Elinize sağlık güzel bir bıçak olmuş kılıf da öyle kendi yapınız olması çok güzel bir şey. Bazen kılıf başka ustanın bıçak başka ustanın ısıl işlem başka ustanın pim başka ustanın (vs . vs. uzuyor) diye bıçaklar görüyorum o zaman aklıma çin mallarını toplayıp yerli mal diye satan markalar geliyor
Şahsi görüşüm bıçakta ne kadar çok dışa bağımlılık az ise o kadar çok seviyorum. Şu sıralar aklımda figürlü pimi üretme var ama nasıl yapacağıma karar vermedim. Siz pimi satın mı aldınız ?
Sonda başlamam gerekirse Pimi satın aldım evet.
Bu tarz figürlü bir pimi yapabilmek için tel erozyon makinenizin olması lazım ki bu da ancak işiniz gereği olabilecek birşey. Kendi istediğim bir figürün pimini çok maliyetli yaptırtabilmiştim.
Ben illa herşeyini kendim yapmalıyım diye düşünmüyorum açıkçası. Bunun birkaç sebebi var. Birincisi komple bir bıçak yapımında çok farklı materyaller kullanılıp farklı ustalık ve bilgi gerektiren işler var. Isıl işlemini kendinizin yapamayacağı bir çelik türüyle çalılıyorsanız ya da deri kılıf yapacak malzemeniz, bilginiz ve isteğiniz yoksa bunları farklı tedraikçilerden gidermek gayet normal. Tabi ki herşeyini kendi yaptığınız bir bıçağın serüveni bir başka oluyor.