Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara Makinesi Yardım

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
  • Meslek: Memur
  • Yer: Diyarbakır
Zımpara Makinesi Yardım
« : 11 Aralık 2013, 21:59:35 »
Ustalarımıza ve forum ahalisine selamlar. Bir zımpara makinesi yapmaya karar verdim. Elime çalışan çok az kullanılmış sağlam TEE marka bir adet 650 watt 1450 d/d mono faz ac motor ile bir adet 1.5 kw  devrini şu an bilmediğim muhtemel 2000 d/d ya kadar trifaz motor geçecek. Önce 650 watt ile ekteki resimdeki gibi basit bir zımpara makiensi yapmak istiyorum. Şu an büyük bir makineyi çalıştıracak bir ortamım olmadığı için kısıtlı zamanda ve ortamda çalıştırabileceğim basit bir makineye ihtiyacaım var. ekteki makine ve 650 watt motor gücü buna yeterli olurmu. Ayrıca şase ve motor hariç tekerlekler ve bağlantı elemanlarını temin edeceğim ve fiyatlarını öğrenebileceğim bir web sitesi önerebilirmisisniz.

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
Ynt: Zımpara Makinesi Yardım
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2013, 22:39:29 »
hocam makine tasarım olarak basit ve çok güzelmiş, hemen profil iskeletini bir çırpıda sen yapabilirsin. bende bu makine işine 4 ay önce giriştim 1 hafta da çok hızlı bir şekilde yaptım, tam motoru bağlıyacaktım acele etmekten parmağı koparıyordum. bu sebepten bir süreliğine makineye ara verdim, şu an malzeme stoklıyorum. laf uzadı bağlıyayım, o yoldan sertaç ile ben yakın zaman da geçtik. bülent ve emre ustalarım, hocalarım bana çok yardımcı oldular.malzeme tedariği konusu, forumda esaslı bir araştırma ile oluşuyor. ben sana kısaca fiyatları vereyim.

resimde ki rulmanlar tanesi 4,5 tl*2  9 tl + kargo
üstteki gergi tekeri beyaz olan hazırları emet plastik olsa gerek 10 tl
alttaki teker çok pahalı gene forumda göreceğin bütün arkadaşların kullandığı emet beyaz göbek kırmızı kaplama olan model 18 tl
motor için kasnak kilo ile döküm olanları kaç çarpanlı olacaksa   25-45 tl arası * 2
kayış 3-9 tl arası
anahtar şaltersiz olanı 15 tl

yay - ben bulamadım yerine mobilya dolap amortisörü aldım 5 tl.

toplam: 80-100 tl arası ben tüm ürünleri tek bir firmadan aldım izmirdeki bir firma faturalarına bakıp şirket ve telefonda verebilirim yarın.

motor için ne kadar doğru yönlendirebilirim seni ama bildiğim kadarı ile bülent hocamın motoruda 650w lık çamaşır makinesi motoru idi. bence o motor bu makineye yeter.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2013, 23:51:08 »
Sn. Gökhan Güneş cevabınız için teşekkür ederim. Firma bilgilerini bekliyorum.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 12 Aralık 2013, 12:56:57 »
Uzun zamandır bu tarz bişey yapmadığımdan güncel bilgiler yok elimde. Ancak tavsiyem olabilir ;)
Resimdeki makineyi daha önce de görmüştüm. Her gördüğümde neden tablayı böyle dik koymuşlar diye düşünürüm. Makineyi 90 derece döndürdüğümüzü farzedin, tabla yukarda yatay pozisyonda iken kontak tekeri de iş görür hale geliyor o durumda. Bence o zaman bu makine süper kullanışlı bişey olabilir...

Kipmen Sanat web sitesi

legolas

• 1067
  • Gökhan
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #4 : 12 Aralık 2013, 21:34:08 »
firmanın adı bu

http://www.alacamteker.com/urun.htm

tüm tekerler, rulmanlar, kasnaklar, gergiler, kayışlar bu firmada var
bu resimdeki salyangoz rulmanlar ve 4 taraftan merkezli olan rulmanlar mevcut fiyatları da yalan olmasın 4tl - 5 tl arası
istediğin herşeyi bu firmadan adını bilmesende dilin döndüğünce anlat bulup gönderiyorlar.
tekerlerin markası da emes miş düzeltiyorum

firma perakende satış yapıyor hiç korkmayın tek bir teker bile alabilirsiniz, pahalı modellerde burada mevcut.

yine takıldığınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışayım.
"Bir delil ile 40 alimi yendim ama 40 delil ile bir cahili yenemedim." (İmam Şafi)

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2013, 22:02:58 »
Uzun zamandır bu tarz bişey yapmadığımdan güncel bilgiler yok elimde. Ancak tavsiyem olabilir ;)
Resimdeki makineyi daha önce de görmüştüm. Her gördüğümde neden tablayı böyle dik koymuşlar diye düşünürüm. Makineyi 90 derece döndürdüğümüzü farzedin, tabla yukarda yatay pozisyonda iken kontak tekeri de iş görür hale geliyor o durumda. Bence o zaman bu makine süper kullanışlı bişey olabilir...

Emre usta tavsiyeniz için teşekkür ederim. alttaki büyük tekeri kullanmak adına ufak tefek modifiye yapmayı planlıyorum.

Size de çok teşekkür edrim Gökhan bey  yardımınız için.

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
« Yanıtla #6 : 14 Aralık 2013, 23:12:55 »
Emre ustanın tavsiyesi üzerine büyük tekerleğin kulanılabileceği ve elimdeki malzemlerle yapabileceğim bir zımpara makinesi tasarlamak istedim. dosya ekte, bu makine ile raylı sistem üzerinde bulunan gergi tekeri geriye doğru alınınca büyük tekerlek işlevsel olarak kullanılabilirmi, ayrıca scandi tarzı ağız taşlaması için açılı kullanım verimli olurmu. raylı sitem üzerinde gergi tekerleği sağlıklı çalışırmı, ustalardan yorum bekliyorum.

Download at SpeedyShare
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2013, 23:15:34 Gönderen: Erol Ekici »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2013, 05:43:24 »
Raylı sisteme neden gerek duyduğunuzu anlayamadım. Herhalde olabilir, olmaması için bir neden göremedim. Sketchup sistemi yenilememden dolayı kurulu değil, ama JPG resme baktım, Sistemin raylı sistem modifikasyonu bir dereceye çalışır gibi görünüyor ama kullanışlılık açısından olsun büyük tekeri orjinal tasarımdaki gibi kısıtlaması bakımından, düz tablanın açısının gerki kolunun raydaki konumuna göre sürekli değişlmesi gerekeceği gibi nedenlerle bu tasarımınızın daha üstünde çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Zımpara gerilmiş olduğu şeklinde bir teker ile çalışma opsiyonuna göre bir de düz tabla üzerinde çalışma için çizimlerinizi paylaşırsanız daha güzel fikir alabilirsiniz sanırım.

Kipmen Sanat web sitesi

Erol Ekici

• 80
  • Erol Ekici / 1979
« Yanıtla #8 : 15 Aralık 2013, 17:24:06 »
Ustam modüler tarzda olan yani kullanılan tekerleklerin söküp takıldığı tarz makineler pek hoşuma gitmediğinden sabit ama çok amaçlı olsun diye düşündüm. ancak asıl sebep bu parçaların hepsi (rulman, teker ve miller hariç) elimde olduğundan bu şekilde tasarladım. Gereksiz bir şey ise bulaşmayalım.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 15 Aralık 2013, 20:37:18 »
Ne yaptın ,nereye geldin.Bekliyoruz.