Bıçak Sanatı - Forum

küçük tüpten ocak

Ynt: küçük tüpten ocak
« Yanıtla #60 : 20 Mart 2012, 00:04:26 »
Tolga, verdiğin linkte 1/2'' için de dış çap ölçüsünü 21.30 mm vermiş. Anlamadım nasıl bir hesap  ::) zaten  biz metrik sistem kullanırken hala bu borularda neden inch ölçüsü kullanılır hala anlamadım, hala anlamadım.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #61 : 20 Mart 2012, 00:22:11 »
Tolga, verdiğin linkte 1/2'' için de dış çap ölçüsünü 21.30 mm vermiş. Anlamadım nasıl bir hesap  ::) zaten  biz metrik sistem kullanırken hala bu borularda neden inch ölçüsü kullanılır hala anlamadım, hala anlamadım.
Abi ben liste verip aldım malzemeleri, evde hiç ölçme gereği duymadım. Bugün ölçtüğümde aha dedim rezil olduk, 3/4 dedim aslında 1 parmak kullanmışım  :)  İnch hesabını zaten bilmiyordum boru işi iyice karıştırdı. Benim aldığım boruyla o linkte verilen ölçüler de birbirini tutmuyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #62 : 20 Mart 2012, 08:56:22 »
İyi ki sormuşum valla.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #63 : 20 Mart 2012, 22:09:12 »
Sefa hocam bende metrik kullanmadan yanayım ama borularda boru diş kullanılıyor onlarda inc olarak çekiliyor ancak tornada çapı ayarlayıp özel çekersen olur maşonuda kendin yapmak gerekir ozaman
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''