Bence her ikiside mümkün. Hem domatesi kesecek kadar keskin hemde kuru dalda zarar görmeyecek kadar sağlam. Ama sonucta her iki özelliğinden feragat etmeniz gerekiyor. Yani dala sürecek kadar sağlam bıçak ancak domates keser.
Ben doğaya çıktığımda burayla tanıştıktan sonra az şey taşıyacaksam 3 parça alırım yanıma. Küçük katlanır bir el testeresi, keskin ve sağlam saplı 500 grlık bir balta, et keserken jilet gibi iş yapacak bir bıçak. Toplamda sadece 1 kilo. Eğer aracımla gidiyorsam 20 tane bıçak götürdüğüm de olur. Yıllardır avlanırım. Sadece tüfek ve çantamı alıp 6 gün boyunca tek başıma ava çıktığımda olmuştur. 1 günlük gittiklerime ava değil atışa gitmek olarak bakarım. Bu 3 alet olunca hiç zorluk çekmem. Hatta arkadaşlarla beraber gittiğimiz kamplarda onlar kocaman yarım kiloluk bıçaklarıyla çalı çırpı ateşini hazırlayıp yakana kadar ben testerem ve baltamla Sweedish Torch yaparım.

Onlar cılız ateşi besleyip bir yandan domatesleri keserken ben yemeğin üstüne kuşburnu+çam yaprağı çayımı içiyor olurum.