Makas ve yay çeliği için ortalama 840 derece su verme sıcaklığı ve 2-3 dakika demlenme diyor. Isı ayarı olmadan hiçbir ortamda 840 dereceyi 2-3 dakika boyunca sabit tutmanız mümkün değildir. O yüzden bu demlenme konusuna takılmayın derim profesyönel bir ısıl işlem fırınına sahip değilseniz.
Yasin bey burada bir düzeltme yapalım yanlış
anlaşılma olmasın. Isı aralığımız aslında daha fazla
Dediğiniz gibi 840 dereceyi sabit tutamayız ama
830 ila 870 derece arasında 2-3 dakika demlenme
herhangi bir propan ocakta mümkün.
Finalde demlenmeyi es geçmemek gerekir.
Ocağın içindeki çelik gözle anlayabildiğimiz kadar
yeterli ısıya çıkınca kapakları kapamaya yakın bırakıp
gazı biraz kısarsak işimiz kolaylaşır.
Ayrıca eklemek istiyorum normalizasyonda da
aynı süre demlemeye dikkat etmek lazım.
Eksrtra eklemek istiyorum burası çokomelli;
Bıçağı ocakta yanağı üzerine yan yatırmayın.
Ocağa bir iki demir çubuk atın ve bunlarla bıçağı
destekleyip, sırtının üstüne duracak şekilde
iki yanağı da eşit ısıtın. Eşit oksidasyon olsun.
Bu çarpılmaları azaltacaktır.