Bıçak Sanatı - Forum

küçük tüpten ocak

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
Ynt: küçük tüpten ocak
« Yanıtla #20 : 05 Mart 2012, 21:02:27 »
gayet güzel görünüyor.
ön tarafta kullandıgın tuglamı yoksa gazbetonmu seçemedim.
Sağolun, ön tarafta bulunan parça gazbeton

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #21 : 06 Mart 2012, 01:14:04 »
Zamanında sen de dahil birçok kişiye söz vermiştim brülör için ama sonra sorumluluğunu almaya cesaret edememiştim. Şimdi biyerde iyi yapmışım diyorum, bu brülör yapacağım veya yapabileceğimden çok daha güzel tasarlanmış  :2up :2up Tolga, sen bir işe el attın mı o işi en iyi şekilde yapmaya çalışırsın zaten  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #22 : 06 Mart 2012, 08:57:17 »
gerçekten çok güzel ve işlevsel olmuş ustam elinize emeğinize sağlık

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #23 : 07 Mart 2012, 01:03:54 »
Zamanında sen de dahil birçok kişiye söz vermiştim brülör için ama sonra sorumluluğunu almaya cesaret edememiştim. Şimdi biyerde iyi yapmışım diyorum, bu brülör yapacağım veya yapabileceğimden çok daha güzel tasarlanmış  :2up :2up Tolga, sen bir işe el attın mı o işi en iyi şekilde yapmaya çalışırsın zaten  :2up
Çok teşekkürler Emre, beğendiğine çok sevindim  :)  Brülör konusunda çok haklısın, çok büyük sorumluluk
Sence alevin yanışı iyi mi?

gerçekten çok güzel ve işlevsel olmuş ustam elinize emeğinize sağlık
Sağolun Yunus bey

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #24 : 07 Mart 2012, 13:27:31 »
Tolga, bence çok iyi görünüyor  :2up Bu yanışın dışında hafif oynayabiliyorsun değil mi hava ve gaz karışımı ile, yani hava girişini çok hafif kıssan sanki daha sağlıklı olacakmış gibi, biraz oksidatif yanış videonun çoğunda. Mavi alevin kükremesi güzel ama alev konisinin sonunda hafif bir yeşil-sarı bir alev olması iyidir. Bu brülörden gelen tüm gazın yanışı için gerekenden biraz daha az oksijen alabildiğini gösterir, sonuçta gaz yine yanar ama alev konisini terkederken ortamdaki oksijeni kullanarak. Bu da ortamın oksijeninin çoğunun gaz tarafından tüketilmesini ve ocakta çalıştığın çeliğin tufal yapmamasını sağlar. Şu anki haliyle gazın yanışında gerekenden daha fazla oksijen var brülörden çekilen, bu da çok hızlı tufal oluşumuna neden olur...

Kipmen Sanat web sitesi

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #25 : 08 Mart 2012, 01:14:43 »
Tolga, bence çok iyi görünüyor  :2up Bu yanışın dışında hafif oynayabiliyorsun değil mi hava ve gaz karışımı ile, yani hava girişini çok hafif kıssan sanki daha sağlıklı olacakmış gibi, biraz oksidatif yanış videonun çoğunda. Mavi alevin kükremesi güzel ama alev konisinin sonunda hafif bir yeşil-sarı bir alev olması iyidir. Bu brülörden gelen tüm gazın yanışı için gerekenden biraz daha az oksijen alabildiğini gösterir, sonuçta gaz yine yanar ama alev konisini terkederken ortamdaki oksijeni kullanarak. Bu da ortamın oksijeninin çoğunun gaz tarafından tüketilmesini ve ocakta çalıştığın çeliğin tufal yapmamasını sağlar. Şu anki haliyle gazın yanışında gerekenden daha fazla oksijen var brülörden çekilen, bu da çok hızlı tufal oluşumuna neden olur...
Emre sağol, çok açık anlatmışsın  :2up  Şimdilik hassas olmamakla birlikte hava ayarıyla oynayabiliyorum. Yarım kısık olduğunda alev tamamen yeşil oluyor. Geniş olan ayar parçamı değiştirirsem dediğin alevi elde edebilirim sanırım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #26 : 08 Mart 2012, 02:32:11 »
Bu yalnızca bir teori... Havanın kolay ayarlanmamasının nedeni, hava deliğinin çok geriden başlayıp meme ağzından yeterince ileri kadar gitmemesi olabilir.

Alevin geride kolay yanması da memenin olduğu kısımdaki boru genişliğinin gereğinden fazla oluşudur diye düşünüyorum.

Alıntı
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #27 : 08 Mart 2012, 20:51:21 »
Gayet güzel olmuş bende yapma aşamasındayım faydalı oldu.Eline sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #28 : 09 Mart 2012, 01:05:08 »
Bu yalnızca bir teori... Havanın kolay ayarlanmamasının nedeni, hava deliğinin çok geriden başlayıp meme ağzından yeterince ileri kadar gitmemesi olabilir.

Alevin geride kolay yanması da memenin olduğu kısımdaki boru genişliğinin gereğinden fazla oluşudur diye düşünüyorum.

Ustam tüp bitti, brülör çakmaktan hallice yanıyor. Fazla deneme yapamadım. Sefa ustamın dediği oldu küçük tüp yeterli gelmedi. Alevin geri tepmesini ben de borunun uzun olmasına bağlamıştım. Elimde meme kısmı boru genişliğini düşürecek malzeme var. Büyük tüp aldığımda deneyeceğim. Brülörü ilk yaktığım gün sadece kısık hava ayarlı sarı alev ve hava tam açık olarak mavi alevi görebiliyordum. Sesler de aynı şekilde ya tıslıyor ya gürüldüyordu. Üç günde denemeler yaptıktan sonra alevin ses ve renk değişikliklerini fark etmeye başladım. Hava ayar kısmı aslında çalışıyormuş fakat ben farkına varamamışım. Bu arada kendi adıma şunu fark ettim. İnsan bir brülör yapınca kaşıntısı başlıyor bir tane daha yapmak istiyormuş. Acaba diyorum aynı meme deliği için 1 parmak boru yerine 3/4 boru kullansam lpg için daha mı iyi olurdu?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #29 : 09 Mart 2012, 09:04:10 »
Büyük tüp ve dedantör gerek.
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #30 : 09 Mart 2012, 12:38:02 »
... Acaba diyorum aynı meme deliği için 1 parmak boru yerine 3/4 boru kullansam lpg için daha mı iyi olurdu?

Alevin geride yanmasını önleyebilir bu.
Namık Kemal
Instagram'da ben

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #31 : 09 Mart 2012, 15:12:03 »

... Acaba diyorum aynı meme deliği için 1 parmak boru yerine 3/4 boru kullansam lpg için daha mı iyi olurdu?

Alevin geride yanmasını önleyebilir bu.

Yarın parçaları alıp pazartesi salı gibi büyük tüpte deneyeceğim  :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #32 : 09 Mart 2012, 17:17:33 »
Hehe he  :D Brülör yapmak alışkanlık da yapar, işin yoksa sonra 1/2 boru ile, 0.8 mm gaz altı memesi ile, yok fan ile filan deneyip durursun, bitmez modifikasyonları. Ocakta biraz çalışıp sorunlar görüldükçe oturuyor zamanla...

Kipmen Sanat web sitesi

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #33 : 16 Mart 2012, 23:20:16 »
Arkadaşlar bugün 12 kg lik tüp aldım fakat bitmeye yakın olan küçük tüp kadar bile alev alamadım  :( . Sanki hiç basınç yokmuş gibi. Kendinden vanalı uzun ev tipi tüplerden. Dedantör üzerinde 0-1,5 kg/h yazıyor. Sorun ne olabilir?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #34 : 16 Mart 2012, 23:22:32 »
tolga cım küçük tüplerde dedantör yok allah ne verdi ise basar :)
zaten cevabı sen vermişsin 1,5kg / saat diye ona basınç ayarsız bir vana bağlarsan o zaman verimi sonuna kadar alırsın

saygılar
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #35 : 16 Mart 2012, 23:28:46 »
Sağol Özgür, sorun basıncı kısıtlayan dedantör yani. Bakalım burda bulabilecek miyim vana. Gerçi vana bulamazsam direk rakor bağlasam da olur sanırım, tüpün kendi vanası var nasıl olsa.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #36 : 16 Mart 2012, 23:40:49 »
Sağol Özgür, sorun basıncı kısıtlayan dedantör yani. Bakalım burda bulabilecek miyim vana. Gerçi vana bulamazsam direk rakor bağlasam da olur sanırım, tüpün kendi vanası var nasıl olsa.
o da olur ama dikkatli kulanmak lazım bence hiç uğraşmadan propan tüpü kulansan daha mantıklı olur ya  !
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #37 : 16 Mart 2012, 23:44:01 »
propan kalorı olarak daha verımlı  yanışından hemen fark edersin..   ama 270 liracık  tamamen duygusal yani..   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tolga arıkan

• 525
« Yanıtla #38 : 16 Mart 2012, 23:48:44 »
propan kalorı olarak daha verımlı  yanışından hemen fark edersin..   ama 270 liracık  tamamen duygusal yani..   ;)
Abi bu kadar duygusallık bana biraz fazla  :)  Koyacak yerim de yok zaten, propanın daha ekonomik boyu yok herhalde değil mi?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #39 : 17 Mart 2012, 01:09:48 »
ben hiç denk gelmedim  :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)