Bıçak Sanatı - Forum

Boynuz saplı mutfak bıçağı...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Boynuz saplı mutfak bıçağı...
« Yanıtla #40 : 26 Kasım 2012, 00:06:40 »
--- Bu konudan taşınan mesajlar ile aşağıdaki konu oluşturulmuştur. ---

Konu: Bıçağın mıknatıslanması
Link: http://www.bicaksanati.com/forum/genel-muhabbet/bicagin-miknatislanmasi/
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #41 : 26 Kasım 2012, 10:09:39 »
mutfakta kullanılan bıçakların ağaç ,boynuz,kestamit v.s gibi meteryallerden olması bakteri ve hijyen açısından artık kabul görmüyor ..Haccp  kurallarına göre kullanılmıyor ..mümkün olduğu kadar antibakteriyel plastik sap kullnamak sağlık açısından çok önemli estetik olarak çok güzel ama diğer açıdan sakat !

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #42 : 26 Kasım 2012, 20:13:47 »
mutfakta kullanılan bıçakların ağaç ,boynuz,kestamit v.s gibi meteryallerden olması bakteri ve hijyen açısından artık kabul görmüyor ..Haccp  kurallarına göre kullanılmıyor ..mümkün olduğu kadar antibakteriyel plastik sap kullnamak sağlık açısından çok önemli estetik olarak çok güzel ama diğer açıdan sakat !

Aslında burada bir çelişki var bence; kullanılan plastik genelde hurdadan üretiliyor ! Bana soracak olursanız hurdadan imal plastik mi? Yoksa doğadan bize hediye herhangi bir materyal mi?  diye tercihim 2. şıktan yana  ;)

doctore

• 203
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #43 : 27 Kasım 2012, 15:35:46 »

Aslında burada bir çelişki var bence; kullanılan plastik genelde hurdadan üretiliyor ! Bana soracak olursanız hurdadan imal plastik mi? Yoksa doğadan bize hediye herhangi bir materyal mi?  diye tercihim 2. şıktan yana  ;)

victorinox,eicker,burgbowel,wenger,f.dick,pirge bu markalar ve birçoğu o dediğiniz hurda plastikten kullanmaları imkansız gibi bir şey  o dediğinizi merdiven altı imalat yapanlarda   mevcut .hatta artık anti bakteriyel fibrox saplar zorunlu hale geldi gıda ve et işleme sektöründe...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #44 : 27 Kasım 2012, 18:57:39 »
Bende Soytürk Usta gibi doğal malzemelerden yanayım. Görünümü daha güzel oluyor ama işte bakteri üremesi konusunda arkadaşlara da katılmamak mümkün değil. Onun için stabilizasyon işlemi uygulamak şart galiba. Tabi stabilizasyon işlemi bakteri üremesini ne kadar engeller bilemiyorum veya engellemek için nasıl bir stabilize etmek gerekir?

burhandikencik

• *
  • 3
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #45 : 01 Aralık 2012, 20:53:32 »
konuya ve alakaya maydanoz olarak 1 kemik sıyırma ve 1de fileto bıçağı alacağım 2si içinde olması gereken özellikler hakkında bilgi sahibi olan biri yardımcı olabilirmi. esneklik , incelik , boy , sivrilik vb. olarak. Yeni üye olduğumdan tam oalarak nereye yazacağımı bilemedim burasının uygun olabileceğini düşündüm.

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #46 : 03 Aralık 2012, 21:56:53 »
flota bıcağı kaliteli celikten üretilmiş ensiz ve esnek olmalı ne fazla uzun  ne fazla kısa olmalı  kemik sıyırma ise kısa ve sivri olması gerekir bu benim düşüncem