Bıçak Sanatı - Forum

3. Bıçağım

Osman Güney

• 418
  • Yer: Kocaeli
Ynt: 3. Bıçağım
« Yanıtla #20 : 10 Şubat 2012, 21:40:32 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş. Çok şık bir bıçak olmuş.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #21 : 10 Şubat 2012, 22:17:20 »
Çok güzel eline sağlık,kabzayı japonla nasıl parlattın.japonla kablayıp pliajmı yaptın
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 10 Şubat 2012, 22:36:03 »
kabze ve balçaktakı boşluklar harıcınde taşlama çizgisi bıraz daha yukarıda olabılırdı bence .  bana göre gayet başarılı bır çalışma olmuş üçüncü bıçak için  :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #23 : 11 Şubat 2012, 02:35:30 »
 :2up
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #24 : 11 Şubat 2012, 05:41:15 »
Hımm, CK75'lerin yay menevişi verildiğinden şüpheleniyordum ben de, sanırım en güzeli bunları yumuşatıp kullanmak...

İbrahim Bey, bir de fotograflarınız çok güzel ama bıçak fotografı çekmek de gerçekten çok zor bir iş, farketmişsinizdir, büyük ölçüde bir yansıtıcı yüzeyi artistik fotograflamak, aynayı fotograflamak gibi bişey. Ancak eğer fotograflarken bıçağın düz yüzeyleri parlak iken taşlamanın yansıttığı gri bir fon olursa çok daha iyi anlaşılıyor bıçağın taşlama geometrisi. Bunun için bir örnek vereyim: http://www.sharpbycoop.com/jalbum/index.html?openfolder=2011%20Studio/Summer/&openfile=Davis_110716C-web.jpg Bu arada belki biliyorsunuzdur, bu site dünyanın en iyi bıçak fotografçılarından birine ait.
Bıçak fotografçılığı ile ilgili süper bir kaynak: http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php/735489-Knife-photography-tips-n-techniques-links

Üstadım çok teşekkür ederim fotoğraf konusu gerçekten önemli bir konu bendeniz de daha önceden bahsetmiştim ortaya konulan eserlerde fotoğrafın bıçağın kendisini geçmemesi lazım diye düşündüğüm için çok detaylı bir çalışma yapmamıştım,tabiki daha görseli öne çıkarmak istersek olayı farklı bir şekilde sunabiliriz acizane buna örnek olsun diye bir kaç değişik fotoğraf daha koyayım müsadenizle,fakat dediğim gibi fotoğrafın öne çıkmasını çok fazla istemiyorum bu yüzden  o ilk fotoğrafları koymuştum ,bunlarda diğer yapılabilecek çalışmalar umarım beğenirsiniz.
Yorum ve eleştirilerini esirgemeyen tüm değerli dostlara teşekkür ederim,

« Son Düzenleme: 11 Şubat 2012, 05:50:02 Gönderen: ibrahim6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #25 : 11 Şubat 2012, 10:25:36 »
İbrahim bey müthiş fotoğraflar. bıçağınızı artık daha çok beğenmeye başladım. :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #26 : 11 Şubat 2012, 10:43:55 »
İbrahim Bey, işte bahsettiğim buydu  :2up Asıl derdim ilk fotograflarınızda namlunun detayları görünmüyordu, şimdi daha detaylı taşlamayı seçebiliyoruz. Ama açılarıyla ve arka planlarıyla ve en güzeli ışık dengeleriyle fotograflar süper ötesi olmuş, harbiden bıçaklarımızı fotograflamaya size mi yollasak ? ^-^

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #27 : 11 Şubat 2012, 18:14:38 »
bıçaklarımızı fotograflamaya size mi yollasak ? ^-^
Fotoğraflar müthiş olmuş gerçekten, deklanşörüne sağlık desek nasıl olur  ::)
Valla fikirde süper bu arada ;)
« Son Düzenleme: 12 Şubat 2012, 00:25:52 Gönderen: sefaçabuk »

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #28 : 11 Şubat 2012, 21:04:22 »
ibrahım bey 3,bıcaga göre hakıkaten cok temız bir işcılık olmuş  elınıze saglık :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #29 : 11 Şubat 2012, 22:50:51 »
İbrahim bey müthiş fotoğraflar. bıçağınızı artık daha çok beğenmeye başladım. :)
Teşekürler

İbrahim Bey, işte bahsettiğim buydu  :2up Asıl derdim ilk fotograflarınızda namlunun detayları görünmüyordu, şimdi daha detaylı taşlamayı seçebiliyoruz. Ama açılarıyla ve arka planlarıyla ve en güzeli ışık dengeleriyle fotograflar süper ötesi olmuş, harbiden bıçaklarımızı fotograflamaya size mi yollasak ? ^-^
Teşekkürler ustam bahsettiğim buydu işte fotoğrafların görselliği artınca verdiği duyguda artıyor ve sadece ürün değil ,fotoğrafta değerlendirilmeye başlıyor ve bakış açısı hemen değişiyor ve maksat hasıl oluyor.Sizin yaptığınız bıçakların fotoğraflarına gelince ,yaptığınız bıçakların fotoğraflarını büyük bir zevkle çekerim,eğer bana ulaştırabilirseniz neden olmasın elimden geleni yaparım :)

bıçaklarımızı fotograflamaya size mi yollasak ? ^-^

Fotoğraflar müthiş olmuş gerçekten, deklanşörüne sağlık desek nasıl olur  ::)
Valla fikirde süper bu arada ;)
Teşekkür ederim Sefa usta, fotoğraf konusunda bir faydam olacaksa elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.

ibrahım bey 3,bıcaga göre hakıkaten cok temız bir işcılık olmuş  elınıze saglık :2up :2up
Teşekkürler
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #30 : 11 Şubat 2012, 23:45:31 »
Süper ötesi olmuş. İyi ki sizden kompozisyonlu bir resim istemişim. Gözlerim bayram etti resmen

« Yanıtla #31 : 12 Şubat 2012, 00:27:36 »
İbrahim, başına iş almayasın sonra, valla torlayıp toplayıp kılıç bıçak ne varsa gönderirim  ^-^