kolay gelsin,
teknik eksiklikler kadar demircilikteki eksikliklere de yogunlaşmak lazım gelir. tabi şimdi ben sizin tecrubenizi bilmeden konusuyorum. tahmini olarak. hata yapıyorsam kusura bakmayın. mesela aynı ocakta sefa usta veya gokhan veya ben veya bekir usta sıcak kaynak çıkarabiliyorsa sorunu çok ocakta aramamak lazım. birde küçük gözlemim bir şekilde ocagın tabanını ve yan duvarlarını izolasyon malzemesi ile sıvayın. bu bolgelerde nısı kaybınız olmaz ise çok gereklşi olan son 100-150 derecelik fark sıcaklıkları rahtlıkla yakalayabilirsiniz. ikinci olarakta malzemeyi mumkun oldugunca dikine tutmayın oksitleyici bolgeden uzaklaştırın. yoksa çok fireli olur ve yanar...
usta şöyle durumu anlatayım ; ilk kez ciddi olarak bu denemeyi iki acemi olarak yaptık

güzeldi ancak bol yanıklıydı "hala elım sızlıyor tabi karnımdada ufak bır yanık var.boraks yapıştı"
özgürün saçlar yandı

ama çok keyiflıydı. ocağın kenarlarını bıraz yükeltıcem ve içine tuğla döşeyeceğim. hava sirkülasyanu tam oldu

fan üstüne düşeni yapıyor.
uygun bır çekıç almam lazımdı bugun onuda aldım.
oksıdasyon çok fazla oldu . tahmın edeceğin gibi çekiçi hakkı ıle sallayamadık..
malzemelerım çok ınce ıdı mengenede burunca sonrakı cekıçlemede malzemenın uç tarafı
tuhaf bır şekılde koptu

akşam malzemeyı bıraz temızledim bır ıkı çukur var şayet 2,5mm de sağlam tabakaya ulaşabılırsem ufak bır çakı çıkar. yok ulaşamazsam ufak bır anahtarlık
bana pres şart , o hevesle çekıcı salladık ama akşam acısı çıktı omuz yıne su koyverdı