş diye.  :'(

demircilik ve bilim ugruna zehir yemişim resmin.  ortamda alnımdan akan terden başka sıvı yoktu.  ayrıca deneyin sonna dogru kullandıgım iki mm lik sac eriyerk ocagı sıvılaşmış cam içinde bıraktı. ama neticede kaza bela olmadan kurtardık. şimdilik...... ???

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #9 : 14 Şubat 2010, 21:22:54 »
Eğğğğ, buna biz deneme ve yamulma yöntemi diyorduk  :-[
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #10 : 25 Ağustos 2010, 11:58:34 »
Resmen kahkaha attırdınız bana  :)) Florasanın içindeki tozun tadına bakmak.  :2up 

Bende cam sanayiinde çalışıyorum. Erimiş cam ve su  konusunda aman diyorum.  Eğer yüzeye cam kaplamak gerçekten işe yarıyorsa Cam yerine CamElyaf kullanabilirsiniz. Kırpılmış küçük iplikler halinde bulabileceğiniz gibi kumaş gibi örülmüş olanlarda (Keçe) var. Ancak  keçede bağlayıcı dediğimiz farklı malzemelerde bulunuyor. Ancak kırpılmış atık elyafa  bıçağı daldırarak üstünü tamamen cam kaplayabilirsiniz. Üstelik kilosu 2-3 lira gibi çok düşük bir rakam.  Egzosçulardan temin edebilirsiniz. Bulamazsanız denemek isteyen olursa seve seve yardımcı olurum.

durukan

• 774
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2010, 23:58:13 »
cam elyafı tamamen camdan mı oluşuyor? bu konuda bilgi verirsen sevinirim.

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #12 : 07 Eylül 2010, 12:28:41 »
daha dogrusu soyle demeliydim. arkadaşlar bir yag çeliğinin kesici agzını erimiş cam ile kapladım sonra suda sertleştirdim. :)

bu zihni sinir işi neden yaptıgıma gelince cunki yagım bitmişti  ;)
şaka şaka. bıçak agzını biley taşında inceltirken bir ara dalıvermişim. hani otomatige bağlarsınız ya o şekil (şaka yapmıyorum) oldukça inceltmişim. 0.2 mm su verme işlemi sırasında yüzeyden kabuklanma payı kalmadıgı için hem temiz bir iş olsun hemde ince agzı mahvetmiyeyim diye cam ile sıvamaya karar verdim. bu fikir bende sefanın ael b denemeleri sırasında oluştu. velhasıl incelikle camın içinde duracagı bir kap yaptım sonra floresan camını kırıp içine doldurdum. ( siz yapmayın) çünkü bu floresanların beyaz gorunmesine neden olan iç yüzeyini kapladıkları ince bir toz var. oda eriyigin içine kaaarışıyor. bence o toz iyibir şey degil. en azındn tadı iyi degil :) sahi nedir o toz bileninniz var mı?

Floresanın içinde zehirli gazlar var dolaşan kaplaması da aynı şekilde sanırım..

VERNERWOLFF

• *
  • 1
  • Meslek: SANAYİ BIÇAKLARI İMALATI
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #13 : 19 Ekim 2010, 22:10:41 »
CAMDA SU VERİLMEZ!!!

KULLANDIĞINIZ MALZEME ÖZELLİLERİNİ YAZARSANIZ SİZE NASIL SU VERMENİZ GEREKTİĞİ HAKKINDA
YARDIMCI OLABİLİRİM .
1- MALZEME KALINLIĞI
2-MALZEME NUMARASI  CK 67 VEYA C 70 GİBİ
3 AYRICA SERTLİK DERECESİNİ YAZARSANIZ  BİLGİLENDİRİMEK İSTERİM