Bıçak Sanatı - Forum

Nakiri denemesi

gurbulak

  • ***
  • 54
  • Yer: Maslak
Ynt: Nakiri denemesi
« Yanıtla #20 : 20 Aralık 2016, 22:29:59 »
Nakiri iki taraflı ağıza sahip. Bu arada sırttan bakıldığında, sap kısmında 2.5-3 mm den başlayıp, burunda 1,5 mm ye kadar bir kesit daralması var.

sefa ustam o da bir sonraki çalışmada inşallah. şu anda amacım belli kurallara uyarak onları uygulama kabiliyetimi geliştirmek :)

bu arada ilk bıçagım bitmek üzere. onu yaparken sizin yuvarlak eğeyle ağız açma yönteminizi kullandım,  çok sağolun.

Ynt: Nakiri denemesi
« Yanıtla #21 : 20 Aralık 2016, 23:15:12 »
Bence sonraki çalışmaya bırakmayın, ne derler, "nasıl başlarsa öyle gider". Elde de olsa kesiti uca doğru daraltabilirsiniz, hem böylece belli kurallara da uymuş olursunuz  ;)

gurbulak

  • ***
  • 54
  • Yer: Maslak
Ynt: Nakiri denemesi
« Yanıtla #22 : 20 Aralık 2016, 23:19:39 »
Bence sonraki çalışmaya bırakmayın, ne derler, "nasıl başlarsa öyle gider". Elde de olsa kesiti uca doğru daraltabilirsiniz, hem böylece belli kurallara da uymuş olursunuz  ;)
bakalım o zaman cesaretimi toplayabilirsem deneyeceğim :) çok teşekkürler.

gokhand

  • ***
  • 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Nakiri denemesi
« Yanıtla #23 : 20 Aralık 2016, 23:58:13 »
Kolay gelsin... nakiri 4mm den olmaz gibi. Ben bu japon bicaklarini gordum cok ince malzemeler. Zaten hafif olmasu lazim sonucta salata malzemesi dogranan bir alet. 4 mm den galiba mini satir gibi bisey olur. Iyi calismalar dilerim