Bıçak Sanatı - Forum

Ayı pençesi

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
Ayı pençesi
« : 10 Eylül 2018, 01:07:14 »
Merhabalar.
Kılıfın üzerindeki isimden de anlaşılacağı gibi Özgür diye bir arkadaşıma hediye yaptığım bir bıçak. Profili elimdeki CK75 lamanın kalan son parçasının boyuna göre kafamdan uydurdum. Kabza pamuklu kumaş ve epoksi ile daha önce yapmış olduğum bir malzeme. Ayı figürlü bir pim kullandığım için de namlu da hardal ile ayı pençesini andıran bir patina yapmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz...
instagram: @hevesadami

Abdullah BAYRAM

• 344
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Konya
Ynt: Ayı pençesi
« Yanıtla #1 : 10 Eylül 2018, 06:36:33 »
Çok güzel olmuş. Ayrıca pim çok hoşuma gitti ellerinize sağlık. :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 10 Eylül 2018, 08:10:20 »
Kabzayı da sizin yapmış olmanız büyük bir artı bana göre. Hem namnuda hem kılıfta yaptığınız kişiselleştirmeler bıçağı sahibi için özel bir konuma çıkartacaktır. Her noktasında bir emek var. Bu boy ve ölçülerdeki sade/boş bir bıçağa göre daha değerli olmuş bana göre. Elinize sağlık.

Kadri Engin

• 138
  • http://www.kadriengin.com/
    • http://www.kadriengin.com/
  • Meslek: Bilgisayar programcısı ( Kısaca Bilgisayarcı :) )
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #3 : 10 Eylül 2018, 11:10:48 »
Elinize sağlık güzel bir bıçak olmuş kılıf da öyle kendi yapınız olması çok güzel bir şey. Bazen kılıf başka ustanın bıçak başka ustanın ısıl işlem başka ustanın pim başka ustanın (vs . vs. uzuyor) diye bıçaklar görüyorum o zaman aklıma çin mallarını toplayıp yerli mal diye satan markalar geliyor  ;D Şahsi görüşüm bıçakta ne kadar çok dışa bağımlılık az ise o kadar çok seviyorum. Şu sıralar aklımda figürlü pimi üretme var ama nasıl yapacağıma karar vermedim. Siz pimi satın mı aldınız ?
Bismillah her hayrın başıdır

coktar

• 381
« Yanıtla #4 : 10 Eylül 2018, 11:51:05 »
Elinize sağlık güzel bir bıçak olmuş kılıf da öyle kendi yapınız olması çok güzel bir şey. Bazen kılıf başka ustanın bıçak başka ustanın ısıl işlem başka ustanın pim başka ustanın (vs . vs. uzuyor) diye bıçaklar görüyorum o zaman aklıma çin mallarını toplayıp yerli mal diye satan markalar geliyor  ;D Şahsi görüşüm bıçakta ne kadar çok dışa bağımlılık az ise o kadar çok seviyorum. Şu sıralar aklımda figürlü pimi üretme var ama nasıl yapacağıma karar vermedim. Siz pimi satın mı aldınız ?
Sonda başlamam gerekirse Pimi satın aldım evet.
Bu tarz figürlü bir pimi yapabilmek için tel erozyon makinenizin olması lazım ki bu da ancak işiniz gereği olabilecek birşey. Kendi istediğim bir figürün pimini çok maliyetli yaptırtabilmiştim.

Ben illa herşeyini kendim yapmalıyım diye düşünmüyorum açıkçası. Bunun birkaç sebebi var. Birincisi komple bir bıçak yapımında çok farklı materyaller kullanılıp farklı ustalık ve bilgi gerektiren işler var. Isıl işlemini kendinizin yapamayacağı bir çelik türüyle çalılıyorsanız ya da deri kılıf yapacak malzemeniz, bilginiz ve isteğiniz yoksa bunları farklı tedraikçilerden gidermek gayet normal. Tabi ki herşeyini kendi yaptığınız bir bıçağın serüveni bir başka oluyor.

coktar

• 381
« Yanıtla #5 : 10 Eylül 2018, 11:52:52 »
Çok güzel olmuş. Ayrıca pim çok hoşuma gitti ellerinize sağlık. :)

Teşekkürler. Toygıran Mosaic Pim den tedarik ettim zaten onun dışında pek bu tarz pim üreten görmedim.

coktar

• 381
« Yanıtla #6 : 10 Eylül 2018, 11:54:22 »
Kabzayı da sizin yapmış olmanız büyük bir artı bana göre. Hem namnuda hem kılıfta yaptığınız kişiselleştirmeler bıçağı sahibi için özel bir konuma çıkartacaktır. Her noktasında bir emek var. Bu boy ve ölçülerdeki sade/boş bir bıçağa göre daha değerli olmuş bana göre. Elinize sağlık.

Teşekkür ederim. Selamlar

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #7 : 10 Eylül 2018, 12:52:27 »
Ustam elinize sağlık, güzel bir bıçak olmuş. Boyutları ve eğimi ayı pençesine benzemiş gerçekten. Başarılar diliyorum.
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #8 : 10 Eylül 2018, 18:20:18 »
Eline sağlık Cemre, ilk bakışta kabzayi yeşil pelesenke benzettim :)
Beni bu guzel havalar mahvetti

emruhu

• 271
  • Meslek: Matematikçi
  • Yer: BARTIN
« Yanıtla #9 : 11 Eylül 2018, 11:30:01 »
Elinize sağlık. Guzel olmuş

Çağdaş Öz

• 133
  • Meslek: Öğretim Görevlisi
  • Yer: Bolu
« Yanıtla #10 : 29 Ekim 2018, 15:52:31 »
elinize sağlık çok güzel olmuş. Ayı pimide patlama yapmış.