Teşekkürler hocam hem bütünlüğü bozmuyor hem de işlevsel
Elinize sağlık ustam. Kabzaya takılan ip, deri, paracord gibi şeyler tam olarak ne amaçla takılıyor ?
Ellerine sağlık. Sevdiğim bir sistem. İpin kolay geçmesi için ahşap kısmında havşa veya pah var değil mi?
İki parça halindeki ağaca o yuvayı nasıl açıyorsunuz hocam, ağaçları mengene veya işkencede sıkıp tek parçaymış gibi matkapla mı çalışıyorsunuz yoksa iki ayrı parça da törpü, eğe, dremel, bıçak gibi bir araçla mı yapıyorsunuz?
Sorudan, iki parça halindeki ahşapta karşılıklı bu oyuğu nasıl aynı hizada açıyorsunuz gibi anladım. Sapı geçici pimle namluya takıp delik orta noktasını işaretliyorum. Namludan ayırıp, önceleri farklı büyüklükteki yuvarlak eğeyle, şimdiysedramele takılan delik çapındaki zımparalardan kullanarak yapıyorum. Tekrar namluya takıp uyumsuzluk varsa müdahale edip monte ediyorum.
Alıntı yapılan: dela - 04 Mayıs 2021, 00:14:56Sorudan, iki parça halindeki ahşapta karşılıklı bu oyuğu nasıl aynı hizada açıyorsunuz gibi anladım. Sapı geçici pimle namluya takıp delik orta noktasını işaretliyorum. Namludan ayırıp, önceleri farklı büyüklükteki yuvarlak eğeyle, şimdiysedramele takılan delik çapındaki zımparalardan kullanarak yapıyorum. Tekrar namluya takıp uyumsuzluk varsa müdahale edip monte ediyorum.Evet hocam onu sormuştum. Bende yuva/havşa açmak için kullanılan konik bir matkap ucu var da acaba onunla yapılabilir mi/ siz onunla yaptınız diye merak ettim.
Evet bu daha önce gözüme çarpmış ve çok hoşuma gitmişti.Yalnız nerede gördüğümü hatırlayamamıştım.Estetik açıdan hoş duruyor.Kabza bütünlüğünün korunması da extrası.👏
Güzel çözüm hocam, daha önceki paylaşımlarından da aşinayız, fikrine sağlık.Farklı bir tasarımı bu vesileyle sizlerle paylaşayım, Instagram'da keşfettiğim @baleri70 hesabı ile Kosjan Valeri ustanın çözümü:..........Ayrıca bununla birlikte garip asimetrik ara malzemeler ve balçakla aynı malzemeden spacer'lar da kullanıyor. Ters açılı balçak falan, baya değişik tasarımları olan ve hala geleneksel esintiler olan bıçakları var. Göz atmanızı tavsiye ederim: https://www.picuki.com/media/2184997110861048262
Alıntı yapılan: dela - 04 Mayıs 2021, 00:28:19Aslında o dediğin uç tahminim 6 mm karbür kalıpçı taşlama freze ucu. Ben onları yakutların iç bükey tarafını oymak için kullanıyorum.Yalnız o ucu kalıpçı taşlamayla kullanmak gerekiyor. Matkabın hızı az geldiğinden tutunma yapıyor ve kaçmalara sebep oluyor. Matkap sıkı tutularak yapılabilir.Hocam benim kastettiğim uç biraz daha farklı, sanki o çukuru açmada daha başarılı iş çıkarır gibi. Uç şudur:
Aslında o dediğin uç tahminim 6 mm karbür kalıpçı taşlama freze ucu. Ben onları yakutların iç bükey tarafını oymak için kullanıyorum.Yalnız o ucu kalıpçı taşlamayla kullanmak gerekiyor. Matkabın hızı az geldiğinden tutunma yapıyor ve kaçmalara sebep oluyor. Matkap sıkı tutularak yapılabilir.
Mehmet hocam özgün bir tasarım ve düşünce olmuş elinize ve aklınıza sağlık.