Bıçak Sanatı - Forum

MEŞHUUUUUR BORA BIÇAK

Fatih Özcan

• *
  • 14
  • Meslek: MEMUR
  • Yer: ANKARA
Ynt: MEŞHUUUUUR BORA BIÇAK
« Yanıtla #20 : 18 Temmuz 2011, 09:58:59 »
Arkadaşlar benim bıçağımın üzerinde 440 C yazıyor ayrıca şunu da belirteyim ustanın bana dediği bugüne kadar yumuşak çelik kullanıyorduk bundan sonra rockwell'i yüksek daha sert çelik kullanıcaz böylece ağzı dönmeyecek ama bıçak sert olduğu için kırılma olabilir ona da yapacak bişey yok dedi  ;D güler misin? ağlar mısın?
Fatih ÖZCAN 1983/ANKARA

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #21 : 18 Temmuz 2011, 10:44:12 »
Arkadaşlar benim bıçağımın üzerinde 440 C yazıyor ayrıca şunu da belirteyim ustanın bana dediği bugüne kadar yumuşak çelik kullanıyorduk bundan sonra rockwell'i yüksek daha sert çelik kullanıcaz böylece ağzı dönmeyecek ama bıçak sert olduğu için kırılma olabilir ona da yapacak bişey yok dedi  ;D güler misin? ağlar mısın?
sulu çelikten mi yapılayorlarmış bıçakları,veyahut yumuşak çelikten yapıp(susuz çelikten yapıp sumu vermiyorlarmış.)de get deyeydin. ;D :Dama heralde demek istediği rockwellini düşük veriyorlardı yani suyunu veremiyorlarmış bence, ben olsam bir ısıl işlem firmasına gidip rocwell testi yaptırırdım elimdeki bıçağa o zaman ak ve kara belli olurdu 

Fatih Özcan

• *
  • 14
  • Meslek: MEMUR
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #22 : 18 Temmuz 2011, 11:10:48 »
Fatih kardeşim ben bıçak konusunda tecrübeli olmadığım için bu konuları fazla bilmiyorum ama elbet bunların karşısına bu işten anlayan birileri çıkar o zaman ne yaparlar bilemem artık
Fatih ÖZCAN 1983/ANKARA

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 18 Temmuz 2011, 13:46:59 »
Fatih kardeşim ben bıçak konusunda tecrübeli olmadığım için bu konuları fazla bilmiyorum ama elbet bunların karşısına bu işten anlayan birileri çıkar o zaman ne yaparlar bilemem artık

Fatih hocam, para zaten gitti ne olacaksa olsun durumuna gelirsen, ısıl işlem testi aslında çok kolay: kaba eğeyi al, ağıza sürt. Eğe işlemez düzgün sertleştirilmiş çeliğe, üstünden kayar geçer.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #24 : 18 Temmuz 2011, 17:08:43 »

büyük sanayilerde kosgeb merkezleri var
orada rocwell sertlik testi cihazları var
15 liraya test ederler belki para da almazlar
test ettirin paylaşın

ak g.. kara g... meydana çıksın
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #25 : 18 Temmuz 2011, 17:43:21 »
unutmadan bu test bıçağa zarar vermez sadece bıçak yüzeyide nokta kadar bir kaç iz yapar
 o da çok iyi  incelenmez se  farkedilmez

bknz

« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2011, 17:53:10 Gönderen: yusuf biçer »
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #26 : 18 Temmuz 2011, 17:47:09 »
Eğe de bıçağa zarar vermez canım >:D. Sap takılmış demirse iflahını keser ama ;D.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

yusuf biçer

• *
  • 1415
« Yanıtla #27 : 18 Temmuz 2011, 17:50:11 »
tabi ama net bir sonuca ulaşmak için bu şart
Yusuf BİÇER / Adana 1974

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #28 : 18 Temmuz 2011, 17:52:58 »
Bu arada ağlayacak bir şey yok, sert çelik sınırların ötesinde zorlandığında kırılır. Kırılmayan bıçak başarılı olarak sertleştirilememiş demektir. (Tavşan keserken kırılacak diyorsa ayrı tabii).

Sitede bir yerlere eklemiştim şimdi bulamıyorum, Murray Carter usta Tokai çakmakla bir bıçağının ağzını esnetiyor, sonra da kırıyordu.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #30 : 18 Temmuz 2011, 19:48:37 »
Gecenlerde bora bicaklarinin kesildigi laser cide boranin celik plakalari vardi ama hangi celikti
cok baktim ama goremedim

Bir cok arkadasimiz biliyordur ama genede ekleyeyim
 bazi bicak testleri........

http://knifetests.com/
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir