...
Emre usta, veya sefa usta, Eylem ustaya rıca ederım , nasıl bır bıçak istedığımı anlatırım , yapacakları bıçağı paşalar gibide kullanırım. hiç olmaz ise yok sertmı vs vs düşünmem bile.. 
...
Tatilden öğleden sonra döndüm. Kendime biraz gelince mesajları okumaya başladım. Belki avatarı da şapkalı, yeni bir fotoğrafım ile değiştiririm.

Adım geçince beni bir merak aldı. Acaba dedim benim bıçakların kemikle arası nasıl? Böyle bir deneyi bu güne kadar denemeyi akıl etseydim keşke...
Fırında değil de şalümo ile su verdiğim, fazla üstüne düşmeden yaptığım iki tane bıçağım yakındaydı. (Çok zaman fırında su vermeye uğraşmıyorum, şalümo ile suyu verip sadece menevişi fırında veriyorum.) Kemik olarak yakınlarımda sadece deri işleme amaçlı bir el aleti vardı. Bıçakları hem buna vurdum hem de bu kertilen bölgeyi ahşap gibi yontmayı denedim. Bıçaklar baştan kağıt kesebilecek kadar bilenmişlerdi.
Yaptığım denemeden sonra bıçaklarımın ağızlarında ezilme, eğilme, kırık gözlemedim. Görünüşe göre Ck67, su verilip 220-230 derecelere menevişlendiğinde kemiğe mağlup olmuyor.
Hep övüp durduğum bendeki 440C'den mamul Bora'yı da denedim. Görünüşe göre bu da testten geçti. Görünüşe göre kemiği kesmek bizim ortalama standartlarımızda yapılan bir bıçak için atla deve değil...
Demek ki işi yenilerde cidden bozmuşlar. Zaten genelde de buna paralel şeyler söyleniyor bunlar hakkında.
Sipariş konusuna gelince... Bu aralar sipariş almayı düşünmüyorum; geciktirdiğim çok fazla işim var çünkü... Belki monotonluğu bozmak için av bıçağı üretirsem vitrinde sergilerim.