Askere gitmeden önce son bir iki çalışmamı da yavaştan bitiriyorum sayın ustalarım ve forumdaşlarım. Bunun gibi bir tane de ceviz ağacı kullandığım kiridashi var, o da bitince bu konu altında paylaşırım.
Çelik olarak 80crv2 kullandım. Et kalınlığı 4 mm. 20 derecelik bir ağız açtım, keskinliğinden memnunum; fakat 17-18 derece gibi açılsa daha hassas oyma yapılabileceğini düşünüyorum. 4mm kalınlık için daha iyi olurdu yani bence. Kabzada ve kında (özel adını bilmiyorum, kusura bakmayın

) gül ağacı kullandım. Kınını tek parça halindeyken 3.5 mm çaplı matkapla delip, saatçi eğeleriyle genişleterek yaptım. Başta güzel gidiyordu; ama daha sonra namluya tutunmasını sağlayacak baskı noktasını kaçırdım, fazla genişlettim. Bu konuda bir çözüm buldum; ama riskli olabileceği için henüz uygulamaya geçmedim. Kın içine inceden kalına çapraz kesilmiş bir deri parçası, kiridashinin kendisi ile birlikte dibe doğru itilerek sıkıştırıldığı zaman çok güzel ve tatlı bir baskıyla tutma sağlıyor. Malumunuz deri paslanmaya yol açabileceği için riskli bir seçenek. Ben deri parçasını yaklaşık 24 saattir zeytinyağına iyice doyurdum. Şuan kuru bir durumda. Bu deriyi kının içine yapıştırıp bu sorunu çözersem bir sıkıntı olur mu? Ustalarımın bu konudaki görüşlerini bekliyorum.
Yorumlarınıza ve önerilerinize açığım.